Różany ogród w lesie - Rozanka cz.2
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różany ogród w lesie - Rozanka cz.2
Dzięki za wiadomości - przeliczę sobie metraż i potrzebne elementy - trzeba będzie w tym roku pomyśleć o montowaniu, kopaniu i nie męczyć więcej róż.
Mam pytanie dotyczące zielono białych liści na zdjęciu z białą różą w poście z 16 stycznia. Jestem ciekawa co to jest, bo bardzo mi się to zestawienie podoba. Niestety nie udało mi się skopiować i wkleić, żeby ni ebyło wątpliwości. Ale chyba jedno takie zdjęcie się pojawiło więc może ni ebędzie kłopotu z identyfikacją.
- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ogromnie mi się podobają rabatki pod drzewami
Zdaję sobie sprawę, że trudno utrzymać wilgoć (poczytałam sobie o systemie nawadniającym
), ale wysiłek się opłaca. Pokrzepiające zdjęcia, czasem wątpię, że lato nadejdzie
Dziś znów -26, zimno.

- Rozanka
Ewuś, u mnie bardzie łaskawie zima się obchodzi tylko -11 w dzień.
W nocy nie wiem ile, bo mnie choróbsko rozłożyło i leżę.
Będę te rabatki przesuwać bardziej do środka zamias trawnika, będzie więcej slońca i wody. Mam jeszcze dużo pracy.

Będę te rabatki przesuwać bardziej do środka zamias trawnika, będzie więcej slońca i wody. Mam jeszcze dużo pracy.

- ewamaj66
Świetny pomysł z przesunięciem rabatek, tylko dużo pracy
Lecz się mocno, bo może wiosna jednak przyjdzie. Rano temperatura u mnie jej nie zapowiada, -26, ale może jednak się doczekam kiedyś ciepła 

- Rozanka
- ewamaj66
Jaka ażurowa
Jakieś pnące róże w najbliższym otoczeniu?

- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ławeczka bardzo ładna, stoliczek do kompletu by się przydał, taki mały na kawkę 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ewunia ale cacko sobie zafundowalas
Jestem ciekawa na ktore miejsce trafi ... ale z tylu i po bokach roze by sie przydaly 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ewuniu,
Patrzę, patrzę....i napatrzeć się nie mogę. Przepiękne te Twoje widoki z ogrodu w lesie... Rododendrony i róże wyglądają bajkowo na tle starych drzew... Oniemiałam z wrażenia..czas spać, może mi się przyśni to cudowne miejsce
Patrzę, patrzę....i napatrzeć się nie mogę. Przepiękne te Twoje widoki z ogrodu w lesie... Rododendrony i róże wyglądają bajkowo na tle starych drzew... Oniemiałam z wrażenia..czas spać, może mi się przyśni to cudowne miejsce

- Rozanka
Hej Halinko, dawno Cię nie było.
Tak mi się zachciało czegoś romantycznego, dla odmiany.
Ewuś, no jasne, że będą pnące John Cabot i John Davies, może Russelliana jeszcze gdzieś obok.
Beatko, właśnie wczoraj widziałam bardzo pasujący stoliczek u sąsiada. Muszę się do niego uśmiechnąć.
Julka, oj zafundowałam.
Tak mi się jej chciało od dłuższego czasu i czatowałam na okazję. Na razie będę z nią latać po ogródku i zobaczę gdzie najlepiej pasuje i gdzie się najlepiej siedzi. Widok z takiej ławeczki musi być najlepszy.
Już mam pewną koncepcję, ale wymaga ona gruntownej przebudowy rabatki i tu jest mały problem z przesadzaniem wsadzonych ubiegłej wiosny lilijek i innych roślin. No cóż, trzeba będzie się wziąć do pracy.
Robaczku, (słyszałam, że można tak do Ciebie mówić
) fajnie, że zajrzałaś. Dziękuję za ciepłe słowa i zapraszam częściej. Nie pozostaje nic innego, jak życzyć Ci kolorowych snów o moim leśnym zakątku. 

Ewuś, no jasne, że będą pnące John Cabot i John Davies, może Russelliana jeszcze gdzieś obok.

Beatko, właśnie wczoraj widziałam bardzo pasujący stoliczek u sąsiada. Muszę się do niego uśmiechnąć.

Julka, oj zafundowałam.

Już mam pewną koncepcję, ale wymaga ona gruntownej przebudowy rabatki i tu jest mały problem z przesadzaniem wsadzonych ubiegłej wiosny lilijek i innych roślin. No cóż, trzeba będzie się wziąć do pracy.

Robaczku, (słyszałam, że można tak do Ciebie mówić

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ewunia a jeszcze, bo z tego co widzie to ta laweczka ma rurkowe nozki i bedziesz cos musiala wykombinowac zeby sie pod ciezarem ludzkim hihi nie zapadala w ziemie.
- Rozanka
Julka, też patrzyłam na to, ale ona ma takie małe "talerzyki" na nóżkach. Będą pewnie za małe, choć ja dużo nie ważę
i powinny wystarczyć. Gorzej jak siądzie mój M.
Generalnie może się zapadać do obręczy. Ja jestem "pomysłowy Dobromir", to sobie z tym poradzę.

Generalnie może się zapadać do obręczy. Ja jestem "pomysłowy Dobromir", to sobie z tym poradzę.