Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

No ,żeby u mnie było jeszcze tyle miejsca byłoby gdzie wsadzać róże . Na pewno wszystkie róże przeżyją i będa cieszyc oko w nowym sezonie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Taki przegląd dopiero daje wyobrażenie ile pracy kosztuje utworzenie rabaty. 43 róże to bardzo duzo. Na zdjęciach rabata wydaje sie mniejsza. Miałam jednak szczęście oglądać w naturze, ale i tak trudno mi sobie wyobrazić, ze może tyle pomieścić :D Mam nadzieję, ze mimo tych strasznych mrozów nasze róże przezyją.
W końcu po to je kopczykujemy, żeby je przed zimnem ochronić. Najwyżej będą startowały od zera, ale najważniejsze, zeby zyły :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znowu byłam pozaglądać na ogródku . Nie widzę ,zeby jakaś miała wypaść no oprócz tej School girl ,ale tego na pewno nie wiem . Nawet Westerland od Basi żyje. Przezorna wsadziłam drugi koniec również do ziemi ciekawe, czy sie ukorzeni ma z czego czerpac soki ;:224
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Świetnie ogląda się taką relację a przy okazji temperuję swą niecierpliwość bo często chciałbym uzyskać określony efekt już w pierwszym sezonie ... a tak się nie da.
Wspaniały przykład pokazałaś - pozdrawiam i dziękuje.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Danusiu.Jakiś czas temu pisałam u siebie w wątku o kłopotach z milinem.Kogra odesłała mnie po radę do Ciebie :D Zdążyłam przed nowym sezonem :wink: Zanim znalazłam milin,zatrzymywałam się na każdej rabacie,delektując się urodą kwiatów i krzewów,ale i pięknym rozmieszczeniem.W ogóle u Ciebie wszystko tak pięknie zaaranżowane ;:138 .I glicynię masz :shock: Ale zacznijmy od milinu.Czy Twój milin też atakuje robactwo,nie dopuszczając niemalże do kwitnienia?U mnie trąba rozwija się z rana,a w południe zostaje jedynie...ustnik :;230 Ze zdjęć znam ten krzew zlany czerwienią(mam akurat flamenco) ale u mnie jedynie czerwone plamki.Napisz,proszę,czy przycinasz go,kiedy i jak.W katalogach są rady,ale czasami w praktyce wychodzi inaczej.Czekam na cenne spostrzeżenia :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem zaskoczona, że trójkątna rabata może tak ciekawie się prezentować. ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU ;:196 tyle róż na pozornie małym trójkącie :shock: . No to będzie co podziwiać jak zajedziemy z wizytą do Ciebie
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Cudowna fotorelacja a tak powinna wyglądać Twoja czerwona pienna

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Bardzo mi się podoba ta trójkątna rabata, jakoś wcześniej nie zwróciłam na nią uwagi ;:24
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Danusiu :wit 43 różyczki na jednej rabatce ... :shock:
Będzie co podziwiać wiosną i delektować się fotkami
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu nie jesteś sama twierdząc że gdy by miały tyle miejsca to by go obsadziły ja ja ciągle tego miejsca nie widzę wydaje mi się że już i tak jest za dużo nasadzeń. Nie odważyłam się pójść na działkę więc nie mam pojęcia jak u mnie wyglądają róże i inne rośliny. Przezorność to dobra cecha ale nie wszyscy ją mamy. Zobaczymy czy będzie co podziwiać jak tylko nie pomarzną. Co do rabaty trójkątnej to ona jest dosyć duża na zdjęciach nie widać.

Izuniu masz rację że w rzeczywistości ta rabata jest większa niż na zdjęciach, mnie również było trudno uwierzyć że na tej rabacie posadziłam 43 róże , bo przecież rośną tam liliowce, floksy,clematisy i jeszcze inne kwiaty, myślę jednak że z czasem niektóre kwiaty będzie trzeba wykopać jak się rozrosną, ale na razie jest OK.

Krysiu ja również należę do tych niecierpliwych nie sieję kwiatów i nie rozmnażam wolę kupić już gotowe rozrośnięte ale czasami muszę ustąpić i uzbroić swoją niecierpliwość by osiągnąć to co sobie zaplanuję, ale jest to rzadkość.

dzisiaj kilka clematisów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Miriam milin i wisteria rosną u mnie wiele lat oba te pnącz były przesadzane kilka razy ale gdy wreszcie dałam im spokój zaczęły pięknie rosnąć i ładnie kwitnąć. Rosną w pełnym słońcu i nie chorują. Za cały ten okres tylko milin jednego roku miał podobne objawy o jakich piszesz.Obsiadły go mszyce a mrówki miały raj na kwiatach. Nie używam na działce chemii ale robię opryski mydłem potasowym z czosnkiem i skrzypem. różom więc czasami przelecę po milinie.Jeśli pytasz jak go przycinam to jesienią przycinam go sporo natomiast wiosną wycinam wszystkie cienkie patyki i skracam wszystkie pozostałe dorodne odrosty na dł. 30, 40cm. On bardzo ładnie puszcza a kwitnie na nowych pędach nie jak wisteria która kwitnie na starych pędach i nie powinno się jej przycinać wiosną.

Comcia i AniuDS ta rabata jest trójkątna ale każdy bok ma inną długość, z każdej strony ma inny widok i to jest ciekawe.

Aniu jest śliczna, ciekawe jak tam się trzyma w domku na działce.

Andrzeju będziemy podziwiać jak nie przemarzną, wiele róż posadziłam tam jesienią a zima im wcale nie sprzyja.

więc jeszcze kilka clematisów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Danuśka przepiękne masz te powojniki, mam ich sporo ale to wszystko jeszcze niemowlaki,
dostałam od Ciebie cebulki kalie kiedy ich wsadzić do doniczek?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Danusiu w ciągu 4 lat przeobraziłaś kawałek trawnika w taką niespotykaną śliczną rabatę, już jestem ciekawa jak zakwitnie tyle róż, toż to będzie widok. :shock: Clematisy masz wszystkie śliczne ale to wielkokwiatowe, ja wolę ich nie sadzić bo tak jakoś nam nie po drodze. :uszy
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Danusiu, na pewno będziesz wykopywać i wsadzać w te miejsca inne rosliny, ale przeciez o to chodzi, zeby rabaty zyły i nieustannie sie zmieniały :D
Powojniki jak marzenie! A mój Blue Bird chyba złapał jakieś choróbsko i obawiam sie, że będe musiała go spalić :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”