Róże w ogrodzie Haliny - 2010r
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże w ogrodzie Haliny - 2010r
Alu już tęskno mi za widokiem kwitnących róż,ostatnio tak mało okazji miałam je oglądać w najpiękniejszym momencie 

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06
Ja dzisiaj, żeby przybliżyć sobie wiosnę wysiałam do pojemniczków na parapety- jednoroczne. Może szybciej czas zleci, jak będę miała taką namiastkę ogródka. 

- hal1959
Alu ja też tak z nudów posiałam trochę nasionek zalegających w szufladzie,zebrane ze swoich roślin.
Tydzień temu posiałam malwę,dzisiaj zaglądam,a tam 2 cm roślinki
,ostróżka jeszcze nie wzeszła.
Tydzień temu posiałam malwę,dzisiaj zaglądam,a tam 2 cm roślinki

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoje malwy zawsze były sliczne tak jak maczki ,ktore i u mnie sobie kwitły. Ciekawe czy sie wysiały ,ale chyba nie ,bo mam nadzieję nie dopuściłam do tego . Mam zebrane makówki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A ja się swojej Rumby pozbędę, ładnie wygląda tylko na zdjęciach.
Przynajmniej moja.
Przynajmniej moja.
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko przymierzam się do zakupu kilku stojaków do róż w tym dla Piruette tylko czy takie trafię ? kiedyś były z dość cienkiego drutu i się wahałam, a później już nie było wcale, teraz będę polować od marca
- hal1959
Alu tak to 2 letnia,tylko nie pamiętam koloru malwy ,z której zebrałam nasionka,bo miałam czerwona pełną i czarną pojedyncze płatki.
Jakoś nie zauważyłam żeby się u mnie one wysiały,ale zresztą jak mnie nie było to co ja mogłam widzieć,
wiosną się okaże
Jadziu jak byłam w domu latem to widziałam chyba jedną malwę,obawiam się
,że czarna padła
,ale dokładnie będzie widać w tym roku.U mnie jakoś się maki nie rozsiewają,
ale ciągle wychodzą z miejsca,z którego już je dawno wykopałam.
Wyrywam i już
Anuś mi się moja Rumba podobała.Miałam ją krótko bo 1 sezon,kwitła do zimy i bardzo obficie,
nie chorowała,może dlatego jakichś minusów nie zauważyłam
Asiu ja się też przymierzałam do zakupów tych podpórek i to dość długo,
bo albo nie mogłam dostać,albo obawiałam się ,że to jakaś lipa.Gdy w Anglii je zobaczyłam,były ustawione przed sklepem,mogłam dokładnie je obejrzeć ,pomacać i od razu kupiłam 2.One są skręcane na śruby,nie spawane,z dość grubych prętów.M mówił,że solidne,więc się nie wahałam.
Któregoś razu znów tam zaszłam i była promocja jeśli kupię 2,jedna będzie gratis,więc doszły mi jeszcze 3.Tym sposobem mam 5
.One były ok 5 funtów za sztukę.Nie powiem,
bo cena mnie też zachęciła do zakupu
.
Jakoś nie zauważyłam żeby się u mnie one wysiały,ale zresztą jak mnie nie było to co ja mogłam widzieć,
wiosną się okaże

Jadziu jak byłam w domu latem to widziałam chyba jedną malwę,obawiam się
,że czarna padła

ale ciągle wychodzą z miejsca,z którego już je dawno wykopałam.
Wyrywam i już

Anuś mi się moja Rumba podobała.Miałam ją krótko bo 1 sezon,kwitła do zimy i bardzo obficie,
nie chorowała,może dlatego jakichś minusów nie zauważyłam

Asiu ja się też przymierzałam do zakupów tych podpórek i to dość długo,
bo albo nie mogłam dostać,albo obawiałam się ,że to jakaś lipa.Gdy w Anglii je zobaczyłam,były ustawione przed sklepem,mogłam dokładnie je obejrzeć ,pomacać i od razu kupiłam 2.One są skręcane na śruby,nie spawane,z dość grubych prętów.M mówił,że solidne,więc się nie wahałam.
Któregoś razu znów tam zaszłam i była promocja jeśli kupię 2,jedna będzie gratis,więc doszły mi jeszcze 3.Tym sposobem mam 5

bo cena mnie też zachęciła do zakupu

- hal1959
Moje mchówki ,sporo się o nich pisze w różnych wątkach,
więc pokażę swoje

