Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Róże piękne. Tchu dalej zlapać nie mogę ;:89. Może żnacie jakiś zarodziejski sposób na powiększenie ogrodu, bez przegniania sąsiadów ( fajni sa)? ;:163
Marta
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam, zima trzyma... ma się dobrze :wink:

Dorotko- Ascot to taka "kulturalna" róża... absolutna poprawność... Pomponella natomiast udaje frywolną, ale trzyma ją sztywny niemiecki ordung... Ale i jedną i drugą warto mieć w ogrodzie... Obie zdrowe, pełne wigoru.
Przywrotnik u Ciebie jest ogromny... mój strasznie bidulkowaty, mam nadzieję, że rozrośnie się i wzmocni, bo nijak nie przypomina mi tych przywrotników, jakie znam z forumowych ogrodów...

AniuZielona- oj, współczuję! Mam nadzieję, że zagłada wstrzymana... Powinnam ściągnąć to i owo na nośniki...
Elfe... no zobaczymy co z niego zostanie...

Goś- ależ z Ciebie niedowiarek... Ale utrzymam Cię w błędnym przekonaniu i wkleję mało obiektywne nieco szersze plany. Komplementy są mi miłe ;:196 Katalog powiadasz... hm... Niektóre róże absolutnie nie katalogowe... np Westerland... niemal nie do poznania... :;230

Martuś- lenistwo mnie ogarnia a jak kto ciekaw, niech klika... Trudno, musicie mi wybaczyć... lub nie klikać... nie zaglądać... Charles bardzo zmienny w kolorystyce... u mnie właściwie każde kwitnienie to inne wybarwienie.
Oj, będziesz miała trochę niespodzianek na rabacie, ale to nieuniknione :D Bo z różami nie jest jak z końmi.... Koń jaki jest każdy widzi :wink:

MajuKocie- Brutusie, i Ty... Daj wiarę Marcie - była, widziała i panoramy się nie domaga :;230

AniuDS - cała przyjemność po mojej stronie :oops:

EvoAve- o... kolejny Brutus :;230

Nelu- ależ dawno Cię nie widziałam... Ale usprawiedliwiam pracą nad większym areałem... Żeleźniak rezerwuję, dodam gratis wiaderko piasku, bo się w Twojej glinie udusi biedaczyna... On nie tworzy rozłogów - narasta kępa - dość intensywnie. System korzeniowy jest zwarty, nie wychodzi dużo za obrys rośliny, ale jest dość głęboki i bardzo silny. Nawet w mojej piaskownicy wykopywałam duuuuuże bryły. A róże to w większości krzaczki, wcale nie wielkie... Ale mam nadzieję, że kiedyś będą duże :D

Witaj Dawidzie, chyba nie rozmawialiśmy - a szkoda... W ubiegłym sezonie kompostownik dość obficie zasiliły żeleźniaki... Takie marnotrawstwo :oops:

Irminko- dziękuję Ci za wizytę! Właśnie spędziłam w Twoim cudnym, świeżym i bezpretensjonalnym wiejskim ogrodzie bardzo miły wieczór. I bardzo się cieszę, że znajdą w nim miejsce róże w liczniejszej reprezentacji, bo przecież już kilka jest :D.
Za komplementy dziękuję - dokończę włóczęgę po Twoich włościach i przystąpię do .... rekomplementacji :wink:

Czykocie - oddech można wyćwiczyć-regularne treningi i nie będzie problemu ze złapaniem tchu. Sposobów na powiększenie ogrodu jest trochę : poszerzanie rabat, uszczuplanie trawnika, zagęszczanie nasadzeń, nasadzenia współrzędne, nasadzenia piętrowe. Idąc nieco dalej można rozpatrywać nakłonienie sąsiadów do kontynuowania naszej koncepcji ogrodu ( to rozwiązanie rokuje świetnie, bo ta część ogrodu będzie bezobsługowa). Są także nasadzenia za płotem na ziemi niczyjej.... Lub desant na przestrzeń publiczną. Pomogłam? :;230

Już kiedyś popełniłam wykład o tym, że obiektyw z obiektywizmem nie ma nic wspólnego. Subiektom dajmy spokój, nie zapominając, iż reklama jest dźwignią handlu. Finalizując wywód meandryczny : oto czerwcowa fotografia reklamowa... ( znowu rymy wracają... )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie pięknie i romantycznie... ;:138
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Czerwcowe bogactwo... oszałamia :shock:
A październik... przecież i on był bogaty?
Chyba moja wyobraźnie kuleje o tej porze... dnia... roku...

Kolor niebieski wprowadzić do ogrodu trzeba... śladem Twoim... nie sąsiada :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Izka rewelacje jak dla mnie ;:180 szans żadnych nie mam na naśladownictwo :cry:
Cudnie jest. Klimat czarowny :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pojawiła się dalsza perspektywa, ale mimo Twoim obiekcjom, ona bliższa mojemu ideałowi.
Już Ci nic nie wierzę. W tym roku masz robić jej więcej, żebym mogła się napatrzeć do woli.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:Daj wiarę Marcie - była, widziała i panoramy się nie domaga :;230
Jak się nie domaga, jak się domaga? :;230 Nawet się czuje dosyć usatysfakcjonowana po ostatniej prezentacji! :)
Iza, ja już prawie wszystko wiem w sprawie oprawy mojej cudnej :wink: pomarańczowej rabaty...Z tyłu powojniki, z przodu żurawki Marmelade, a co w środku, w przestrzeniach międzyróżanych? Chwasty wykluczam :wink: , a jako że ja sobie ziemię na kopczyki z tych przestrzeni zbieram, to chyba mi jakieś jednoroczne pozostają... Oj, niedobrze...siać trzeba.. Tylko co? Same kłopoty przez te róże! :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marta jednoroczne niektóre wprost do gruntu się wysiewa.
Taka czarnuszka, czy jednoroczna ostróżka świetnie będzie wyglądac z pomarańczowymi różami.
Fajny jest też chaber, ale niestety łapie mączniaka :cry:

