ale coś nie mam szczęscia do dyni. Wysiewałam do gruntu to jakieś mizerne wyrastały a później padały. Teraz chce najpierw wysiac w domu. Co myslicie o tej odmianie
 ale coś nie mam szczęscia do dyni. Wysiewałam do gruntu to jakieś mizerne wyrastały a później padały. Teraz chce najpierw wysiac w domu. Co myslicie o tej odmianie 
 w sumie najbardziej zależy mi na pestkach dla mnie i dzieciaków

Ja w tym roku posadzę Kakai.
 Ja w tym roku posadzę Kakai. Może w marketach ogrodniczych poszperam
 Może w marketach ogrodniczych poszperam  

lecę poczytac
 lecę poczytac ). Dynia niezbyt wielka, taka do 1,5 kg, ale smaczna. Miąższ twardy, zwięzły, suchy, bardzo smaczny. Dla mnie połączenie delikatnego posmaku kasztanów i smaku owocowego. Na surowo bardzo mi smakował, bardzo dobry po upieczeniu, nie rozpada się. Miąższ nie jest może bardzo gruby, wiele odmian na grubszy miąższ, ale jest dobry. Bardzo mi przypomina w smaku dynie, które już jadłam w tym sezonie, ale trudno mi odtworzyć jakie to były odmiany.
 ). Dynia niezbyt wielka, taka do 1,5 kg, ale smaczna. Miąższ twardy, zwięzły, suchy, bardzo smaczny. Dla mnie połączenie delikatnego posmaku kasztanów i smaku owocowego. Na surowo bardzo mi smakował, bardzo dobry po upieczeniu, nie rozpada się. Miąższ nie jest może bardzo gruby, wiele odmian na grubszy miąższ, ale jest dobry. Bardzo mi przypomina w smaku dynie, które już jadłam w tym sezonie, ale trudno mi odtworzyć jakie to były odmiany.  tylko musze poszukac czy jest u nas w marketach bo jak nie to trzeba zamawic na all
 tylko musze poszukac czy jest u nas w marketach bo jak nie to trzeba zamawic na all   Dzięki kochane
 Dzięki kochane
Interesuje mnie okres przechowywania dyń.Ania D. pisze: (...) Miranda ma też nagie nasiona, ale ona nie nadaje się do dłuższego przechowywania, trzeba szybciej wyjąć nasiona.
(...)
Dziś wybrałam się do piwnicy i zobaczyłam jeszcze zachomikowane owoce Sweet Dumpling. Zrobię zdjęcie, ładnie wyglądają takie ze zmienionym kolorem. Do jedzenia raczej się już nie nadają, myśle, że miąższ zrobił się już suchy, a skórka jest bardzo twarda. Ale jako ozdoba są śliczne.
 . Szkoda bo chciałam sprawdzić czy dłużej poleży.
 . Szkoda bo chciałam sprawdzić czy dłużej poleży.  ). Wiadomo, że smak nie ten co świeżej i najlepiej wielkości ogórka, ale zawsze jakieś urozmaicenie. Mam jeszcze w piwnicy 3 duże sztuki cukinii i kilka patisonów (one jednak są niesmaczne i trzymam dla doświadczenia ile poleżą).
  ). Wiadomo, że smak nie ten co świeżej i najlepiej wielkości ogórka, ale zawsze jakieś urozmaicenie. Mam jeszcze w piwnicy 3 duże sztuki cukinii i kilka patisonów (one jednak są niesmaczne i trzymam dla doświadczenia ile poleżą).
 Przyniosę na dniach te Sweet Dumpling, co zostały i zrobię im zdjęcie.
 Przyniosę na dniach te Sweet Dumpling, co zostały i zrobię im zdjęcie.

.
 .