Imponujące hoje .Ja miałam kiedyś jedną ale mi nigdy nie kwitła .
Nie mam jakoś chyba ręki.
A pierwiosnek cudny jest ...
faktycznie takie koloru jeszcze nie widziałam .
Marzenko,jakiej Ani? U mnie pierwiosnków nie ma,poszukam nasionek,jak będę w jakiś markecie.
Podobno w Owińskach piękne storczyki,wiesz coś może,a czy oni tam też mają nasiona?
Wybierasz się na Gardenię?
Kasiu akurat dzisiaj miałam lotny dzień i pojechałam do Owińsk ,storczyki jak storczyki nie powaliły mnie -nic specjalnego a i cena też taka sobie 19,99 23,99. no były też przekwitnięte przecenione po 5 zł.
Miałam czas więc na spokojnie obeszłam sobie wszystko i wiesz doszłam do wniosku ze warto tam pojechać jak zrobi się trochę cieplej bo oferta ogrodowych powaliła mnie -żurawki -8 zł,trawy ozdobne ,róże powojniki ,piękna sprawa a jakie rabaty 3 zł doniczka !!! żeby nie ten szalony mróz to nieźle bym się obłowiła ,bo bym zadołowała w ogrodzie okryła i niech czeka do wiosny.Co do Gardeni to mam pytanko -na które nie odpowiedziałaś kiedy jedziesz ???
rety ale mrozi ,a mnie się marzy wyjście z poranną kawą do ogrodu
teraz to jedynie wyglądam przez okno i planuję jak upiększyć moje kwiatowisko, nasiona częściowo zakupione ,sadzonki pozamawiane ,nawet pokusiłam się już o wysiew traw -ciekawa jestem co z tego będzie ???
Marzenka czy ty mnie musisz doprowadzać do omdlenia
Piękną fotę z zagospodarowanym tarasem pokazałaś .
Kiedy ja tak będę miała pijąc kawusię.
Żartuję oczywiście.....wiem,że to efekt ciężkiej pracy ,zaangażowania i miłości do roślin.
wczorajszy dzień był okropny ,miejmy nadzieję że to już ostanie groźne pomruki zimy , a ja wzięłam się za przegląd moich zakupów nasiennych oraz uzupełnienie listy brakujących mi jeszcze nasion.Wysiałam nasiona pierwiosnków ,ktore wyniosłam do ogrodu aby się przemroziły
a to pozostałe moje nasienne zakupy
kupiłam też takie mini doniczki do produkcji rozsady -ciekawa jestem jak się sprawdzą
Na pewno się sprawdzą te minidoniczki, ja mam takie palety po 112 oczek w zeszłym roku pierwszy raz siałam w życiu nasionka kwiatów i w ogrodniczym natknęłam się właśnie na takie palety i kupiłam, więc jak na pierwsze sianie suuuper się sprawdziły, bo po pierwsze mało miejsca zajmują a po drugie masz duuużo sadzonek w tym roku muszę jeszcze więcej ich dokupić bo więcej mam zamiar wysiać