Ogród róży
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród róży
Dawno tu nie zaglądała ,wiec nawet nie wiedziałam o Twoich perypetiach zdrowotnych . Myślę ,że wszystko bedzie dobrze . Torcik smakowity i paputki własnej roboty . Też sie bawię w szydełkowe i druciane robótki
Dzień dobry Różyczko.Pozwól,że najpierw solenizantce złożę życzenia wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń.To magiczna liczba-18-lat.
Niech się córci darzy w życiu.
Justynko przeleciałam cały ogródek i niesamowicie się wszystko zmienia.Tyle nowych roślinek,że szok.Jeśli moja budleja przeżyje ten mróz to wyślę Ci bo ja już nie mam miejsca.Nie pamiętam jaki ma kolor-niebieski albo granatowy.
Zaraz zapiszę do kajetu bo mam skleroze.Jak przeżyje (budleja) to poproszę Cię o adrees na pw.
Trzymam za Ciebie kciuki.
Niech się córci darzy w życiu.
Justynko przeleciałam cały ogródek i niesamowicie się wszystko zmienia.Tyle nowych roślinek,że szok.Jeśli moja budleja przeżyje ten mróz to wyślę Ci bo ja już nie mam miejsca.Nie pamiętam jaki ma kolor-niebieski albo granatowy.
Zaraz zapiszę do kajetu bo mam skleroze.Jak przeżyje (budleja) to poproszę Cię o adrees na pw.
Trzymam za Ciebie kciuki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Justynko,przyszłam z rewizytą i pospacerowałam sobie po Twoich włościach.
Masz wspaniałą rodzinkę (najlepsze życzenia urodzinowe dla niedawnej Jubilatki),cudny ogród i wielkie serce dla zwierząt.
Dowiedziałam się też o Twoich kłopotach zdrowotnych -uwierz mi ,przy tak optymistycznym podejściu do życia musi być dobrze.
Życzę Ci pomyślnej operacji i szybkiego powrotu do zdrowia.
Masz wspaniałą rodzinkę (najlepsze życzenia urodzinowe dla niedawnej Jubilatki),cudny ogród i wielkie serce dla zwierząt.
Dowiedziałam się też o Twoich kłopotach zdrowotnych -uwierz mi ,przy tak optymistycznym podejściu do życia musi być dobrze.
Życzę Ci pomyślnej operacji i szybkiego powrotu do zdrowia.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko to dla córki
18-ście latek dziś skończyłaś
W dorosłe życie wkroczyłaś,
na ten dzień długo czekałaś
i skoro świt raniutko wstałaś.
Jakoś inaczej dzisiaj wyglądasz
i co chwile przez okno spoglądasz,
czekasz na gości kilku i tort stoi na stoliku.
Przyszli życzenia Ci złożyli
i byli dla Ciebie bardzo mili.
Następnego dnia z rana,
wstałaś choć dorosła- ale ta sama.
Czyżby to ci się śniło?
-nie, otwiera się przed Tobą inny świat jaki?
- Odpowiesz sobie za kilka lat.
A ja Ci życzę aby był on lepszy,
o wiele ciekawszy,
ciesz się każdy dniem
i niech troski idą w cień,
abyś w jesieni życia Swego,
mogła dojść do wniosku takiego,
że nikogo nie krzywdziłaś
i życia nie zaprzepaściłaś.
Justynko wspaniały tort ,wygląda smakowicie ukradkiem posmakowałam- pyszności,no i dzieci kropla w krople podobne do Mamy

18-ście latek dziś skończyłaś
W dorosłe życie wkroczyłaś,
na ten dzień długo czekałaś
i skoro świt raniutko wstałaś.
Jakoś inaczej dzisiaj wyglądasz
i co chwile przez okno spoglądasz,
czekasz na gości kilku i tort stoi na stoliku.
Przyszli życzenia Ci złożyli
i byli dla Ciebie bardzo mili.
Następnego dnia z rana,
wstałaś choć dorosła- ale ta sama.
Czyżby to ci się śniło?
-nie, otwiera się przed Tobą inny świat jaki?
- Odpowiesz sobie za kilka lat.
A ja Ci życzę aby był on lepszy,
o wiele ciekawszy,
ciesz się każdy dniem
i niech troski idą w cień,
abyś w jesieni życia Swego,
mogła dojść do wniosku takiego,
że nikogo nie krzywdziłaś
i życia nie zaprzepaściłaś.

