Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Izo chodzi mi o 3 zdjęcie od końca czy to jakaś lilia .
U mnie w ogrodzie bym powiedziała że dziki szczawik taki drobny i maleńki to sprawia wielkie kłopoty bo nie można się tego pozbyć wykopuje się a z odrobiny znowu się rozrasta coś okropnego mam nadzieje że nad tą hodowlaną odmianą będziecie mogły zapanować :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach, to! Beatko, to jest korona cesarska :D
Szczawika na razie mam w donicy. Zobaczę co potem z nim zrobię. Moze tak zostawię, a moze część wysadzę gdzieś pod krzewami. Zimy coraz łagodniejsze, to może przezimuje?
Lilie jeszcze nie wychylają nosa, maja czas :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja mam mało kwiatów więc się nie znam , cebulowe posadziłam pierwszy raz w zeszłym roku :lol: i od razu kret się przespacerował koło nich ... :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kret to jeszcze pół biedy, przynajmniej nie skonsumuje cebulek ;)
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko jeśli mówisz o tym dzikim szczawiku to miałam go co niemiara i nie mogłam sobie dać z nim rady , a teraz nie mam ani jednego :lol: .
Na jesień popędzelkowałam go randapem a teraz są tylko suche rozłogi i nic z niego nie zostało :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziki to faktycznie pskudztwo. U mnie pojawiło sie kilka roslinek. Podobały mi sie, wiec pomyslałam: niech zostanie. Oj, jak ja tego żałowałam! Co ja sie namęczyłam, zeby go wytepić! Udało sie w końcu ;:213 Myslę, ze ten ozdobny nie jest takim potworem ;)
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chatte pisze: ..
Lilie jeszcze nie wychylają nosa, maja czas :D
Jak to przeczytałam, Izo, to odetchnęłam z ulgą :wink: .. azjatyckie i tygrysie już mają ok. 20 cm, a ta od Ciebie,
na którą najbardziej czekam ;:65 , jeszcze nie dała znaku życia. Już się bałam, że obejdę się smakiem, a Twój
dobry uczynek poniesie fiasko . W takim razie czekam dalej z nadzieją ;:54 .

Ps. Len się przyjął - czekam na Twoje zamówienie ;:168
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bardzo się cieszę Aniu! Mówiłam: do upartych świat nalezy :D
Lilie królewskie dość późno wychodzą z ziemi, więc sie nie martw. Na pewno wylizie ;)
Ja juz składałam kilka zamówień, wszystkie zrealizowane!
Ale będę pilnie sledzic co przegapiłam ;) :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Izuniu, może i nie masz jeszcze dużo kwiatków, ale te co masz, są piękne! No i zaczyna być widać "nowy ogródek"! Bardzo ładnie prezentuje się ta kamienna dróżka i kompozycja roślinek, na drugim zdjęciu ... ;:215
U mnie tez "dziwnie chodzi wiosna po ogródku"... Wiele roślin jest już w pełnym rozkwicie, ale wiele nawet jeszcze nie wystartowało i straszy suchymi badylami...
W drugiej serii zdjęć, na 59 stronie, na drugim zdjęciu, to chyba aubrieta (żagwin), o którą pytałaś w moim wątku... :?: Jeśli tak, to jaki masz kolor?
Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alutko, muszę Cię wyprowadzić z błędu :(. To nie jest "nowy ogródek", to wciąż "stary ogródek' :? W czerwcu i jesienia wykopię wszystkie cebulowe i wtedy trafią do nowego ogródka.
Ze starej części sukcesywnie będę teraz przenosić wszystko co na niej rosnie. Tu bedą tylko maliny, truskawki i warzywa.
Wczoraj przesadzałam mojego liliowca. Ważył chyba z 15 kg! Nie mogłam wydostać go z ziemi.
Troszke ucierpiał, ale mam nadzieje, ze sobie poradzi, a ja juz nigdy go nie będę ruszać!
Mój zagwin ma kolor różowo-fioletowy, o taki
Obrazek

Nigdy nie widziałam tak niebieskiego, jak u Ciebie, dlatego podejrzewałam, ze to jakieś inne roślinki :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Iza -bardzo Ci dziękuję za roślinki :D teraz mój ogród będzie ciekawszy no i obiecuję ,że jak się u mnie zadomowią te Twoje -moje roślinki to zrobię zdjęcia i pokażę jak rosną :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, mam nadzieję, ze wszystkie ładnie sie przyjmą i będziesz z nich miała pociechę :D
Chętnie popatrzę, jak u Ciebie rosną . Cieszę się, ze mogłam dołozyc swoja małą "cegiełkę" do Twojego ogrodu i sprawić Ci tym przyjemność :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu gdyby przypadkiem przy przesadzaniu zabrakło Ci jakiejś roślinki lub się nie przyjęła, to wiesz gdzie szukać, prawda ? ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:;230 Grażynko, podejrzewam, ze nie tylko niczego mi nie zabraknie, ale jeszcze nadal bedę miała sporo w nadmiarze. Przynajmniej niektórych :?
Czy moze ktos ma apetyt na marcinki? ;:109
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Już się nie mogę doczekać na Twój nowy ogródek... :D Jestem naprawdę bardzo ciekawa!
Ale ta dróżka z kamieni jest bardzo ładna! Mam nadzieję, że ją zostawisz... :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”