Mchówki to jedyne,o które się nie martwię,że zmarzną,szybko rosną co mnie najbardziej cieszy.
- de Paul Fontaine kwitnie do zimy.Ładnie się rozkrzewia,w taki okrągły krzaczek,wys w granicach 1 m,w tym roku będzie 3 sezon u mnie.
Henri Martin rośnie jak szalony,w tym sezonie pędy wyrosły powyżej 2 m.Liczę na piękne kwitnienie w tym sezonie,też będzie 3 wiosnę u mnie.
Zidentyfikowana jako Muscoza,miała być Blanche Moreau,rośnie zdrowo,mniej intensywnie,ale ładnie się rozkrzewia.Trzeba podpierać bo ma wiotkie pędy.Chyba,że ma ktoś miejsce to można jej pozwolić rosnąć jak chce.Ja chce ją pionowo utrzymać,dam jej niższą pergolę,teraz ma podpórkę z bambusa.
więc pokażę swoje

Mchówki to jedyne,o które się nie martwię,że zmarzną,szybko rosną co mnie najbardziej cieszy.
- de Paul Fontaine kwitnie do zimy.Ładnie się rozkrzewia,w taki okrągły krzaczek,wys w granicach 1 m,w tym roku będzie 3 sezon u mnie.
Henri Martin rośnie jak szalony,w tym sezonie pędy wyrosły powyżej 2 m.Liczę na piękne kwitnienie w tym sezonie,też będzie 3 wiosnę u mnie.
Zidentyfikowana jako Muscoza,miała być Blanche Moreau,rośnie zdrowo,mniej intensywnie,ale ładnie się rozkrzewia.Trzeba podpierać bo ma wiotkie pędy.Chyba,że ma ktoś miejsce to można jej pozwolić rosnąć jak chce.Ja chce ją pionowo utrzymać,dam jej niższą pergolę,teraz ma podpórkę z bambusa.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Skoro - de Paul Fontaine kwitnie cały sezon, nie przemarza i jeszcze do tego to omszenie i piękny kolor, muszę się za nim rozejrzeć.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HALINKO Henry w pąku wygląda jakby było obsypany złotymi nitkami . Myślałam ,ze masz tylko 1 mchówkę ,ale Fontaine śliczny ma kolor kwiatu
- hal1959
Asiu akurat te różą kupowałam w niemieckiej szkółce.To było takie grupowe ,forumkowe zamówienie
.W tej chwili nie wiem gdzie będzie dostępny,ale Gosia na pewno się szybko zorientuje
Jadziu nie mogę się doczekać widoku Henriego,bo jest taki duży i jak on zakwitnie to może być fajny widok,no i w końcu pergola zarośnie
,nawet nie przeszkadza mi ,że kwitnie raz.
Nie choruje,więc taka zielona zasłona też mile widziana
.Fontain ma kwiaty ładnego koloru,ale jego zgrabne listki i czerwone pędy też ma fajne,kolce już mniej fajne 

Jadziu nie mogę się doczekać widoku Henriego,bo jest taki duży i jak on zakwitnie to może być fajny widok,no i w końcu pergola zarośnie

Nie choruje,więc taka zielona zasłona też mile widziana

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Halinko ,przepiękne i to wszystko bez wyjątku.Liście,pędy, kwiaty.Chyba znajdę jeszcze dla takich piękności miejsce.Dobrze że pokazałaś takie cuda. 
Henri Martin i Muscosa są w Rosarium .Trzeba tylko rozejrzeć się za Fontaine.

Henri Martin i Muscosa są w Rosarium .Trzeba tylko rozejrzeć się za Fontaine.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Zdaje mi się, że widziałam go przynajmniej w jednej szkółce ale miałam ważniejsze "priorytety" do zamówienia i poza tym nie wiedziałam, że on powtarza. Ale teraz wiem, że jest wart zainteresowania.
- hal1959
Alicjo ja pokochałam mchówki jak tylko zobaczyłam ten meszek
Na pewno warto je mieć
Asiu Niestety te "priorytety " nas ograniczają
. Paul kwitnie bez przerwy, jest ładnie rozkrzewiony,więc ciekawi mnie jak w tyn sezonie będzie wyglądał 

Na pewno warto je mieć

Asiu Niestety te "priorytety " nas ograniczają