Justynko wspaniały tort ,wygląda smakowicie ukradkiem posmakowałam- pyszności,no i dzieci kropla w krople podobne do Mamy

- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam Róże Dziekuje za odwiedzinki,ładnie jest u Ciebie, nie znam Twojej Miejscowosci
znam TG moj kol. byl tu w wojsku,jezdziłem tez nad jezioro Chechło -Nakło
,Pozdrawiam 

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witajcie dziękuję Wszystkim za odwiedziny i ciepłe słowa.Ja faktycznie nie lubię siedzieć bez czynnie zawsze coś robiłam jak nie w domu to w ogrodzie ,dużo czytam ale o roślinkch już nic nowego u mnie w bibliotece nie ma
.W ostatnim sezonie faktycznie kupiłam trochę roślinek i porobiłam trochę zmian dalsze czekają na wiosnę zobaczę co z tego wyjdzie jak się wszystko ułoży ale ogród to moja pasja więc będę chciała do niego wrócić jak najszybciej .Teraz podziwiam Wasze ogrody nie mam tak pięknych roślin i tylu odmian ale lubię moje kwiaty te co mam .
Córcia dziękuje za życzenia ,torcik Wszystkim smakował ,a ja się cieszyłam że mogłam być z nimi w tym wielkim dniu dla nas Wszystkich.
an-ka chętnie przygarnę tę budleję jak przeżyje zimę .
rico62 TG to akurat moja miejscowość wojsko dalej jest a na Chechle byłam dawno temu wolę czas spędzać w ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia.
Mój wynik jeszcze nie doszedł ale myślę że po niedzieli już będzie i wreszcie pójdę do tego szpitala bo już mi nogi puchną i słabną już bym chciała być po wszystkim i z powrotem w domu .U mnie Wszyscy się już denerwują bo widzą jak słabnę jeszcze lekarz już 3 raz źle wypisał mi receptę na leki,a maż na nią czekał 3 godziny ,do Sosnowca miałam wypisane skierowanie na kuponie od innego pacjęta dobrze że rano była pani doktor i mi tpo poprawiła mam same perypetie.
Ale idę do przodu a to najważniejsze.
Życzę Wszystkim spokojnej nocy .

Córcia dziękuje za życzenia ,torcik Wszystkim smakował ,a ja się cieszyłam że mogłam być z nimi w tym wielkim dniu dla nas Wszystkich.
an-ka chętnie przygarnę tę budleję jak przeżyje zimę .
rico62 TG to akurat moja miejscowość wojsko dalej jest a na Chechle byłam dawno temu wolę czas spędzać w ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia.
Mój wynik jeszcze nie doszedł ale myślę że po niedzieli już będzie i wreszcie pójdę do tego szpitala bo już mi nogi puchną i słabną już bym chciała być po wszystkim i z powrotem w domu .U mnie Wszyscy się już denerwują bo widzą jak słabnę jeszcze lekarz już 3 raz źle wypisał mi receptę na leki,a maż na nią czekał 3 godziny ,do Sosnowca miałam wypisane skierowanie na kuponie od innego pacjęta dobrze że rano była pani doktor i mi tpo poprawiła mam same perypetie.
Ale idę do przodu a to najważniejsze.
Życzę Wszystkim spokojnej nocy .

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
wszystkiego najlepszego dla córki, Justynko!
ach, mieć znowu 18-cie lat...

