Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nic się nie martw - nie Ty jedna jesteś w takiej sytuacji
.
Jesienią dostałam mnóstwo roślin od Chatte, a że czas oczywiście nas gonił, to nie porobiłyśmy kartek (w ogóle o tym w pośpiechu zapomniałyśmy!). Efekt taki, że teraz czekamy z Izą, aż roślinki wyjdą z ziemi albo wypuszczą listki, żeby można było je zidentyfikować.
Dobrzy ludzie, którzy się z Tobą podzielili roślinkami
, na pewno w Twoim wątku chętnie zidentyfikują swoje podarunki.
Pozdrawiam "krewne" od pola!

Jesienią dostałam mnóstwo roślin od Chatte, a że czas oczywiście nas gonił, to nie porobiłyśmy kartek (w ogóle o tym w pośpiechu zapomniałyśmy!). Efekt taki, że teraz czekamy z Izą, aż roślinki wyjdą z ziemi albo wypuszczą listki, żeby można było je zidentyfikować.

Dobrzy ludzie, którzy się z Tobą podzielili roślinkami

Pozdrawiam "krewne" od pola!

Pozdrawiam serdecznie
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 30 mar 2008, o 23:17
Witaj harwi 
Dołączam do grona początkujących z kawałkiem pola. Zazdroszczę Ci, że pomyślałaś o ogrodzie przed budową domu. Ja już mieszkam i ostatnie dwa lata musiałam patrzeć przez okna na chwasty, ale wreszcie postanowiłam coś z tym zrobić. Będę tu częściej zaglądać, bo łatwiej jest w "grupie wsparcia"
Pozdrawiam serdecznie,
zielony_listek

Dołączam do grona początkujących z kawałkiem pola. Zazdroszczę Ci, że pomyślałaś o ogrodzie przed budową domu. Ja już mieszkam i ostatnie dwa lata musiałam patrzeć przez okna na chwasty, ale wreszcie postanowiłam coś z tym zrobić. Będę tu częściej zaglądać, bo łatwiej jest w "grupie wsparcia"

Pozdrawiam serdecznie,
zielony_listek
- harwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie krewniacy Polomaniacy ;))
Zaglądajcie kiedy macie ochotkę na działce powoli coś sie rusza, więc może będzie na co popatrzeć a nie tylko na trawę ;) Teraz robimy trejaż na roślinki i od razu by nas chronił przed wiatrami. Jak tylko zrobię fotki to załączę :P
Zielony listek z skąd jesteś gdzie to twoje poletko i domek ;)
Zaglądajcie kiedy macie ochotkę na działce powoli coś sie rusza, więc może będzie na co popatrzeć a nie tylko na trawę ;) Teraz robimy trejaż na roślinki i od razu by nas chronił przed wiatrami. Jak tylko zrobię fotki to załączę :P
Zielony listek z skąd jesteś gdzie to twoje poletko i domek ;)
Witam.
Miło powitać nowy ogród na forum, początki zawsze są trudne ale najważniejsze, że decyzja
podjęta i jak czytam ostro działacie. Mam nadzieję, że już latem będzie ładnie a za kilka lat
nie będziecie pamiętać dzisiejszych trudności. Róbcie dużo zdjęć, po latach bardzo fajnie się
ogląda.
Czytałem, że macie już studnię, więc najważniejsza rzecz dla roślin jest.
Nie wiem czy zwiedzałaś mój ogródek, mam tam fajną roślinę gunnerę, właśnie udało mi się
wykiełkować jej nasiona, na razie to malutkie roślinki ale za kilka miesięcy powinny przetrzymać
wysyłkę. Poczytaj w moim ogrodzie o warunkach jakich potrzebuje i jak masz ochotę uprawiać
gunnerę to podaj adres na PW.
Na zdjęciu Gunnera brazylijska – Gunnera tinctoria roślina ma ponad 10 lat.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Miło powitać nowy ogród na forum, początki zawsze są trudne ale najważniejsze, że decyzja
podjęta i jak czytam ostro działacie. Mam nadzieję, że już latem będzie ładnie a za kilka lat
nie będziecie pamiętać dzisiejszych trudności. Róbcie dużo zdjęć, po latach bardzo fajnie się
ogląda.
Czytałem, że macie już studnię, więc najważniejsza rzecz dla roślin jest.
Nie wiem czy zwiedzałaś mój ogródek, mam tam fajną roślinę gunnerę, właśnie udało mi się
wykiełkować jej nasiona, na razie to malutkie roślinki ale za kilka miesięcy powinny przetrzymać
wysyłkę. Poczytaj w moim ogrodzie o warunkach jakich potrzebuje i jak masz ochotę uprawiać
gunnerę to podaj adres na PW.
Na zdjęciu Gunnera brazylijska – Gunnera tinctoria roślina ma ponad 10 lat.

