Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

:;230 Fajnie. że wyjaśniła się sprawa drzwi szafopodobnych, schowanka ...................... itd.
Jagodo, dizygoteka rzeczywiście jest bardzo atrakcyjną roślinką ale i też trudną
toteż stosunkowo rzadko się na nią trafia. Może akurat Tobie się uda?! :?
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rapunzel pisze:mniodkowa
O tej szafie to chyba najwięcej wie Zenia, ale akurat nie zajrzała. :wink: Tak naprawdę to rzeczywiście są drzwi do tak zwanego przez nas schowanka.
Faktycznie jak zobaczyłam wiedziałam od razu, troszkę pomogły mi te większe zdjęcia :;230 . Co do schowanka i rzeczy tam przechowywanych to są to tzw ,, Przydasie,, nad którymi czuwa przeważnie każdy mężczyzna. ;:163 . Nic wyrzucić bo wszystko się przyda. Ja czasem coś wyrzucę gdy tego nie widzi a nawet o tym nie pamięta. Niestety ostatnio spudłowałam. Wyrzuciłam coś co mnie samej teraz by się przydało. ;:224
mniodkowa pisze:aaa a'propos programów - wczoraj jakby na złość imageshack chyba wyczuł co napisałam o tym braku rejestracji, bo jak chciałam wgrać fotkę to ten mi piszczał i piszczał i nie przepuścił bez rejestracji :twisted: więc nie wiem sama o co kaman -

Ja wczoraj miałam to samo i to samo pomyślałam..bo coś o tym pisałam. ;:108 . No to napiszę jeszcze raz..na imageshack jestem zalogowana, choć wstawiałam bez logowania. Wczoraj się nie dało, dziś jest dobrze. :heja
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

"przydasie" :;230 :;230 :;230 no padnę z radości :;230
Zenia pisze:Niestety ostatnio spudłowałam. Wyrzuciłam coś co mnie samej teraz by się przydało. ;:224

no widzisz, pewnie odleżało już swoje i nadszedł czas ponownej przydatności :;230

Krysiu - tą diz..gotekę czy jak jej tam ;:223 to ja nie raz widziałam ostatnio ;:108 jakiś sezon na nią czy cuś ;:224 ale już z wyglądu mi podchodziła pod taką, którą mogę ukatrupić ;:224

Jagoda - zdjęcia odpowiedniej wielkości ;:63 oprawa ;:63 no i sam kwiatek dobrze wygląda ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

;:223 Dizygotekę to ja też widuję w sklepach dość często, w dużych ilościach nawet.
Czasami forumowicze też pokazują, przeważnie po zakupie - i jak dalej się sprawuje???
Wiele miałam pięknych roślin i dziś tylko zostały na zdjęciach. Dizygoteki były dwie, dawno temu. ;:151 ;:145
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Jagodo cieszę się, że się na coś przydałam ;D

Edit:

Jeśli chodzi o programy, zawsze używałam bezpłatnego programu http://s1.img.pl/ do póki, kiedy nagle poznikało mi część zdjęć.
Od jakiegoś miesiąca używam fotosika i jestem zadowolona, teraz nawet wykupiłam miesięczny abonament PRO, zero reklam i nie muszę się martwić, że zdjęcia wsiąkną..
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Jagoda co do tego schowanka to jak byłam mała to moja ciotka miała właśnie taki wielki w pokoju i tam tyle rzeczy wchodziło a ja pamiętam że strasznie się go bałam. Mam taki schowek przy moich drzwiach ale niestety na zewnątrz i pod schodami, mój św pamięci były właściciel mieszkania zrobił taki i jest do dziś. Nie wyobrażam sobie życia bez niego :D
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Swoją drogą, to drzwi do schowka bardzo mi się podobają ;:108 . Niestety, nie pasują do każdego wnętrza - w nowoczesnym bloku nie wyglądałyby zbyt dobrze, natomiast w kamienicy są idealne :) .
Dizygoteka wygląda całkiem dobrze i myślę, że nie tylko do wiosny przetrwa bez problemów ;:108 . Ma bardzo fajną, kolorową, osłonkę ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj napełniłam ziemią jedną z miniszklarenek i postanowiłam zacząć robić sadzonki fuksji, przesadziłam tez heliotrop zadziubany w zeszłym roku jesienią, ale nie wiem, czy on przeżyje.
Wygląda to tak:
Obrazek
A tak z przykryciem:
Obrazek

Wiktorio, masz rację, że te drzwi mają ogromny wpływ na charakter wnętrza. Do niedawna mieliśmy tez ciemne wielkie meble, ale podczas remontu 3 i pół roku temu uparłam się, że chcę coś jasnego i nowoczesnego, więc mamy teraz zestaw mebli w kolorze olchy i trochę to rozjaśniło ten pokój.
agucha, nie da się ukryć, ze takie schowanka są bardzo praktyczne. ;:108
Stokrotkaniu, przez dwa miesiące płaciłam, ale w gruncie rzeczy wstawiam teraz tak mało zdjęć, ze uznałam tę kwotę za zdzierstwo. :wink:
kociaro niestety masz rację, bo sama wiele roślin mam już tylko na zdjęciach. :( Czy mi się uda z dizygoteką, zobaczę, ale cena (5zł) była na tyle atrakcyjna, że się skusiłam.
Zeniu, z określeniem "przydasie" kiedyś się spotkałam i tu pasują jak ulał. :)
mniodkowa, mam nadzieję, że juz ci się Imageshack nie buntuje. Co do wyglądu dizygoteki i swojego odczucia, to coś w tym jest, bo niestety moja ma juz znacznie mniej tych swoich palczastych liści. :?
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo fajna mini szklarenka ;:138
Niech Ci wszystko ładnie rośnie ;)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Dzięki Stokrotkaniu. :)
Zapomniałam napisać, ze musiałam wyjąć kule z donicy z hiacyntami, bo zrobiłam im mieszankę ziemi z piaskiem i keramzytem i tu kula kompletnie nie zdała egzaminu. Rurka zatkała się kompletnie i miałam niemały problem ją udrożnić patykiem do szaszłyków. Teraz kula czeka na przydział, a dostanie ją fatsja, ale dopiero wiosną, bo teraz w przedpokoju trochę chyba za zimno. :roll:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Za pierwszym razem nieraz się zatyka, spróbuj jeszcze raz włożyć w już wydrążony otwór, ja wypraktykowałam, że najpierw robię dziurkę nożem (nie ostrzem, tylko rączką) i dopiero wkładam kulkę. Spróbuj jeszcze raz.
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Jagodo, świetna sprawa z tymi szklarenkami. Ja niestety gdzieś posiałam górę, więc dół wyrzuciłam - ale teraz sobie pluję w brodę, bo przecież mogłam czymkolwiek prześwitującym zakrywać i byłoby ok.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Czyli i u Ciebie wiosna już nastała :) . Trzymam kciuki za maluchy - niech się szybko przyjmują i zdrowo rosną ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Jakub_
200p
200p
Od: 16 sie 2009, o 17:31

Post »

Powodzenia! :D
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ciekawa to roślinka, może ma za zimno i odbije się wiosną.Jagoda, to Ty masz do tej pory zieloną Fuksję???? Zazdroszczę że możesz sobie robić sadzonki, kiedyś i ja tak robiłam. Nawet w pracy w HK udawały mi się i wiosną juz mi kwitły. :D Trzymam kciuki niechaj pięknie się rozrosną i obficie zakwitną. ;:108 ;:108 ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”