Witaj Ewuniu
Przybyłem z rewizytą , A u Ciebie pusto i chłodno. I wiem gdzie widziałaś tę ,,słynną'' alejkę liliowcową
A ja teraz wiem , gdzie widziałem to słynne makro . Jaki ten świat mały
Wracam już będę częściej pisywać na forum. Witam wszystkich i dziękuję za odwiedziny. Ja Was kochani odwiedzałam tylko nie pisałam, ale to już poprawiam.
Kilka zdjęć z minionego sezonu, może zrobi się od nich cieplej i idę do Was pobuszować.
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
kogra Od 22 marca do 19 kwietnia mnie nie będzie (ustaliłam sobie w tym roku wcześniejszą datę aby mnie nie minęło kwitnienie tulipanów mam kilkanaście nowych odmian), a potem muszę ruszyć pełną parą, aby ze wszystkim zdążyć. Jak wiesz warzywka ziemniaczki malinki. Już niedługo biorę się za wysiewanie pomidorków i papryki. Zamówiłam sobie mnóstwo pięknych odmian mieczyków , trochę lili i liliowców z lilypolu. I na razie tyle. Nie mogę się doczekać wiosny, te mrozy mnie przerażają, mimo obsypania nowych nabytków korą trochę się o nie boję, trzęsę d.. za przeproszeniem. A co u Ciebie, jakie plany?
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
tade k ,Mnie szczególnie pociągają pająki, w przyszłym roku powinno ich kwitnąć już więcej. Polecałabym Ci z czerwonych pająków odmiany; RUBY SPIDER, SUSPRENDERS, RED RAIN te mam i kwitną mi corocznie obficie dobrze się rozrastają, zimują bezproblemowo.
Witaj Ewuś Pojawiłaś się z takimi pięknościami, że aż miło się zrobiło Te liliowce są niesamowite, mam nadzieję, ze wspaniale przetrwają zimę i latem będą nas cieszyły swoją urodą
Ja też kilka dokupiłam.
Czekam na róże - że tez mnie na nich wzięło - no i też zamierzam posiać pomidory, szczypiorek, pietruszkę/ inaczej wszamią mi ją ślimaki zanim jeszcze wyjdzie /, cebulkę od Ciebie, no i mam nadzieję podjeść w tym roku twoje malinki.
Tez mam mieczyki od Naszej Anitki i teraz kombinuję gdzie ja to wszystko wysadzę.
A jeszcze czeka mnie wysadzanie tego co zostało w szklarni w doniczkach.
I koniecznie muszę kupić nasiona ślazówki bo obłędnie wygląda pośród liliowców.
Ja tez chyba 5 odmian. Najbardziej ,,rajcują'' mnie papuzie w maziaje. A z pająkami trafiłem , właśnie te także wpadły mi w oko. Zamówiłem jasne , prawie cala rabata by była.
Wspaniałe tulipany papuzie, takie rembrandty?!
Ja nasadziłem sporo "papug", mam nadzieję tylko że nikt się nimi nie uraczył - i wszystkie pięknie zakwitną wiosną
Też kocham papuziaki.
U mnie kochają je też ślimaki i każdego roku musiałabym je dokupywać.
Ale i tak zawsze jakiś się obroni.
Chciałoby sie już wiosny a tu nadal zima nie odpuszcza.
Pokazujesz piękne kwiaty po obejrzeniu chciałoby się aby wiosna była już,śliczny jest ten irys (SA) pierwsze zdjęcie pod irysem japońskim,proszę o nazwę
kogra Tulipanów papuzich dokupiłam kilka nowych odmian, kilka liliokształtnych, 2 czy 3 strzępiste, kilka zwykłych późnych, w sumie ponad 20 odmian. Zrobiłam im nową rabatę pod domem. Po przekwitnięciu posadzę tam coś jednorocznego Róże sobie na razie odpuściłam, zobaczę jak będą się sprawować te zakupione w zeszłym roku. w tamtym roku papuzie były cudowne, bardzo długo się utrzymywały i wraz z przekwitaniem zmieniały kolory. Byłam nimi zachwycona. to jest kosmita, irys TB "Thornbird", jest śliczny prawda? W tym sezonie powinno mi już zakwitnąć kilka "kosmitów"
Kilka zdjęć na dobranoc