Majka, Leszczyna, vertigo, krysad71, Paula wszystkie was pozdrawiam słonecznie
malgocha1960 pisze:Wandziu,bardzo podoba mi sie kosmos,stary babciny kwiat,kupiłam w ubiegłym roku jedną sadzonkę,a teraz nasionka.W sadzonce był tylko ciemnoróżowy kolor,a podobają mi się jasne kolory,mam nadzieję,ze w nasionkach takie będą.Czy swój kosmos masz też z nasionek?
Małgosia, ja mam te swoje kosmosy wyłącznie z nasion. Kiedyś je przywlokłam nawet nie wiem skąd i od tej pory wysiewają się same co roku w rozmaitych kolorach. Odmiany pełne są podobno bardziej kapryśne.
jola1 pisze:Wandziu czytam że sezon rozpoczęty, nowe zamówienia. Ja też się szykuję na żurawki i jeżówki zamówiłam też kilka liliowców. Jak Twoje heliotropy, ja wysiałam wczoraj na próbę kiełkowania nasiona zebrane ze swoich i zobaczę czy zejdą bo jeżeli nie to trzeba kupić.
Jolu, heliotropy u mnie jakby, jakby... coś się zaczyna dziać, a to dość szybko, bo siedzą dopiero drugi tydzień. Ja myślę, że twoje, zebrane z ogrodu nasiona, na pewno wzejdą. A jak nie, to masz jeszcze czas, żeby kupić, tym bardziej, że jak pisałaś, dość szybko ci zakwitły w zeszłym roku