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Justynko
nie dość,że takie smakołyki pokazujesz,to na dodatek jeszcze te papucie.Super.Rodzinne zdjęcie też piękne.Fajna rodzinka

JUSTYNO!!!!! trzymam kciuki za zdrowie. Torcik piękny i niech te 18 lat dodadzą dobrych perspektyw a to w końcu dorosłość pozdrawiam 

- rico62
- 500p
- Kontakt:
Witam Różyczke życzę Dużo Zdrówka!!! Bedzie Dobrze!!!
masz skierowanie do szpitala do Sosnowca? do Sw Barbary?? to jest jeden z najlepszych szpitali w polsce!!najnowoczesniejszy na śląsku ma lądowisko na dachu dla helikopterów,lezałem 7dni na chirurgi !!! miałem zabieg!! 6lat temu,operował mnie prof Jacek Starzewski ,Gienialny lekarz!!jeden z 3 nalepszych w polsce chirurgów!!tylu ludzim życia wrócił!!! a za czasów kartofli tak go zponiewierali!!!
Klinika (szpital św Barbary w Sosnowcu} powstała jak górnictwo na śląsku miało złote lata! Gwarectwa sprowadziły najlepszych specjalistów w polsce!!! na dzien dobry każdy dostał samochód i domek !!
Pozdrawiam
masz skierowanie do szpitala do Sosnowca? do Sw Barbary?? to jest jeden z najlepszych szpitali w polsce!!najnowoczesniejszy na śląsku ma lądowisko na dachu dla helikopterów,lezałem 7dni na chirurgi !!! miałem zabieg!! 6lat temu,operował mnie prof Jacek Starzewski ,Gienialny lekarz!!jeden z 3 nalepszych w polsce chirurgów!!tylu ludzim życia wrócił!!! a za czasów kartofli tak go zponiewierali!!!
Klinika (szpital św Barbary w Sosnowcu} powstała jak górnictwo na śląsku miało złote lata! Gwarectwa sprowadziły najlepszych specjalistów w polsce!!! na dzien dobry każdy dostał samochód i domek !!
Pozdrawiam
- roza333
rico62 wiem ze to najlepszy szpital i dlatego myślę ze wszystko będzie ok teraz tylko żeby wynik doszedł i wyznaczyli termin operacje bo te czekanie mnie wykańcza już bym chciała być po. Dziękuję za słowa otuchy czytałam o sprzęcie do operacji jaki mają na neurochirurgi jest imponujący ordynator podobno super człowiek oby tak było.
Mam pytanie czy ktoś ma może KWASOMIERZ GLEBOWY miernik, tester pH GLEBY zastanawiam się nad zakupem czy warto taki zakupić,może ktoś mi poradzi.
Mam pytanie czy ktoś ma może KWASOMIERZ GLEBOWY miernik, tester pH GLEBY zastanawiam się nad zakupem czy warto taki zakupić,może ktoś mi poradzi.
- rico62
- 500p
- Kontakt:
Dzięki
tez mam zamiar go kupic byłem w castoramie nie mieli tylko jakies papierki,moj kol. go ma bardzo ważna rzecz w ogrodzie!!!bez sprawdzenia gleby nie powinno sie nic sadzic bo potem rosliny choruja
,miałem tak u siebie, Pozdrawiam Bedzie Dobrze 

- roza333
Właśnie i dlatego zastanawiam się nad kupnem żeby nie poniszczyć roślin.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Cześć Justyno, widzę, że lubisz futrzaki jak ja.
Życzę zdrowia, powodzenia
Życzę zdrowia, powodzenia

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Ja zakupiłam takie cosik dwa lata temu za kilkanaście złotych. Ale wynik zawsze wychodzi idealny a ziemia raczej różna. Nie bardzo temu urządze niu wierzęroza333 pisze:czy ktoś ma może KWASOMIERZ GLEBOWY

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki