Jestem miłośnikiem astronomii i za kilka miesięcy odbieram specjalnie budowany dla mnie teleskop zwierciadlany. Będzie wyglądał podobnie, jak ten:

Ponieważ teleskop będzie bardzo ciężki (całkowita waga około 45 kg) i wysoki (ok. 195 cm), będzie instrumentem stacjonarnym. Chcę go trzymać na działce u moich Teściów w podkieleckiej wsi, skąd od kilku lat obserwuję niebo mniejszym teleskopem.
No i potrzebuję domku dla teleskopu, najchętniej drewnianego. Domku, który roboczo nazwałem "wychodek"

A konkretnie:
- wymiary podstawy 1.20 m x 1.20 m, drzwi szerokie na minimum 80cm, wysokie na minimum 220cm (domek rzecz jasna musi być wyższy), zamykane na kłódkę. Taka geometria zmieści spokojnie teleskop w pozycji stojącej. "Taczki" na powyższym zdjęciu są odpinane, będą używane tylko do wyjeżdżania teleskopem z domku, by nie popsuć sobie kręgosłupa dźwigając 45kg.
- kryty papą, odpowiednio zabezpieczone ściany i podłoga, woda nie ma prawa dostać się do środka.
Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić, gdzie mogę nabyć taki domek? Może znacie jakąś firmę produkującą domki narzędziowe czy coś w tym stylu, gdzie mógłbym zamówić odpowiednie wymiary? Najchętniej do samodzielnego montażu.
Wiem, że mógłbym pojechać do tartaku, zamówić deski i sklecić coś samemu. Ale nie mam na to czasu, wolałbym jednak kupić coś gotowego.
Poradźcie, proszę