Moje kwiaty od A do Ż cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.3

Post »

Witaj Reniu,lubię taką sałatkę owocową ;:108 .Widzę ,że pierzynkę masz sporą, roślinkom cieplej.Miało się ocieplić,a to dopiero od dzisiaj mam mróz w granicach -20 st :roll: .Mam nadzieje,że na długo taki mróz nie zagości.Współczuję mieszkającym na wschodzie :( .
Miłego i ciepłego wieczorku ;:196
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Reniu,na widok tej sałatki aż się ośliniłam, a przed chwilą smażyłam placki zimniaczane,bo byli znajomi i w międzysłowach nabrali wszyscy ochoty.
Omena mówiła teraz,że jeszcze tydzień zimy,potem ma być coraz cieplej i przedwiośnie. :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reni4 pisze:Małgosiu dla Ciebie skoro ciacha nie chcesz...wspaniała lekuśka sałatka...na zachciewajkę.. ;:137

Obrazek

Jabłko.gruszka,mandarynka,banan,orzechy laskowe i włoskie, daktyl ,rodzynki ,jogurt naturalny:)Pycha..
Ciekawa jestem o jakim smaku dobrałaś jogurt ..do tego zestawu ? Mam swój "typ"-oczekuje potwierdzenia :;230
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Danusiu tam masz rację...teraz to i ja z ciepłem tęsknię):

Halinko jak miło znowu Cię gościć w moich skromnych progach...wróciłaś..i bardzo się cieszę :heja
Ja też myślę że zima pozłości się jeszcze troszeczkę..i pójdzie do morza;)))

Małgoś.. cieszę się że przypadła Ci do gustu ..a placki smażyłam wczoraj na zachciankę dla M:)))

Lodziu..naturalny oczywiście...bez dodatków..wystarczająco jest ich w sałatce..:)))
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pudło.......nie trafiłam-miałam na myśli smakowy............no,cóż do porażek,też należy sie przyznać... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma sprawy ..żadna to porażka każdy wedle własnego uznania...t=Ty lubisz...truskawki inny maliny;))))
Ja tam preferuję naturalny...mniej cukru;)
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj już trochę cieplej..jakieś -10 teraz.:)Śnieg od wczoraj prószy...pierzynka rośnie...będzie trochę wody jak to wszytko zacznie topnieć..dla spragnionej ziemi i roślin:)
widok o 8rano..z okna..
na dolny ..
Obrazek

to już teraz..górny..

Obrazek

Nic nie pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać wiosny..oby tylko ciepła była..:))
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Reniu! Już ktoś to napisał, ale powtórzę - zdecydowanie wolę klimaty Twojego ogrodu niż te egzotyczne! Tamto może i ciekawe, ale czułabym się obco. A u Ciebie ogród bujny i przytulny, nastrojowy... Zresztą zimą też nie możesz narzekać na widoki - pod śnieżną pierzynką prezentuje się doskonale. I dobrze,że masz tyle śniegu przy tych mrozach. A co otuliłaś tekturą? Jakoś nie wpadłam na ten sposób - prosty, a czy skuteczny?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj...Izo.. :wit Oj dawno Cię nie widziałam ;:196
Nie ,narzekam na zimę...też ją lubię w granicach rozsądku :wink: Śnieg mnie cieszy..bi inaczej kiepsko by było...przy tych wysokich mrozach jak dochodziły do -20 znalazłam karton i okryłam tak na szybciora Pierisa..i klony palmowe...bo mi się biedaki już nie podobały ... :( nie wiem czy nie za późno..ale lepiej to niż wcale..w tamtym roku katony zdały egzamin..ale takich mrozów nie było tak długo):Zobaczymy co ten rok pokaże na wiosnę..

No i nie wytrzymałam i znowu poszłam po słonecznik dla Sikorek i kupiłam dwie kanny różową i pomarańczowa..i cztery begonie dwie zwisające i dwie karłowe pełne...kolory róż i czerwony i pomarańczowy..zobaczymy co wyjdzie..:)))
Choroba zawodowa nie mija... :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedługo i ja zapoluję na begonie,też chcę zwisające kupić oraz małe,bo ostatnio miałam takie wielkoludy z grubymi pędami,nie bardzo mi się podobają.Muszę poszukać jakieś fajne kolorki ;:224
Także kalle muszę kupić,niestety nie wykopano mi ich ;:14 ,a takie były już duże bulwy :roll:.
Po takich mrozach to na pewno nie przeżyją.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ja swoje Kalle w tamtym roku straciłam..zostawiłam w altance nieocieplanej i zmarzły...): Ja też w tamtym roku miałam begonie jakieś takie wielkoludy ale teraz bulwy są mniejsze..to może trafiła na te normalne zwisające...a te niskie pełne mają być równie piękne..na fotce wyglądały obiecująco..;))))
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie o te pełne i nisko rosnące mi chodzi.Jest ich spory wybór,może mi się uda kupić coś fajnego,ale jakie będą to i tak dowiemy się dopiero jak zakwitną :wink:
Z kallami to ja przegapiłam,bo nie zauważyłam,że nie są wykopane,przecież przyjechałam jak jeszcze nie było mrozu,więc moja w tym wina,że nie zajrzałam wcześniej do piwnicy,że tych bulw nie ma,acidantery wykopane,nie wiem czy wszystkie,ale trochę jest.Nawet jedną zapomnianą dalie zdążyłam wykopać w styczniu i jest okey,a o kallach zapomniałam ;:14
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piszecie o begoniach - są takie piękne, ale u mnie jakoś po miesiącu cudnego wyglądu marnieją :roll: Coś pewnie robię nie tak :oops:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko zdarza się to nie jednemu...zapomnieć..ja jak wyjechałam do Anglii też masę potraciłam.. :(
ciesz się że choć te uratowałaś... :D

vertigo..no nie wiem u mnie po miesiącu dopiero się rozkręcają... :wink: Wiem że nie lubią pełnego słońca ..przypala im liście..a może nawóz nie taki??
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu trudno straty muszą być,tylko szkoda,bo one już kilkuletnie... :roll: .Ale okazja na nowe i za to muszę kupić więcej żeby był większa kępka.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”