Pozdrawiam, Krzysztof.
- harwi
Hej dzięki za odwiedzinki ;) Na razie nie ma co oglądać ale już może za rok. Fotki robimy cały czas tylko jakoś tak samo wyglądają hihi trawa i trawa i trawa ;)
Studnia jest i woda też
To były pierwsze kroki i dość udane ;)
Właśnie się przeszłam po twoim ogrodzie niesamowity jest.
A gunnera jest niesamowita. Czytałam o niej już wcześniej i miałam na nią chrabkę ale jak na razie z nasionek które sobie posiałam (pampasową i taką niebieską ) nic mi nie wyszło siewki mi padły a tak ładnie wykiełkowały
Boje się nasion może nie mam do nich ręki i nie chciałabym zmarnować takiej pięknej rośliny. Chociaż bym się mogła na nią skusić miejsca u mnie ci jest ale jak widzę ile piękności jest do posadzenia sadzę, że będzie za mało
Chyba dom będzie mniejszy buhahaha
Studnia jest i woda też

Właśnie się przeszłam po twoim ogrodzie niesamowity jest.
A gunnera jest niesamowita. Czytałam o niej już wcześniej i miałam na nią chrabkę ale jak na razie z nasionek które sobie posiałam (pampasową i taką niebieską ) nic mi nie wyszło siewki mi padły a tak ładnie wykiełkowały

- harwi
a propos zdjęć znalazłam więcej z początków, wkleję jeszcze tutaj bo nie mogłam edytować już postuRóbcie dużo zdjęć, po latach bardzo fajnie się
ogląda.

Tak wyglądało pole zanim sie zabawiliśmy w rolników

Potem długo tak Nasze ściernisko

Zaczyna się orka

Bronujemy ;)

Sadzimy iglaczki

I brzózki

Niestety z nich nic nie zostało zajączki się nimi zaopiekowały

I robimy kompostownik

i prowizoryczna tymczasową ławeczkę hiih

Trawka wychodzi

A to jak wygląda teraz ;)

A to kamyczki jakie udało sie nam pozbierać ;) Posegregowałam je będzie później łatwiej ;)

- harwi
A to ostatnie nasze prace
Nasza pokrywa na studnie by przypadkiem ktoś lub coś nie wpadł

Tu będzie mój skalniaczek

A to nowe prace dopiero w toku trejaż na roślinki i by nas osłonił od wiatru również
Konstrukcja

I przymiarki czy oby na pewno dobrze przycinamy deski hiihh

A to zdobycze z lasu (będą na skalniak) na razie chronią przed wiatrem mój agrest i porzeczkę

Nasza pokrywa na studnie by przypadkiem ktoś lub coś nie wpadł

Tu będzie mój skalniaczek

A to nowe prace dopiero w toku trejaż na roślinki i by nas osłonił od wiatru również
Konstrukcja

I przymiarki czy oby na pewno dobrze przycinamy deski hiihh

A to zdobycze z lasu (będą na skalniak) na razie chronią przed wiatrem mój agrest i porzeczkę