Potrzebuję niewielkiego domku drewnianego

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ohajo
500p
500p
Od: 19 paź 2009, o 00:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Potrzebuję niewielkiego domku drewnianego

Post »

Witajcie,

Jestem miłośnikiem astronomii i za kilka miesięcy odbieram specjalnie budowany dla mnie teleskop zwierciadlany. Będzie wyglądał podobnie, jak ten:

Obrazek

Ponieważ teleskop będzie bardzo ciężki (całkowita waga około 45 kg) i wysoki (ok. 195 cm), będzie instrumentem stacjonarnym. Chcę go trzymać na działce u moich Teściów w podkieleckiej wsi, skąd od kilku lat obserwuję niebo mniejszym teleskopem.

No i potrzebuję domku dla teleskopu, najchętniej drewnianego. Domku, który roboczo nazwałem "wychodek" :D

A konkretnie:
- wymiary podstawy 1.20 m x 1.20 m, drzwi szerokie na minimum 80cm, wysokie na minimum 220cm (domek rzecz jasna musi być wyższy), zamykane na kłódkę. Taka geometria zmieści spokojnie teleskop w pozycji stojącej. "Taczki" na powyższym zdjęciu są odpinane, będą używane tylko do wyjeżdżania teleskopem z domku, by nie popsuć sobie kręgosłupa dźwigając 45kg.
- kryty papą, odpowiednio zabezpieczone ściany i podłoga, woda nie ma prawa dostać się do środka.

Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić, gdzie mogę nabyć taki domek? Może znacie jakąś firmę produkującą domki narzędziowe czy coś w tym stylu, gdzie mógłbym zamówić odpowiednie wymiary? Najchętniej do samodzielnego montażu.

Wiem, że mógłbym pojechać do tartaku, zamówić deski i sklecić coś samemu. Ale nie mam na to czasu, wolałbym jednak kupić coś gotowego.

Poradźcie, proszę :roll:
"Tylko ten bez szkody rozmawia, kto umie milczeć" - Tomasz a'Kempis
Gryzoń
50p
50p
Od: 18 kwie 2006, o 17:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Potrzebuję niewielkiego domku drewnianego

Post »

Wiem, że to trochę daleko od Pana ale może gwarantują transport ponieważ mogę wymienić kilka firm na Podhalu/w Beskidach zajmujących się takimi produkcjami. Więcej informacji wysyłam na PW aby nie robić jakiejś "reklamy" większej. Zaznaczam, że z tymi firmami nie mam nic wspólnego - nie rodzina, nie znajomi itd.
Po prostu widziałem ich produkty.
Zapraszamy na moją stronę internetową: http://www.regulamin.pl § 3.1.

Gdzieś na południu Polski - ogród Gryzonia
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”