
Aga

My też już mamy wszystko przygotowane. Co prawda ziemia nam trochę zamarzła, ale wieszczą już koniec mrozów to i odmarznieganio4 pisze:Ja już mam pojemniki i ziemię do rozsad przygotowaną
Mi najbardziej podchodzi coś co miałam w tym roku pod nazwą "Zucca di Marmellata" - duża dynia dużo dużych pestek ładnie rozłupujących się na pół, klasyczny smak dyniowych pestek, treściwe. Nasionka sa na akcji wymiany ale zapylenie było swobodne więc nie gwarantuję że potomstwo powtórzy cechy. Australian Butter tez ma niezłe pestki ale o zupełnie innym, mało dyniowym smaku.Agulka11 pisze:A ja mam pytanko o dynie na pestki - widziałam w Plantico Dynię Polkę typowo na pestki, ale słyszałam, że Bambino też dużo pestek wytwarza. Polecicie jakąś odmianę typowo do "skubania"?
Aga