Danusiu, Stasiu, Jadziu i Majeczko!!!!!
Kapało z dachu!!!! Jest już wiosenny ptaszek!! Dziś słyszałam jego trele!!!! Widziałam dziś srokę, która targała patyk długości 50 cm na gniazdo!!!! Wróble-socjalisty ganiają w krzakach i pełno świergotu. Ło matko, jeszcze ten potwór śnieżny niech przejdzie i co??? WIOSNA!!!
Wszystkim przesyłam WALENTYNKI
Danusiu, zwiastuny przedwiośnia to już są!!! Rudziki, sroka budująca gniazdo, szalejące wróble, kapanie z dachu w południe. Jeszcze przejdą te zapowiadane śnieżyce i wiosna.
Witaj walentynkowo w lekkim powiewie przedwiośnia wśród zamieci.Te 33 dni powinny jakoś zlecieć! Sikorki przy apetycie w dowolnej temperaturze minusowej i jutro muszę jechac znowu po karmę natłuszczaną.
Moje sikorki przeniosły się do wielkiego karmika na dole. Tam są krzaczki i sypię im do woli. Na balkon mało ich przylatuje. Ewuniu, a cóż to jest 33 dni??? Pikuś!! Luty, to zasuwa. Jutro już 15 i zaraz będzie marzec. Ewunia, u Ciebie pewnie już śnieg wali? U nas jeszcze nie pada.
Aneczko, gonię tak, bo chcę do wiosny otworzyć nowy wątek
A co? Według moich wyliczeń 17 marca będzie już trochę kolorków w ogródkach i co? W starym wątku będę się produkować? A mam takie zaprzyjaźnione Dobre Duszyczki, które wątek mi otwierają!! Za stara jestem na tą maszynę (czytaj koputer)i troche techniki, a ja sie gubię. Słabo mi wchodzi w głowę!!! Gosiaczku, wypatruj oznak wiosny, bo idzie wielkimi krokami!!! Przejdzie ten śnieżny potwór i wiosna!!!
Tosiu,widzę u ciebie piękną kępę trzmieliny.Masz może gdzieś zdjęcie w całości,czy to takktóra się pnie?Ja mam z poutykanych patyków,ale na razie słabo mi przyrasta,a twoja ile lat ma?