Wymiary tunelu mam podobne i nie był za duży

Witam Kolegę. Ja nie bawiłbym się w wybieranie ziemi. Usunięcie 10 metrów sześciennych ziemi to niezła zabawaANalfabeta pisze:Hej,
Jest też sprawa podłoża. Obecnie w tym miejscy jest trawnik, żeby nie powiedzieć łąka na której 3 lata temu uprawiane były ziemniaki. Wstepnie myślę nad wybraniem ziemi ok 30-40cm wgłąb. Wyłożenie dołu sietką przeciw kreton - co Wy na to ? W to miesjce nawiezienie ziemii uprawianej corocznie z głębokości max 20cm wymieszanej z obornikiem krowim wymieszanym z ziemią (dostawa od hodowcy krów z wybiegu dla bydła).
Dobrze kombinuje ?
Czyli zerwać jedynie trawe (humus ?) przekopać z czymś konkretniejszym i jazda ?Pawcio0086 pisze: Witam Kolegę. Ja nie bawiłbym się w wybieranie ziemi. Usunięcie 10 metrów sześciennych ziemi to niezła zabawa. A tak poważnie mówiąc to nieużytkowana rolniczo ziemia nie jest taka zła. Jeśli taką nowinę wzbogacisz o materię organiczną w postaci obornika to naprawdę szkoda Twojej pracy z jej wymianą.
Dokładnie tak jak mówiszANalfabeta pisze: Czyli zerwać jedynie trawę (humus ?) przekopać z czymś konkretniejszym i jazda ?
Też mnie korciłokrykiet66 pisze:A czy ktoś próbował zgrzać folię tzw. prostownicą do włosów, chyba prościej niż zabawa z żelazkiem?
Uważać jedynie należy na robactwo , szczególnie na drutowce - mogą nieżle podgryzać np. sałatęANalfabeta pisze:Czyli zerwać jedynie trawe (humus ?) przekopać z czymś konkretniejszym i jazda ?Pawcio0086 pisze: Witam Kolegę. Ja nie bawiłbym się w wybieranie ziemi. Usunięcie 10 metrów sześciennych ziemi to niezła zabawa. A tak poważnie mówiąc to nieużytkowana rolniczo ziemia nie jest taka zła. Jeśli taką nowinę wzbogacisz o materię organiczną w postaci obornika to naprawdę szkoda Twojej pracy z jej wymianą.
Nie widzę sensu w kupowaniu gotowych tuneli foliowych, taniej wyjdzie robiąc taki samemu.magda1975 pisze:Czy ktoś posiada tunele foliowe z firmy L...-macie z nimi jakieś doświadczenia?są godne polecenia?