Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki

Post »

Jadziu-zaraz to naprawię za sprawą Cameli-pokażę Magentę.

Maju
ja myślę,że każda z nas ma taką różę,ktorą wyróżnia spośród innych.Plasujemy wtedy ją na pierwszym miejscu.
Patrząc na klasyfikację u innych koleżanek to jednak ta miłość zmienia się i co rok jakaś inna zajmuje to miejsce na podium.

Camelio Asiu-Magenta-hod.Kordes.Różę mam dopiero piewszy rok.Trudno ją ocenić pod względem zdrowotności.U mnie przyjęła się dobrze,urosła już te swoje 150cm i kwitla cały sezon zmieniając kolor płatkow w zależności od pogody.Kwitnie małymi klastrami ,przewiesza się i musi mieć podporę.Osobiście bardzo ją lubię.Nie pamiętam czy pachnie.(do nadrobienia w tym sezonie :) )Posadzilam ją na płd.stronie ale ma cień do 11 godziny a potem patelnia.W rozproszonym świetle na pewno piękniej by się wybarwiała.Plamistości dostala pod koniec sezonu.(niewielkiej)Kupiłam na wystawie kwiatów w Chorzowie u pana "Tapira".

Obrazek

Obrazek

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/651/pict00165.jpg/]Obrazek[/URL]
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ania, Magenta od Pana Tapira, ładnie się zadomowiła i kolorek też ma poszukiwany, bym powiedziała. ;:108
Ja szukam wypasionego, bardzo wypasionego Charlesa Austina, może być nawet w donicy, aby było na czym oko zawiesić.
Jak go zdobędę, to Ty dostaniesz, to co chciałaś ;:112
U mnie miłości, nie tyle się zmieniają, co dochodzą nowe :;230 tylko miejsca brak :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majusia to już muszę szykować miejsce.Wiesz,być może taki Austin pojawi się wiosną w szkólce Kapiasow(mam ją praktycznie 5 mnuti drogi autem) zrobię zdjęcia i zadecydujesz czy on taki jak widzisz go w marzeniach.A potem machniom :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Chyba przyjdzie mi też wybrać się raz do Kapijasów.
Tylko najpierw muszę kasy uzbierać. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ania, ciesz się :D . Wiesz i ja też nie próżnuję, wysłałam e-maila z zapytaniem do Smita, jeszcze mi nie odpowiedział. O centrum Kapisów, czytam tu na forum. Mają tam podobno piękne roże w donicach.
Jak tam zima u was, tu nad ranem -17 C. Wydaje mi się ,że to znośna temperatura jak na róże. ;:108
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu obejrzałam,poczytałam cały Twój wątek i natknęłam się na informacje,że Eskimosek to Vanilla,czyli mogę w przyszłym sezonie swoją różę podpisywać jako Vanilla?
W tym sezonie kwitła,ale nie widziałam,mam nadzieję,ze przetrwa zimę i pięknie zakwitnie jak Twoja :D .Giardinka u mnie też wiosną zagości :tan .
U nas mrozek nad ranem w granicach -12-14 st :roll:
Teraz słonko i mróz ok -1.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko jak miło Cię widzieć.Już też i myślami bylam nie raz przy Tobie.
Myślę,że trafnie ją (Eskimoska)zidentyfikowałyśmy.Podpisujemy Vanilla.Cieszę się,że i Ty będziesz posiadaczką Giardiny.
Będziemy wstawiały zdjęcia kwiatów i jak znam zycie to u każdej z nas będzie ona nieco inna.
Halinko czy jesteś już u siebie czy nadal za granicą?

Maju w zeszłym sezonie Kapias zaskoczył mnie ilością róż w donicach a i w gatunkach też można było wybierać.Mam nadzieję,że teraz będzie tak samo.
Mrozik -12-20 to dla róż pryszcz.Będzie dobrze,żeby tylko te-30 stopni nie doszło .

Grażynko-Kogro ach ta kasa ,niby pieniądze szczęścia nie dają ale bez nich nic sie nie da kupić
Ja już trochę przesadzilam z wydatkami a przecież wiosna przed nami a co za nia idzie -wydatki na kwiaty balkonowe no i te co rzucą się w oczy i nijak odejść od stoiska nie pozwolą.:;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANUŚ ;:196 patrząc na Twoje fotki wiem na pewno że czerwień będzie nieoceniona dla magentowych i niebieskich a także oranż . HMMMMMM tylko czy znajdę aż tyle miejsca w tym układzie . Magenta slicznie pachnie jak lelujki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

an-ka pisze: ale na razie jest jak gdyby ukorzeniana.Zresztą Maja już pewnie ma w zanadrzu twoje imienniczki.
Aneczko a niechby się ukorzeniła....tylko te mrozy żeby jej nie zaszkodziły. Wyobraź sobie, że Maja edulkotka zapodała takie cudeńka, że mucha nie sieda....kochana dziewczynka. ;:196
Jaka u Was pogoda bo u mnie bez śniegu a mroźny wiatr daje popalic roślinkom. Oby do wiosny. ;:167

Niechby się spełniły marzenia o Jacqueline du pre. :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aniu jestem już u siebie ,czekam na wiosnę ;:224 :D ,
a za oknem mróz zbliża się do -10 :? .
Jeszcze nie zdecydowałam gdzie będzie rosła Giardina,ale musi być wyekspowana, zastanawiam się nad kilkoma miejscami :roll: Będę musiała dokonać dobrego wyboru ,aby jej nie przesadzać i pozwolić jej spokojnie rosnąć :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wiesz lubie do Ciebie zagladac ;:108 zawsze jakas ciekawa rozyce wstawisz. Magenta pierwsza klasa - wiem,wiem juz to mowilam ale nie moge sie powstrzymac :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was pięknie Halinko,Julio,Elu,Jadziu.Okropnie wieje i temperatura bardzo nieprzyjazna.Musiałam wybrać się na zakupy i aż z auta nie chciało się wysiadać.Jak zniosą to ogródkowe -zobaczymy.
Wracam od Moni-Vertigo i jestem pod urokiem filmikow ,ktore podala u siebie w wątku.Austin i jego róże -cud-miód ale
ten nastroił melancholią-co za widoczki.
http://www.youtube.com/watch?v=kNIvIR1Z ... re=related
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wyszłam na dwór tylko na chwilę-mróz potężny. Więcej nie wychodzę :D Obawiam się o ogród, jak wszyscy, choć najgorsze mrozy mają dopiero przyjść :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj rano pokazywali ,że w Katowicach było -20 a o 10 jeszcze było -19 brrr ,ale tego sie nie odczuwa a moze tylko ja tego nie odczuwam :;230 :;230 . Byłam połazić po ogródku tam gdzie rosna irysy żyłkowe nie ma już śniegu . Słonko wszystko stopiło . Myślę ,że im nie zaszkodzi . ;:196 zostawiam Anuś
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Filmik obejrzałam a potem chyba z dziesięć innych pokrewnych.
I nie melancholia mnie ogarnęła tylko chciejstwa. :;230
Fakt, że mrozy siarczyste bo już jest - 14 za oknem a gdzie tam do rana.
Róże na razie mają badyle zielone, ale kto wie czym to się skończy. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”