Działeczka Ewy W

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W

Post »

Poulyc003 - to produkcyjne oznaczenie Paulsena, na roze Pirouette. Ktora jest duza roza krzaczasta ale nieraz zaliczana do pnacych - bo po prostu mozna ja jako mala pnaca przy podporach prowadzic.
http://www.helpmefind.com/gardening/pl.php?n=50163
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu kiedy Ty może masz ich dużo a ja niewiele i kazdej mi szkoda - na takim wygwizdowie posadzone jeszcze nic ich nie chroni od wiatru :(
W zeszłym roku opatuliłam tylko ta różową różyczkę ale w tym temperatura jest niższa ;:110
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit dzięki Jule już poszukałam w blogu na temat mojej róży i teraz mam następne chciejstwa w głowie i tak się zastanawiam, czy mozna róże sadzic przy iglakach-widziałam takie zestawienia na forum- no muszę biec poszukać tematycznie może coś piszą :wink:
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p
Od: 1 sie 2010, o 14:31

Post »

Ewuniu ja na początku na całej swojej działce miałam cień i dżunglę.Mogli film o Tarzanie kręcić. Wyobraź sobie 1200m,na tym ok 60 szt. 45-letnich drzew owocowych.Działka nieuprawiana 30 lat.Teraz już większa część działki ma słoneczko
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No masz, ja szukam, gdzie Pirouette kupić, a u Ciebie sobie rośnie i kwitnie :D To bardzo ładna róża :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu jeżeli wiesz jak ukorzeniać to mogę wysłać gałązkę wiosną 8-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To ja Ci też mogę coś uciąć-po pierwszym kwitnieniu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

witaj Ewcia w ten ziąb pieroński ;:196
Zwierzaki masz bprzecudne,ta fotka jak Sońka pozerakota superowe :;230
też mam futrzaste, kuzynów Twojej Soni,bearded collie :wink: i kociaste też :wink:
Moja mama za to zaprzyjażnione jeże,bo coś czytalam ,że lubisz
wiesz ,że w stanach hodują jeze jako zwierzatka domowe i sa cudne barwne odmiany tych kłujaczków,przepiekne ;:108 ;:108 Róża cudna ,powiedz proszę czy u Tuszyńskich maja duzy wybór róż :?: ,ja kontaktowałam się tel,bardzo mili ,wiem,ze dużo okrywowych mająi po nie się wybieram wiosną ,a inne też mają :?:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

ewamaj66 pisze:No masz, ja szukam, gdzie Pirouette kupić, a u Ciebie sobie rośnie i kwitnie :D To bardzo ładna róża :D
Na all widziałam

Ewo, to masz co robić od wiosny :D Duży potencjał w tej działeczce widzę, słonka trochę też jest, ale dobrze, że i cień. W upały najbardziej można to docenić. Mój ogródek istnieje od wiosny ubiegłego roku, więc też świeży :D. Sama się zastanawiałam, czy nie powinniśmy wybrać domku, gdzie ogródek jest cały czas w słoneczku. Przy pierwszych upałach byłam szczęśliwa, że tak nie zrobiliśmy, a umówmy się, że ostatnie lato nie było zbyt upalne :wink:
Będę podglądać :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie też -18 oC zamarzła rura z c.o. i rozgrzewałam ją suszarką do włosów :? jeszcze zamarzła ruraz wodą od junkersa do kranów ;:224 oby nie popękała. Będąc w Szkocji widziałam wszystkie instalacje pociągnięte na zewnatrz domów na "zaplecznej" scianie. Jak oni teraz funkcjonuja gdy z roku na rok dopada ich coraz niższa temperatura i rury pękają? kurde nie mój problem ;:14

Moją różyczkę kupowałam w OBI nie była tania a po przecenie 60zł ;:224
Border colie są świetne . wybierając psa kierowałam się ślicznym wyglądem ale myślałam , że odstraszajacym/dla chuliganów/ wyglądem i łagodnym charakterem. Po czasie okazało się, że boja się go tylko babcie a chuligani nawołują -Lessi wróc- :;230 a łagodna jest za bardzo, łączy nas wspólna niechęć do pijaków ;:148

Obrazek
aby nie trzeba było suszyć ja 3 dni

Obrazek

Obrazek
i co kobita ma zrobić z takim słabeuszem :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pieknu duet.Ja teraz nie żałuję,że przygarnełam Tosię,Melcia ma towarzystwo,a przy tych mrozach bez domu Tosia by zamarzła.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, to masz co robić od wiosny :D Duży potencjał w tej działeczce widzę, słonka trochę też jest, ale dobrze, że i cień. W upały najbardziej można to docenić. Mój ogródek istnieje od wiosny ubiegłego roku, więc też świeży :D. Sama się zastanawiałam, czy nie powinniśmy wybrać domku, gdzie ogródek jest cały czas w słoneczku. Przy pierwszych upałach byłam szczęśliwa, że tak nie zrobiliśmy, a umówmy się, że ostatnie lato nie było zbyt upalne :wink:
Będę podglądać :wit[/quote]

Lulka ale cień nie jest zły latem gdy trochę potrzebny ale juz bardziej po lecie gdy jeszcze by sie chciało złapać trochę słonca a wielkie domiszcze sasiada dokładnie zacienia od południa ;:223 No ale jak już pisałam widziały gały co brały.
Gdybym miała możliwość w każdej chwili zamieniłabym na słoneczną działeczkę na górce ;:3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Pazurek jest drugim kotem, którego przygarnęliśmy, wcześniej był czarny Cituś ale sąsiedzi nam go otruli :cry: być może wkradał im się przez okno do mieszkania i zjadał smakołyki- dlatego teraz Pazurek jest bardziej pilnowany ;:108
Mieliśmy tez szczurka Adasia, był wspaniały przybiegał na zawołanie i pieszczotliwie podgryzał palce i zawsze usiłował coś zwedzić córce z talerza :lol:
Keetee te jeżyki o których piszesz są już hodowane w Polsce i kosztują w hodowlach 500zł lub poza ok300zł
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dla mnie slonce jest najwazniejsze - no ale ja odzywam w temperaturach powyzej 25. a marzne juz ponizej 20. :;230 Sasiedzi sie troche dziwia, jak tak sobie kopie, sadze itp a oni siedza w domach, bo cztery dychy w sloncu jest.
Cacany zwierzyniec masz 8-)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

jezyki cudo...nie wiedziałam,że do nas dotarły
moja mam byłaby zachwycona....
do niej wiedzorami tuptają i na ganku jedzą kolacyjkę...są cudne,jak mialy maluchy to sie przykulały z malymi kuleczkami :wink: cudne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”