Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
TOSIA zdjęcia na początku wątku te które wysyłałam i IMG zniknęły . Ten program miał jakieś zakłócenia jak wybuchnęła afera z ACTA . Dopiero od wczoraj znów działa . Zdjęcia są lepszej jakości niż z Fotosika
HANIU- Heliotrop jego nasionka powinny być stratyfikowane chyba jak sie nie mylę powinny 3 tygodnie leżeć w zamrażalce . Zdążysz wysiać szkoda ,ze sadzonki są takie drogie . To piękna i pachnąca roślinka . Moje były a dotychczas nie wykiełkowały
MAJKA Kristalperle to nie to samo co Kristal . Nawet w jednej części nie sa do siebie podobne . Kristal zakwitła paroma kwiatkami i poszła spać i nie pachnie . Przesadziłam ją do niebieskich róż znów rok stracony . Zobaczymy jak zakwitnie w tym roku .
pachnąca w kolorze magentowym Blue River żegna sie z Wami życząc miłej nocy

HANIU- Heliotrop jego nasionka powinny być stratyfikowane chyba jak sie nie mylę powinny 3 tygodnie leżeć w zamrażalce . Zdążysz wysiać szkoda ,ze sadzonki są takie drogie . To piękna i pachnąca roślinka . Moje były a dotychczas nie wykiełkowały

MAJKA Kristalperle to nie to samo co Kristal . Nawet w jednej części nie sa do siebie podobne . Kristal zakwitła paroma kwiatkami i poszła spać i nie pachnie . Przesadziłam ją do niebieskich róż znów rok stracony . Zobaczymy jak zakwitnie w tym roku .
pachnąca w kolorze magentowym Blue River żegna sie z Wami życząc miłej nocy

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Jadziu - bardzo ci dziękuję za zdjęcie piwonii z dzwonkiem brzoskwiniolistnym.
Do tej pory podobało mi się połączenie róż rabatowych z dzwonkami, ale na pewno podsadzę nimi też piwonie.
Do tej pory podobało mi się połączenie róż rabatowych z dzwonkami, ale na pewno podsadzę nimi też piwonie.

Jadzi u Ciebie po północnej stronie te róże tak pięknie kwitną, u mnie na tej patelni strasznie się męczą... ale nie mam jak ich osłonić od słońca... 

- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam Jadzie niedzielnie
Piekna róża!!! chyba kosztowała majątek!!!tyle pieknosci u Ciebie 

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu mówisz, że często dawałaś zdjęcia Kristal Perle, ale chyba nigdy w pełnym rozkwicie. Naprawdę jest niebiańsko piękna. Dopisuję ja do listy 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Jadziu,piękne zdjęcia pokazujesz!
Mnie też zachwycił duet piwonii z dzwonkiem .Czy one nie przeszkadzają sobie nawzajem? Ja posadziłam ,co prawda, dzwonka blisko piwonii ale nie tak blisko ,by mogły wpaść sobie w objęcia .
W auchan kupiłam w roku poprzednim kilka róż ale żadna nie była zgodna z etykietką i tylko Fresja (tak zidentyfikowały dziewczyny) przypadła mi do gustu.
Pozdrawiam niedzielnie!
Mnie też zachwycił duet piwonii z dzwonkiem .Czy one nie przeszkadzają sobie nawzajem? Ja posadziłam ,co prawda, dzwonka blisko piwonii ale nie tak blisko ,by mogły wpaść sobie w objęcia .
W auchan kupiłam w roku poprzednim kilka róż ale żadna nie była zgodna z etykietką i tylko Fresja (tak zidentyfikowały dziewczyny) przypadła mi do gustu.
Pozdrawiam niedzielnie!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- JAKUCH
RYŚKU przesadzasz . Żadna moja róża ne kosztowała majątku,ona jest dostępna w Rosarium . Najdroższa z róż to Eyes for You dopiero wiosną powinna zakwitnąć . Już nie moge sie doczekać na jej kwitnienie .
IWCIA nie wiem czy ja u nas dostaniesz . Na Hmf-ie jej nie ma ,więc może nazywa się inaczej . No będę musiała poszperać
ADRIANIE nie kwitną aż tak pięknie ,ale nie narzekam . jednak każda róża nie dosyć ,że musi znaleść swoje miejsce to i też musi się porządnie zakorzenić . Moje wciąż wędrują ,bo szukam dla nich odpowiedniego miejsca . Myslę ,że tegoroczne kwitnienie będzie piękne ,bo dostały porządnego POWERA . Nie ma to jak naturalny obornik
MARIOLKO ciesze sie ,że pdoba Ci sie piwoniowa kompozycja z dzwonkiem brzoskwiniolistnym
DANUSIU kupiłam tylko tę 1 ,gdyż mam awersję do kapersowych róż . Po prostu nie mam do nich szczęścia . Sąsiedztwo nie jest kłopotliwe dla piwonii i zawsze mozna zmniejszyc kępkę dzwonka

IWCIA nie wiem czy ja u nas dostaniesz . Na Hmf-ie jej nie ma ,więc może nazywa się inaczej . No będę musiała poszperać
ADRIANIE nie kwitną aż tak pięknie ,ale nie narzekam . jednak każda róża nie dosyć ,że musi znaleść swoje miejsce to i też musi się porządnie zakorzenić . Moje wciąż wędrują ,bo szukam dla nich odpowiedniego miejsca . Myslę ,że tegoroczne kwitnienie będzie piękne ,bo dostały porządnego POWERA . Nie ma to jak naturalny obornik
MARIOLKO ciesze sie ,że pdoba Ci sie piwoniowa kompozycja z dzwonkiem brzoskwiniolistnym
DANUSIU kupiłam tylko tę 1 ,gdyż mam awersję do kapersowych róż . Po prostu nie mam do nich szczęścia . Sąsiedztwo nie jest kłopotliwe dla piwonii i zawsze mozna zmniejszyc kępkę dzwonka

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Jadziu cały w tym kłopot ,że u mnie nie ma kępki dzwonka .
Rośnie już bidulka trzeci rok w tym miejscu i tylko po jednej łodydze kwiatostanowej wypuszcza-leniwiec...

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- JAKUCH
DANUSIU,a u mnie sie rodzą niczym grzyby po deszczu . W ubiegłym roku dosyć sporo ich wyrzuciłam przecież nie mogę mieć wszędzie dzwonków a na dodatek dostały mączniaka

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ciekawa jestem co to za piękność żółta rośnie za tą azalią ?JAKUCH pisze:
Witaj Jadziuś

- JAKUCH
ZYTKO
dawno Cie nie było . To wilczomlecz złocisty i fajnie zgrał sie z kwitnieniem Rh

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Jadziuś jestem ale ale mało się odzywam.
W wyszukiwarce - znalazłam wilczomlecz złocisty - to roślina wieloletnia.

W wyszukiwarce - znalazłam wilczomlecz złocisty - to roślina wieloletnia.

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Miło podglądać wiosenne widoczki, choć tęskno do tej prawdziwej wiosenki. Z postów Tosi już od dłuższego czasu wydziera tęsknota za wiosną. Tosiu, Ty chyba odcinasz centymetr codziennie
41 dni, to już tak niewiele 

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki