Moje kwiaty od A do Ż cz.3
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.3
Tak, pominęłam okres rozrastania. Pięknie rozkrzewione miałam miesiąc. Później były intensywne opady i nie wiem, czy czasami nadmiar wody im nie zaszkodził.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Tak już w tych naszych ogrodach mamy.Halinko..jedno wypadnie zastąpi go coś innego:)))Szkoda fakt..każdej roślinki..ciekawa jestem ile wypadnie po tej zimie
vertigo.. możliwe bo nadmiaru wody też nie lubią..ja swoje trzymam po dachem..
właśnie czytam prognozę sezonową..obiecałam sobie że już nie będę ale ciekawość silniejsza
Marzec bardzo ciepły i suchy
Wiosna niewątpliwie rozpocznie się znacznie wcześniej niż w ostatnich latach. Przejście z zimnych do bardzo ciepłych dni będzie nagłe. Już na początku miesiąca poczujemy iście wiosenne temperatury, a sprzyjać temu będzie pogodne niebo. Marzec będzie miesiącem suchym i słonecznym.
Kwiecień gorący i suchy
To będzie bardzo ciepły miesiąc, ponieważ temperatury będą wyższe od średniej wieloletniej. Poczujemy pełnię wiosny. Zachmurzenie powinno być niewielkie, nadal utrzymywać się będzie susza.
Maj bardzo gorący i suchy
Niewykluczone, że już w maju nadejdą pierwsze upały. Największe ich prawdopodobieństwo mieć będzie miejsce w województwach wschodnich i południowych naszego kraju. Podobnie jak poprzednie miesiące, w maju nadal będzie sucho i słonecznie. Powrót suszy, tym razem znacznie dotkliwiej da się we znaki wegetacji roślin.
Czerwiec upalny i suchy
Czerwiec będzie bardzo gorący i upalny. Będziemy mieć mnóstwo słonecznych i suchych dni. Jednym słowem prawdziwe lato, które rozpocznie się pod względem termicznych wcześniej niż według normy wieloletniej. http://www.twojapogoda.pl
I zobaczymy co się sprawdzi..

vertigo.. możliwe bo nadmiaru wody też nie lubią..ja swoje trzymam po dachem..
właśnie czytam prognozę sezonową..obiecałam sobie że już nie będę ale ciekawość silniejsza

Marzec bardzo ciepły i suchy
Wiosna niewątpliwie rozpocznie się znacznie wcześniej niż w ostatnich latach. Przejście z zimnych do bardzo ciepłych dni będzie nagłe. Już na początku miesiąca poczujemy iście wiosenne temperatury, a sprzyjać temu będzie pogodne niebo. Marzec będzie miesiącem suchym i słonecznym.
Kwiecień gorący i suchy
To będzie bardzo ciepły miesiąc, ponieważ temperatury będą wyższe od średniej wieloletniej. Poczujemy pełnię wiosny. Zachmurzenie powinno być niewielkie, nadal utrzymywać się będzie susza.
Maj bardzo gorący i suchy
Niewykluczone, że już w maju nadejdą pierwsze upały. Największe ich prawdopodobieństwo mieć będzie miejsce w województwach wschodnich i południowych naszego kraju. Podobnie jak poprzednie miesiące, w maju nadal będzie sucho i słonecznie. Powrót suszy, tym razem znacznie dotkliwiej da się we znaki wegetacji roślin.
Czerwiec upalny i suchy
Czerwiec będzie bardzo gorący i upalny. Będziemy mieć mnóstwo słonecznych i suchych dni. Jednym słowem prawdziwe lato, które rozpocznie się pod względem termicznych wcześniej niż według normy wieloletniej. http://www.twojapogoda.pl
I zobaczymy co się sprawdzi..

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Aj z tymi prognozami,u nas mrozi przeokropnie od wczoraj ,a w prognozach nie ma takich temperatur na nasz rejon.Jakoś im nie wierzę
Co do wiosenno-letnich prognoz to nie mam nic przeciwko,tylko dodałabym trochę deszczu

Co do wiosenno-letnich prognoz to nie mam nic przeciwko,tylko dodałabym trochę deszczu

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeczytałam Twoja informację zięciowi,majac nadzieje na dokończenie wierconej studni.Bez niej, rośliny padna..... 

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Dawno do Ciebie nie zaglądałam więc czas to nadrobić.
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Reni4
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
U nas temp. podobna .......zaczął prószyć śnieg..........każdy dzień,przybliża wiosnę.Dzisiaj przesadziłam do większych doniczek hebe i rozmaryn,wysiałam kobeę...... 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Dużo tego śniegu u Ciebie
Z jednej strony nie zazdroszczę, bo po ub. zimie odśnieżania mam po dziurki w nosie, ale roślinom by się przydało. Byłyby lepiej opatulone. Może u nas też popada?
Dziewczyny, nie zamartwiajcie się na wyrost; sprawdzalność długoterminowych prognoz jest niewielka

Dziewczyny, nie zamartwiajcie się na wyrost; sprawdzalność długoterminowych prognoz jest niewielka

- Reni4
Oj Lodziu ..ja tam się nie cieszę..bo prognozy na najbliższe dni wcale nie są optymistyczne..u nas mrozy dalej nie ustępują...śnieg dzisiaj dość długo padał...na weekend powtórkę zapowiadają..ponad -22...i jak tu myśleć o wiośnie):
Jacku.. mnie trochę to zadaszenie odebrało odśnieżania..ale i tak jest jeszcze przy czym szuflować
Najgorsze jest dla mnie chodzenie do pracy..ciężko się idzie po takim śniegu..nie dość że mróz to śnieg na poboczach zalega..odgarniają tylko ulicę..a u mnie jak na złość nie ma chodnika..i jak idę to czasem tonę w śniegu usuwając się nadjeżdżającym autom...
Rośliny fakt mają poduchy..i zapewne im teraz cieplej:)
Tymi długoterminowymi się nie martwię Oni co dzień zmieniają...więc jak im wierzyć?Jedynie z dnia na dzień patrzę...jak tu do pracy rano wyjść.
Jacku.. mnie trochę to zadaszenie odebrało odśnieżania..ale i tak jest jeszcze przy czym szuflować

Najgorsze jest dla mnie chodzenie do pracy..ciężko się idzie po takim śniegu..nie dość że mróz to śnieg na poboczach zalega..odgarniają tylko ulicę..a u mnie jak na złość nie ma chodnika..i jak idę to czasem tonę w śniegu usuwając się nadjeżdżającym autom...

Rośliny fakt mają poduchy..i zapewne im teraz cieplej:)
Tymi długoterminowymi się nie martwię Oni co dzień zmieniają...więc jak im wierzyć?Jedynie z dnia na dzień patrzę...jak tu do pracy rano wyjść.

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Przydałaby się i u nas taka śniegowa pierzynka.
Niby trochę jest, ale nie za wiele.
Niby trochę jest, ale nie za wiele.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Wiem Reniu, że masz spory kawałek do pracy. I to z buta. Bardzo Ci współczuję (ja do pracy idę 2 minuty). Trzymaj się zatem ciepło

- Reni4
Dziękuję...u mnie znowu -20...
Jutro mam wolne więc rankiem nie muszę dreptać...
))

- Reni4
- Reni4
Tak Halinko coraz bliżej...można rzec że najgorsze już za Nami;)))Dzisiaj już tylko -20 rano cieplej..wczoraj było jeszcze -26...słoneczko pięknie świeci zapowiada się piękny dzień...
Jeśli się prognozy sprawdzą..Marzec powita nas wiosennym ciepłem..
Poranek w ogrodzie..
i piesio na wybiegu:)

wiewiórek;))

Miłego dnia...pozdrawiam cieplutko odwiedzających:)

Jeśli się prognozy sprawdzą..Marzec powita nas wiosennym ciepłem..

Poranek w ogrodzie..
i piesio na wybiegu:)

wiewiórek;))

Miłego dnia...pozdrawiam cieplutko odwiedzających:)