Czasu jest jeszcze sporo , ale muszę sobie sianie podzielić na raty. Z pomidorami jest dość duża tolerancja , a ja mam zamiar sadzić już ładne duże sadzonki
Euzebiuszu ja zakupiłam dwie odmiany:
Pomidor gruntowy wysoki - malinowy ożarowski, oraz pomidor wysoki czereśniowy - pokusa
Miałeś z nimi może doczynienia?
Zaraz jeszcze zapytam innych w tym wątku co mi podałeś
Nie martw się Daniel , zdążysz , choć powiem szczerze pojeździłem dzisiaj trochę po marketach , a tego ci u nas nie brakuje i nic specjalnego nie wypatrzyłem. Albo drogie , albo oblatane. Dlatego teraz szukam w necie
Na ceny to trzeba niestety uważać Wczoraj szukałem pelargonii i przeglądając strony widziałem opakowania po 0.05g od 3.27 do 9.90 zł. Kupiłem 10 tych po 3.27
Zibi_41 pisze:Nie martw się Daniel , zdążysz , choć powiem szczerze pojeździłem dzisiaj trochę po marketach , a tego ci u nas nie brakuje i nic specjalnego nie wypatrzyłem. Albo drogie , albo oblatane. Dlatego teraz szukam w necie
Zibi , ja też kupuję na necie bo dzięki temu trafiam na różności Tym sposobem dorobiłam się niezłej kolekcji nasturcji
W marketach to faktycznie rzadko idzie dostać coś fajnego i innego,a jak już jest to ceny kosmiczne!
Ja po staremu upieram się przy sztucznym oświetleniu. Jest dla mnie wygodniejsze . Na razie działa tylko jedna półka na którą zmieściłem 4 wielodoniczki po 104 oczka , ale docelowo planuję 3 takie półki. Na okno niestety za rzadko zagląda mi słońce , więc staną na nich tylko jakieś niedobitki.
Wpadłam w odwiedziny
Hmmmm... prosze jaki pracowity i do tego człowiek interesu.
Obejrzałam,powzdychałam
Kwiaty imponujące o ilości nie wspomnę .
Życzę udanych siewów pikowań i najważniejszego ....obfitych plonów
ps.jeszcze raz dzięki Euzebiuszu
Serdecznie dziękuję Gdy uda się połączyć pracę z pasją , życie jest dużo łatwiejsze
Teraz właśnie siedzę sobie i sieję pelargonie. Co prawda przyszło ich znacznie mniej niż zamówiłem , ale na początek wystarczy. Dość sporo kupiłem jako półprodukt w koszyczkach , więc może starczy
A takimi świetlówkami naświetlam moje roślinki. Wstawiam tą fotkę , bo ktoś w tamtym roku zarzucił mi że takich nie ma :