u Lesi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: u Lesi cz. 2

Post »

Joasiu piję nalewke czosnkową bezalkoholową łykam kapsułki rekina piję herbatke ziołową z sokiem i muszę się trzymać, od poniedziałku mam wychodzić z Mikołajem na spacery,
u mnie New Dawn przed domem wyraźnie ma czarne pędy okręciłam ją trochę agrowłókniną od dołu może w środku jeszcze żywe, kiepsko rośnie i tak, a na dodatek przemarza zgrozo kiedy będą bukiety kwiatów,
ja już zamówiłam 8 róż
PS.
gdybym ja pytała o zakup roślin pana M to pewnie był by tylko zamchlony zaniedbany trawnik i nic więcej
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jeszcze nie oglądałam róż - nie chcę się denerwować, zresztą do momentu kiedy wiosna nie nadejdzie, nic nie jest pewne. Trochę to pesymistyczne podejście, ale pamiętam jak 2 lata temu cieszyłam się, że przetrwały mi najgorsze mrozy, krzewy w donicach na balkonie (m. in . klon palmowy i iglaki), po czym tego samego dnia zleciał ostatni kawał lodu z dachu i skosił/zmiażdżył krzewy, tak, że nadawały się do wyrzucenia.

Ja mam łatwiej z moim Wojtkiem, bo on z kolei żyje swoim hobby - elektroniką i ostatnio fotografią, sprawił sobie ostatnio kolejny super-duper obiektyw tzw. rybie oko i nieustannie opowiada, jakie cuda można wyczyniać z tym obiektywem. A hobbyście jest łatwiej zrozumieć drugiego hobbystę.
Poza tym kwiaty są bardzo wdzięcznymi obiektami do fotografowania - dlatego pokazując Wojtkowi, że planuję kupić różę Queen of Sweden, on w niej widzi potencjalny, piękny obiekt do fotografowania.

PS. Obiektyw rybie oko można wykorzystać do robienia zdjęć panoramicznych (takich jak używa się przy wirtualnych wycieczkach), mam już obiecane, że Wojtek zrobi mi takie panoramiczne zdjęcie ogrodu (oczywiście gdy będą kwitły róże :tan )

No i ostatnie mój M. daje się czasem przekupić - tj. dziś zaproponowałam, że upiekę ciasto na co Wojtek skomentował, pół żartem pół serio "no dobra, to mówiłaś, że chcesz zamówić róże z Anglii - jedną już możesz". Z chłopami jest jak z dziećmi - najlepszą metodą wychowawczą jest: podstęp, przekupstwo i szantaż,w zależności od okoliczności wybierasz odpowiednią metodę.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Asiu, mój to twarda sztuka. Niestety nie jest łasuchem :;230
Żart. wiem o co Ci chodzi.
Mój też ma swoje pasje. Ja mu nigdy nie zabraniałm i nie wypominała tego. Może powinnam?
Ale i tak już jest o wiele lepiej niż na początku. Kiedyś musiałam przemycać każdą roślinkę. Teraz już kupuję otwarcie. Ale jeszcze nie lubi jak poszerzam rabaty. To jeszcze robie po kryjomu
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze: Ale jeszcze nie lubi jak poszerzam rabaty. To jeszcze robie po kryjomu
Już kiedyś chyba pisałyśmy, że mamy mężów podobnych pod tym kątem... :;230
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu to będziesz miała piękne fotki
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, bo mój lubi rządzić. A ja ostatnio się buntuję :wink:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny buntujcie się !!! Albo pomagają i współpracują, albo basta.
Ja też początkowo zaczynałam cichcem powiększać rabaty, pamiętam jak z Wojtek z miarką wyznaczał mi rabatę - 1,5 m i ani cm więcej :;230 :;230 :;230

Planuję oprócz roślin w ogrodzie zakupić budki lęgowe; jedną dla kopciuszka (bardzo chciałabym aby pozostały u nas w okolicy, niestety okolica robi się coraz głośniejsza i mniej zielona :( ) drugą dla sikorek (może będzie mniej szkodników). Ostatnio przylatuje do nas też pełno kosów, podejrzewam, że główną zachętą są dla nich rodzynki z pozostawionych winogron na najwyższych partiach winorośli. Oby się za bardzo nie przyzwyczaiły do winogron :twisted:
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asia, mnie wystarczy jak sie nie będzie wtrącał.
Lubię pracę. Pomoc mi jest potrzebna przy naprawdę dużych przenosinach.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To fakt strasznie tam u Was zabudowują Joasiu, a sikorki bez budek nie będą zjadać szkodników? od dwóch lat dokarmiam ptaki i coraz więcej ich się tu pokazuje ostatnio w te największe mrozy odwiedzał mnie nieznajomy ptaszek z dzioba podobny do gila, ale był miejscami pomarańczoworudy z białym szerokim dziobkiem,zaglądaja czasem sójki, sroki,sikoreczki,wróbelki,kruki,kawki,szpaczki i gawrony, już ze dwa razy kot sąsiadów urządził sobie polowanie na tarasie na naszych oczach i nie wiem bardzo jak mu to ;:14 z głowy futrzanemu dziadowi,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu - mam ostatnio wrażenie, że mój ogród robi się ostatnim bastionem zieleni w okolicy, tzn. oczywiście deweloperzy sadzą zieleń, ale jest to najczęściej wersja trawniczek + tujki. Bardzo mi brakuje starych drzew, pamiętam jak się wprowadzaliśmy wokół pełno było zieleni, cisza przerywana śpiewem kopciuszka, a teraz najchętniej bym się z tamtąd wyprowadziła :twisted: Plan zagospodarowania przewidywał wtedy zabudowę jednorodzinną, dopiero później nagle zmienił się bez wiedzy mieszkańców i zaczęły wyrastać jeden po drugim bloki. :evil: U Ciebie i Danusi jest zdecydowanie lepiej.
Mi brakuje systematyczności, dlatego nie dokarmiam ptaków (takie nieregularne karmienienie nie jest za dobre dla nich), chcę aby ptaki pomimo, chaosu nadal mieszkały w naszej okolicy. Chociaż z takim sąsiedztwem zaczynam wątpić czy jest sens.
Zawsze mogę spróbować przeprowadzić się w Twoje okolice Margo :wink: działeczka jest a w okół tylko las i słownie 4 domy.
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie tylko różami, człowiek żyje :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
linki Lesi
aktualny
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Joasiu, wiedziałam kiedy wejść, hostusie przepiękne, poczekaj za parę lat skończą budowy, i zacznie się czas ogródkowy i drzewa też posadzą, nie ma idealnych miejsc, zawsze tak gdzie nam się podobało , komuś też się spodoba. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Poza tym kwiaty są bardzo wdzięcznymi obiektami do fotografowania - dlatego pokazując Wojtkowi, że planuję kupić różę Queen of Sweden, on w niej widzi potencjalny, piękny obiekt do fotografowania.

PS. Obiektyw rybie oko można wykorzystać do robienia zdjęć panoramicznych (takich jak używa się przy wirtualnych wycieczkach), mam już obiecane, że Wojtek zrobi mi takie panoramiczne zdjęcie ogrodu (oczywiście gdy będą kwitły róże )

:wit Joasiu, a jednak wrócę do różyczek. Czekam ;:65 na piękne foty wiadomo czyje, :D ogrodu i różyczek.
Twój Wojtuś nie podczytuje tego forum :;230 przypadkiem !
Jak dziś słonecznie :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asia, przeprowadzaj się ;:138
Będziesz miała więcej miejsca. :D
No i będziesz bliżej :wink: