Moja kolekcja
- fiskomp
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moja kolekcja
Moniko ja kupuję taka mała cebulę (chyba siedmiolatka) w nasiennym coś z 15 dkg i wsadzam do ziemi do doniczek w odstepach tygodniowych i mam fajny szczypiorek do serka i nie tylko, polecam 

- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Basiu.
Człowiek się całe życie uczy. Teraz oprócz nasion pomidorów zwisających lub truskawki ozdobnej będę szukać cebuli 7-latki.
Człowiek się całe życie uczy. Teraz oprócz nasion pomidorów zwisających lub truskawki ozdobnej będę szukać cebuli 7-latki.
Malwy... piękne kwiaty. A z wysiewaniem to jako całkiem zielona osóbka też tak mam, że wysiewam nieważne kiedy i trzymam kciuki żeby rosło.
Cebulka siedmiolatka - też podkradam pomysł
Cebulka siedmiolatka - też podkradam pomysł

- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Ależ świetna ta Monstera! Rewelacyjna! Czekam z utęsknieniem aż moja taka będzie
Życzę smacznej jajecznicy
Z moimi szkrabami też wsadziłam cebulki-dziewczyny bardzo dumne :0 no i witaminki już nam się wypuszczają
A fiołkowy parapet? Co tu dużo gadać... oj będzie się działo-już teraz imponująco to wygląda a co dopiero będzie wkrótce???!!! Gdzie ja tam z moim biednym listkiem do Ciebie! 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witam Monisiu
wpadłam z rewizytą, bardzo u ciebie fajnie i sypmatycznie
Kwiatki piękne, nic tylko pozazdrościć, po zakończonym sezonie balkonowym musze coś pomyśleć o doniczkowych do domu
A jakie duże parapety!! Nic tylko pomarzyć o takich
A co do podbierania listków w sklepie - w zeszłym roku pracowicie obrywałam listki begoniom bulwiastym w Obi, zgarnęłam 10 sztuk w 4 kolorach
Mój M. miał stać na czatach ale się przestraszył i uciekł !!
A co najlepsze to podprowadzałam liście pod ogromnym znakiem "Nie kradnij!"

wpadłam z rewizytą, bardzo u ciebie fajnie i sypmatycznie

Kwiatki piękne, nic tylko pozazdrościć, po zakończonym sezonie balkonowym musze coś pomyśleć o doniczkowych do domu

A jakie duże parapety!! Nic tylko pomarzyć o takich

A co do podbierania listków w sklepie - w zeszłym roku pracowicie obrywałam listki begoniom bulwiastym w Obi, zgarnęłam 10 sztuk w 4 kolorach

A co najlepsze to podprowadzałam liście pod ogromnym znakiem "Nie kradnij!"
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
ślicznie tu u ciebie tak zielono
piękna monstera napatrzeć się nie mogłam
będę częściej wpadać 

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
a czy malwa nie jest przypadkiem kwiatem 2 letnim? Jak wysiejesz teraz, to dopiero za rok będzie kwitła? Jakoś tak mnie się ta myśl po głowie kołacze
Monia ciachnęłaś listki amarylisa?

Monia ciachnęłaś listki amarylisa?
- meandrzejew
- 500p
Magdo, no niestety malwa jest 2-letnia. ALe jak napatrzyłam się na te kwitnące, to nabrałam ochoty i wysiałam
Jedna siewka nawet mi wzeszła przez noc. Ma już z 1 cm
. Amarylisa po raz drugi nie cięłam. Ma ładny pąk kwiatowy, a podobno kwitnących się nie ciacha (ten na razie nie kwitnie, ale pąk ma)
A teraz wam coś pokażę. Jak tylko dojrzałam tą siewkę, to ząbki zaczęłam suszyć.

To jest malwa jasnoróżowa. Wysiane (z półtora tygodnia temu) w tym pojemniczku były 4 sztuki, a wzeszła na razie ta jedna.

A teraz wam coś pokażę. Jak tylko dojrzałam tą siewkę, to ząbki zaczęłam suszyć.

To jest malwa jasnoróżowa. Wysiane (z półtora tygodnia temu) w tym pojemniczku były 4 sztuki, a wzeszła na razie ta jedna.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pierwsze nasionko wykiełkowało...oby ono zwiastowało już wiosnę 

- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Niunia1981
Brawo Moniko
Moja asarina uparta jak osioł! Nawet jednego czubeczka nie chce wystawić oślica jedna

Moja asarina uparta jak osioł! Nawet jednego czubeczka nie chce wystawić oślica jedna

- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Moniko juz jestem , tęskniłam .

Wcale Ci się nie dziwie , taki okaz bardzo cieszy .

- meandrzejew
- 500p
Witam moją imienniczkę. Aż weszłam w wujka gogla, żeby zobaczyć, jak wygląda ta asarina. Jak zakwitnie, to będzie cudna.
Tereniu, też się cieszę, że już wróciłaś. Rano pobiegłam do pokoju, gdzie są fiołki i malwy, żeby im odsłonić okno. Patrzę, a tu następna sadzonka wychyla główkę - też jasnoróżowa; a te czerwone malwy jakoś się ociągają.
Tereniu, też się cieszę, że już wróciłaś. Rano pobiegłam do pokoju, gdzie są fiołki i malwy, żeby im odsłonić okno. Patrzę, a tu następna sadzonka wychyla główkę - też jasnoróżowa; a te czerwone malwy jakoś się ociągają.
- Niunia1981
Cześć Monisiu
Też rano zaglądałam do moich maleństw i kobea daje radę (3 białe i 7 fioletowych
) ale ta asarina to dalej uparta!! Mi też się jej zdjęcia w google podobały ale chyba nic z tego nie będzie
Chyba pomyśle o tunbergii.

Też rano zaglądałam do moich maleństw i kobea daje radę (3 białe i 7 fioletowych

- meandrzejew
- 500p
Ja te swoje siewki (dopóki nie wzejdą) trzymam nocą pod kaloryferem a rano je wystawiam na parapet. Może spróbuj w ten sposób.