Iza a u ciebie i szersze i węższe plany świetne ;:63
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Izabelko, :wink: miło patrzeć na Twoje rabaty z różami. ;:79
Właśnie zastanawiam się nad zamówieniem do Rosarium.
Piszesz, że Mme Plantier taka dobra?
Jeszcze nie mam takiej dobrej białej, nie licząc Boule De Neige.
Waham się między nią a Maximą.
:wit
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Asiu - bywa i pięknie i romantycznie, zwłaszcza w czerwcu. Bo teraz... ech, szkoda gadać

GorzatkoMał- ech... sąsiad proroczo lansuje niebieskość, nie ma co marudzić... Październik? Ten co minął... to przeszłość, nie wyobraźnia... A jeśli idzie o przeszłość to nic nie pamiętam... Wspomnienia mam na zdjęciach :wink:

Joluś- no... zmarzłaś? No, jeśli nie naśladownictwo, to zawsze można zobaczyć, czego nie robić :;230 Lubisz, te moje -nie -moje brzozy... Ech, ja też.

Goś- widzisz... jak by to wyjaśnić.... M pytał, czy to u nas :;230

Martuś- no... liczyłam na Twoją spolegliwość ... Ale, grunt, że usatysfakcjonowałam...
Te Marmolady na pomarańczowej rabacie aż proszą się kontrast. Ciemny dzwonek skupiony byłby cudny... ale on się makabrycznie rozłazi i gotów zjeść róże. Czarnuszka to niezły pomysł, ale ona dość delikatna w kolorze, bardziej widzę ją na różowej rabacie niż pomarańczowej. Teraz sobie pomyślałam o fioletowych irysach i iryskach... I tylko ten fiolet mam w głowie... Szałwia jakaś ciemna... Clematis jako okrywowy... Są piękne odmianowe dziewanny, no, ale to dwuletnie...
Albo Marmolada z Konwalijnikiem... hm... podoba mi się ta myśl. A czy taka Marmolada to da radę na słońcu??? Tia... to się nazywa gonitwa myśli...
Co do walki z chwastami, to w tym roku będę ściółkowała koszoną trawą. Doszłam do wniosku, że podeschnięta nie wygląda aż tak źle. Różane rabaty miałam dotąd wysypywane drobniutką korą - pod koniec sezonu już jej widać nie było... Bankructwo...

Dorotko- czarnuszka fajna, chyba do niej wrócę. Jak pisałam do Marty, to wydaje mi się zbyt delikatna do tej pomarańczowej rabaty... Ale tu może być ten problem, że ja już sobie Martową rabatę wymyśliłam, wyobraziłam i nic już nowego nie wprowadzę :;230 U mnie te jednoroczne ostróżki wylegały, ale urody odmówić im nie można.
Oj tam, oj am Dorotko.... oj tam, oj tam...

Krysiu- Hi... fajne te Twoje buziaki :D Plantierkę mam od wiosny, ale już ładnie sypnęła kwiatami. Ona ma taką biel - hm... nieskazitelną... Kwiat trochę bałaganiarski. Maxima jakby różowość jakąś odbijała w płatkach... kwiat bardziej ułożony...
Nie pomogłam? Zmierzam do tego, że może obie... :;230

A na dobrą noc i dobry dzień... Garść różanych refleksji... Wspomnień tego co minęło... Jako przestroga... Dla natchnienia...
Ku pokrzepieniu serc... Buce prosto w twarz...

edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Piękne różane przestrzenie i nie tylko różane. Właśnie taki ogród mnie najbardziej przypada do serca, wszystko pomieszane i kolorowe. Nawet koper ścigał się z różami kto większy urośnie. :;230
Bardzo dziękuję Ci za te widoki ;:196 Nabrałam większego wyobrażenia o Twoim ogrodzie. :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No zmarzłam, chora pojechałam, ale jakoś do siebie doszłam ;:108
Piękne zdjęcia, aż cieplej na duszy się robi ;:167 u nas znowu dzisiaj coś około -20 :?
Jak tam moje jesienne nasadzenia różyczkowe ;:224
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orgia! :shock:
Nie wiem, jak na Bukę :wink: ale na mnie działa porażająco...
Mam sobie iść? :;230

I tylko dalej nie jestem przekonana do pomarańczowych róż... ale tę niszę wypełnia już nasza koleżanka :wink:
Żeby nie było: mam Westerlanda ;:224
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia Westerlanda masz i nic :shock: nie pojmuję ;:224
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic nie pojmujesz :;230 czy nie pojmujesz, że nic? :;230
Mam, mam... nawet dwa ;:224 ... już na dwa metry wybujały przez ubiegły rok... dziś obejrzałam... zieloniutkie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”