E@K66-Efkowe pole

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: E@K66-Efkowe pole

Post »

Witaj Ewuś ,strasznie mi milo ze wstąpiłaś do mnie ,dziękuję za ciepłe słowa. Istotnie jestem zakochana w trawach od pewnego czasu , choć nie stronię od bylin i właśnie będę potrzebowała rady takich ludzi jak ty w sprawie rabat bylinowych.
Już ci mówię co do trawek otóż od lewej to variegatus miskant oczywiście a z prawej miskant silberfeder.
Trawy dają wiele piękna w ogrodzie w połączeniu z krzewami i iglakami,polecam.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ewcia myslę ze do traw to kupa bylin pasuje...ja się skusilam na 4 odmiany sadżca jasny róz pełny ,ciemny, wariegata kwitnie na biało i niski różowy
Jeżówki masz :?: floksy :?: jarzmiankę :?:ostrogowiec :?:
bo rozchodniki to pewnikiem masz :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Ewuś, już zapisałam :)
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Keetee pisze:Ewcia myslę ze do traw to kupa bylin pasuje...ja się skusilam na 4 odmiany sadżca jasny róz pełny ,ciemny, wariegata kwitnie na biało i niski różowy
Jeżówki masz :?: floksy :?: jarzmiankę :?:ostrogowiec :?:
bo rozchodniki to pewnikiem masz :wink:
jakie jest pochodzenie sadżca? bardzo przypomina mi bylinkę, która rosnie dziko niedaleko mnie ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:108 tak to sadziec...dośc pospolity
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Nie wiedziałam,że jest tyle odmian sadżca.Ja mam swój chyba z nasion,już nie pamiętam,ciekawe czy odbije mi po przesadzeniu.U Szmita z trawami rosną ogromne sadżce.Ewo bys musiała wrócic do poprzedniego mojego wątku i zobaczyc u Szamita jakie ma piękne połaczenia z trawami.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, dopiero teraz trafiłam w Twoje miejsce na ziemi i widzę, że...och, dech mi zaparło, wątek biegnie tak jak film Hitchcocka, na początku trzęsienie ziemi, a potem napięcie stopniowo rośnie :-) Jak to dobrze, że w trudnej chwili miałaś koło siebie przyjazną duszę, która dobrze Ci doradziła. Nie dziwię sie, jak chyba wszyscy, że własnie tędziałkę wybrałaś, jest tak niesamowicie urocza, a Ty dodałaś do niej tyle piękna...te zimowe zdjęcia są wyjątkowe, nieczęsto ktoś aż tak potrafi pokazać zimę :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100krotka a zauważyłaś ile tam miejsca na namioty :;230 jakiś zjazd....kobit zakręconych ...
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane dziewczyny ,nawet nie wiecie ile przyjemnośći mi sprawiacie.
Gdy wracam po pracy do domu zrzucam ciężkie ciuchy,które teraz dzwigamy i włączam telewizor,laptopa i rozpakowuje zakupy.
Jak rozpakuje już te siaty to pędzę do kompa zobaczyć czy ktoś mnie odwiedził podczas mojej nieobecności.
KEETUŚ my chyba mamy podobne gusta ,nie dalej jak miesiac temu pytałam Małgosię o sadżca bo bardzo mi sie podoba i chcę go kupić.
Ewa w masz rację z tym sadżcem on rośnie dziko na łąkach nawet niedaleko mnie. Teraz gdy przeczytałam co napisałaś to przypomniałam sobie ze na mojej drodze na działkę widzialam to to :tan wykopię sobie.
Ewuniu na namioty jest mnuuuuuuustwo miejsca zapraszam.
Małgosiu 1960 moim marzeniem jest pojechac do Szmita pod koniec sierpnia,a co do twojego poprzdniego wątku to juz dziś siadam do lektury.
100Krotko dzięki za mile słowa ,cieszę sie ze sie odezwałaś miło miec kogos ze swoich stron,byłam juzw twoim ogródku i jestem zauroczona.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja będę zamawiala Ewcia jak chcesz...mogę zamówic i dla Ciebie, nie wiem czy będą wszystkie odmiany...wydaja się ciekawe,,,przy Twoich trawach wygladałyby bosko ;:224
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gdybyś kochana mogła to ja jestem na tak a czy wiesz gdzie można kupić ostrogowca??
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ostrogowca widziałam na allegroo ,na 100% tam gdzie sprzedaja sliczne hortensje,ale potem spojrzę czy w tej szkolce nie byłoby taniej :wink:
aaa budleje by Ci pasowały :wink:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

miałam latem w wazonie tego sadźca tylko nie wiedziałam jak się zwie. :;230 może w naturze znajdzie się wiecej do wykopania roślinek.
Miałam ochotę na trawy ale za bardzo rozszalałam sie z kwiatami i tak mysle, czy te nasze wysokie nie nadaja sie lub w lesie widziałam takie jak te turzyce/zapomniałam nazwe/z włosami lejacymi toz podobne na grzybach widziałam :;230 Byc może piszę głupoty ;:14 to mnie zmitygujcie
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia ty jesteś cudna słowo daję, jeśli masz ochotę na trawsko to juz obiecałam KEETEE ze jak będę przesadzała to jej wyśle sadzonke i tobie tez mogę jeśli zechcesz .tylko musisz sie przypomniec.

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ewa, a dzieliłaś już kiedyś miskanty? Wiesz, że najlepiej piłę łańcuchową do tego zatrudnić? :wink: Ale dla Ciebie piła to pewnie nic nadzwyczajnego! :;230 A Ty najlepiej zaproś dziewczyny do siebie, niech sobie same ukopią! :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”