Sekator - jaki wybrać?
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sekator - jaki wybrać?
Kefas- mam go. Szuka maleńkiego.
Już kupiony - 111520 - pozostaje mi czekać na paczkę

Już kupiony - 111520 - pozostaje mi czekać na paczkę

- 
				dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trzeba kupić jakiś nowy sekator, bo mojemu rozleciały się rączki (w sensie odpadły z niego te pianki co służą jako "obudowa" i teraz są metalowe rączki)  

Ech, następny koszt Ale sekator to podstawa!
 Ale sekator to podstawa!

Ech, następny koszt
 Ale sekator to podstawa!
 Ale sekator to podstawa!- mr25ur
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak ma dobre ostrze, to może lepiej kupić w markecie specjalną taśmę z grubej wulkanizującej się gumy i owinąć rękojeści  .
 .

.
 .Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!

Dobry sekator
Witam! Chcę zrobić prezent teściowi i kopic porządny sekator, przekroczył osiemdziesiątkę i ręce ma pewnie słabe, trochę czytałem, ale jest tego od groma, wrzucę dwa linki, powiedzcie który z nich jest lepszy, a może zaproponujecie coś jeszcze porządniejszego, w tym wypadu cena nie gra roli, ma to być na prawdę dobre i nie zniszczalne.
http://domogrodhobby.pl/fiskars--sekato ... 44.45.html
http://e-hortico.pl/sekator-felco-2.html
Pozdrawiam

http://domogrodhobby.pl/fiskars--sekato ... 44.45.html
http://e-hortico.pl/sekator-felco-2.html
Pozdrawiam
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Re: Dobry sekator
Witaj
Sekator Fiskarsa jest bardzo dobry. Mam kilka takich i nie narzekam. Są trwałe i ostrze jest wykonane perfekcyjnie więc z czystym sumieniem mogę go polecić. Zacznijmy od tego do czego ten sekator ma służyć? może ze względu na wiek kup teściowi elektryczne nożyce ?

Sekator Fiskarsa jest bardzo dobry. Mam kilka takich i nie narzekam. Są trwałe i ostrze jest wykonane perfekcyjnie więc z czystym sumieniem mogę go polecić. Zacznijmy od tego do czego ten sekator ma służyć? może ze względu na wiek kup teściowi elektryczne nożyce ?
Przeszła mi taka myśl, ale to tylko nie wielka działka i nie ma tam żadnych żywopłotów, to tylko do drzewek, krzaczków. Ten droższy nie będzie lepszy, myślałem że jakość idzie razem z ceną, chyba nawet wzrokowo wygląda troszkę solidniejszy, ale mogę się mylić, dla tego pytam?

- PiotrekP
Najlepiej jak byś pojechał do jakiegoś marketu i zobaczył osobiście. Na kilka drzewek nie musisz mieć wygórowanych wymagań . Oczywiście zależy to od grubości gałęzi ;) Fiskarsa mogę polecić w 100% tach. Zależy jeszcze co chcesz wybrać. Jest masa sprzętu do przycinania ( w tym kilkadziesiąt sekatorów). Solidna firma więc ja bym się nie zastanawiał ;)

Super makiet raczej kojarzy mi się z tandetą, wolę kliknąć i przyniosą do domu,  a można tak na skryty, nie po co i do czego, tylko który faktycznie z tych dwóch jest lepszy?

- PiotrekP
micik pisze:Super makiet raczej kojarzy mi się z tandetą, wolę kliknąć i przyniosą do domu...
Nie każę Ci tam kupować ;) zobacz jak wyglądają sekatory Fiskarsa , Gardeny i innych znanych firm. Widzisz co kupujesz , wszystko idzie od jednego producenta (konkretne modele). Obi , Castorama czy sklepy internetowe to dla mnie różnicy nie robią. Wolę najpierw "dotknąć" sprzętu i zdecydować niż kupować kota w worku przez sieć a potem pluć sobie w brodę

Na skróty mówisz który lepszy? nie miałem tego drugiego a z Fiskarsem miałem i mam do czynienia więc mówię jak jest. Nic więcej nie pomogę. Kupuję sprawdzone materiały .
Dzięki! może jeszcze ktoś się znajdzie, kto miał do czynienia z tym drugim, lub obojga.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Kasia1972
- 500p 
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Miałam różne sekatory - polecam Fiskarsa - nie znam lepszego. Teraz jak mam kupic jakiś sprzęt to kupuję tylko Fiskarsa - wiem, że to będą dobrze wydane pieniądze.

Kolego Kasia1972, piszesz że miałeś różne sekatory, ale czy miałeś do czynienia z Felco? poszperałem jeszcze po forach i piszą że Falco jest królem wśród sekatorów, dla tego pytam, czy miałeś też Falco? Jeżeli tak i twierdzisz że Fiskarsa jest najlepszy, to konkretnie jaki model radzisz kupić, bo tych modeli jest sporo. ?
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Kasia1972
- 500p 
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Koleżanko   Obecnie mam dwa sekatory Fiskarsa - mały (chyba 111960) i oburęczny 112190. Oba są jak dla mnie idealne. Małego używam do cieńszych gałęzi, gdy muszę coś grubego ciąc - biorę ten oburęczny. Piszesz, że teśc jest starszym człowiekiem i ręce ma słabe, myślę, że jeśli dla mnie - kobiety - Fiskars jest dobry, to i dla starszego pana będzie dobry, bo nie trzeba używac dużo siły. Falco nie mam, więc nie porównam, jednak gdy mam Fiskarsa, nie mam potrzeby porównywac, bowiem Fiskars spełnia moje oczekiwania
  Obecnie mam dwa sekatory Fiskarsa - mały (chyba 111960) i oburęczny 112190. Oba są jak dla mnie idealne. Małego używam do cieńszych gałęzi, gdy muszę coś grubego ciąc - biorę ten oburęczny. Piszesz, że teśc jest starszym człowiekiem i ręce ma słabe, myślę, że jeśli dla mnie - kobiety - Fiskars jest dobry, to i dla starszego pana będzie dobry, bo nie trzeba używac dużo siły. Falco nie mam, więc nie porównam, jednak gdy mam Fiskarsa, nie mam potrzeby porównywac, bowiem Fiskars spełnia moje oczekiwania  

Obecnie mam dwa sekatory Fiskarsa - mały (chyba 111960) i oburęczny 112190. Oba są jak dla mnie idealne. Małego używam do cieńszych gałęzi, gdy muszę coś grubego ciąc - biorę ten oburęczny. Piszesz, że teśc jest starszym człowiekiem i ręce ma słabe, myślę, że jeśli dla mnie - kobiety - Fiskars jest dobry, to i dla starszego pana będzie dobry, bo nie trzeba używac dużo siły. Falco nie mam, więc nie porównam, jednak gdy mam Fiskarsa, nie mam potrzeby porównywac, bowiem Fiskars spełnia moje oczekiwania
- 
				KamilT
- 100p 
- Od: 1 mar 2011, o 19:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
oba będą bardzo dobre. Felco to jednak najwyższa półka wśród sekatorów.