Mój zielony kwadrat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat.

Post »

Masz już ładną kolekcję storczyków ;:108 Zbierałaś je na jakiej przestrzeni czasu? Moja mama też uwielbia te kwiatki, ja generalnie wole fiołki.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam :wit bardzo śnieżnie,normalnie za oknem mam śnieżyce :evil: Mój M zastanawiał się czy do pracy dojedzie :x

Paula storczyki mam około 3 lat,ale z pół roku żaden mi nie kwitnie,chyba ;:167 straciłam już do nich.Przygode z fiołeczkami też miałam. Zauważam, że na pierwszym miejscu są roślinki ogrodowe :oops:

Majka ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Reniu kochana przybyłam dzisiaj ,bo wczoraj chłopcy okupowali kompa łacznie z M :roll: Ale co tu robić w taka paskudną pogodę ;:223 U mnie tak napadało ,ze rano pół godziny odsniezaliśmy zeby chłopców do szkoły dowieźć ;:108
Piękne masz iglaczki szczególnie mi sie podoba ten płaczący modrzew,to jeden z mojej listy :wink:
Masz chyba bardzo dużą działkę :?:
Dla Ciebie ;:167 spóźnione ,ale z serca ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu modrzew też mi się podoba a szczególnie jego kolorek,nie ma z nim problemu i lubi podcinanie.Działke nie wiem czy mam dużą,na pewno jeszcze niezagospodarowaną .
Teściowa ciągle mówi,że jak przyjde, to nie mam czasu napić się z nią kawy, bo ciągle grzebie w ziemi :D a jak tu nie grzebać jak ja to uwielbiam i jak mam tylko chwilkę to pędze na ogród a kawy w domu moge się napić ;:224 Ciągle wyrywam dornie i powiększam rabatki,a potem na zielone zakupy :D

Moja działka jest do tego drzewa na wprost,no metr,dwa na nim a pod nim jesienią zaczełam robić rabatke z trawami.Z tyłu fotki też mam jeszcze kawałek do siatki.Mam jeszcze gdzie szaleć :tan

Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj masz gdzie szaleć :tan żeby to wszystko nie było takie drogie :roll: To cżłowiek by sie obkupił ;:224
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie, szczególnie szczepione iglaki i drzewka liściaste szczepione są drogie a bardzo mi się podobają.Mam takiego znajomego do którego bardzo lubię jeździć,bo zawsze wracam z roślinkami :;230 potem on przyjeżdża do mnie i ja mu daje jakieś sadzoneczki.Wymianka kwitnie :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7
cała gama pięknych kolorów u Ciebie :wink: Uwielbiam lilie i liliowce, które na razie są malutkie-mam nadzieję, że w tym roku troszkę podrosną. Zazdroszczę ci dużych drzew, ja mam tylko kilka szczepionych i również czekam aż się zagęszczą czuprynki :wink:
Będę lookać :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu podziwiam Twoje storczyki.....jestem zakręcona na ich punkcie....u mnie teraz większość właśnie kwitnie i mam w domu cudne kolorowe lato :tan
Latarenki wreszcie dotarły....ależ się cieszę ;:224 :heja .....ale jeszcze brakuje mi świeczek :roll: :lol:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ani u mnie, ani u ciebie nie ma fotek latarenek ;:65

Madziu to są drzewa owocowe,fatk, że dają cień i nie jest tak łyso,ale jesienią jest udżo liści do grabienia.Szczepione drzewka wprost uwielbiam.U ciebie widziałam szczepioną brzoze choruję na nią strasznie ;:108 może w tym roku uda mi się kupić :D
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sie 2011, o 07:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam cię Reniu gorąco.Masz wiele kwiatów przecudnej urody.Irysy,mieczyki,liliowce ,lilie i sama nie wiem jakie jeszcze.Nigdy nie mogę nazwy zapamiętać,ale to mi po chorobie tak zostało.Wszystkie masz piękne.No za kilka lat to będziesz miała ogród botaniczny i kupę amatorów do zwiedzania.Nie będziesz się mogła opędzić.Będę jeszcze wpadała jeśli pozwolisz.Pewnie też czekasz z utęsknieniem na wiosnę? ;:138
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu dzięki za odwiedzinki ;:196 ja już się nie mogę doczekać jak moje roślinki się rozrosną,na razie to maluchy.U ciebie iglaki już duże i kępy innych roślin też :D Nie martw się, że nie pamiętasz nazw roślin ja też nie :oops: musze jakieś ziółka chyba pić na poprawienie mojej pamięci.
Wczoraj byłam w sklepie ze zdrową żywnością po pyszną herbatkę (piłam u znajomej) i przy okazji kupiłam sobie miłorzęba,będę pić i wszystko pamiętać :;230
Zimowych fotek nie mam więc będą słoneczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensje ogrodowe,nie okryłam na zime ;:223
Jesienią powyrywałam dornie i sypnełam dużo kory,pod iglaki i hortensje (nie zrobiłam fotki :x )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze mam o niebieskich kwiatach i Anabel białą
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
X_Ro-a

Post »

Chyba nie będę w stanie Cię dogonić z nasadzeniami.Masz już taką różnorodność roślin, że będzie trudno Ci dorównać.
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

Pięknie, wiosennie u Ciebie :)
Ile lat ma ten modrzew płaczący - wiesz może? :)
I co robisz, żeby gladiole tak prosto rosły i się nie łamały ?
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwielbiam hortensje i powojniki ;:167 Ale pokazałaś cudeńka mam nadzieję ,ze nie zmarzły i bedziemy miały nad czym wzdychac :tan Pociesz sie moje tez nie okryte :oops:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romciu ty masz inne atuty u siebie,las,konie ;:167 ,czyste powietrze,piękne psiaki ;:167 co do nasadzeń to spierałabym się, kto ma więcej :;230

Paula modrzew sadziłam jesienią 2010r, on ma duże przyrosty a gladiole starałam się wsadzać głęboko i robiłam małe kopczyki i potem w razie czego udeptałam nogą i było gut :D

Danusiu moje hortensje wszystkie były sadzone wiosną,więc są malutkie,mam nadzieje, że przeżyją :roll:

Widzicie na fotce tą trawe :evil: sąsiad nie kosił cały sezon,ile ja miałam ślimaków.....dalie bardzo lubią :cry: Plan na wiosne:wymienić siatke i może maty wiklinowe, żeby już nie przechodziły.Dałam trutke, ale to tylko na chwile,nie na takie ilości.

Obrazek

Tego małego drzewka owocowego już nie ma :wink:

Obrazek

W to miejsce robi się kolejna rabatka :tan Oczywiście będzie powiększana wzdłuż i wszerz :;230
Już rośnie na środku mój kochany złotokap(niezabezpieczony :roll: ) troche tulipanów i krawędzie zapełniły formułowe żurawki ;:108

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”