Działeczka Ewy W
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W
Poulyc003 - to produkcyjne oznaczenie Paulsena, na roze Pirouette. Ktora jest duza roza krzaczasta ale nieraz zaliczana do pnacych - bo po prostu mozna ja jako mala pnaca przy podporach prowadzic.
http://www.helpmefind.com/gardening/pl.php?n=50163
http://www.helpmefind.com/gardening/pl.php?n=50163
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu kiedy Ty może masz ich dużo a ja niewiele i kazdej mi szkoda - na takim wygwizdowie posadzone jeszcze nic ich nie chroni od wiatru
W zeszłym roku opatuliłam tylko ta różową różyczkę ale w tym temperatura jest niższa

W zeszłym roku opatuliłam tylko ta różową różyczkę ale w tym temperatura jest niższa

- ewa w

- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Ewuniu ja na początku na całej swojej działce miałam cień i dżunglę.Mogli film o Tarzanie kręcić. Wyobraź sobie 1200m,na tym ok 60 szt. 45-letnich drzew owocowych.Działka nieuprawiana 30 lat.Teraz już większa część działki ma słoneczko
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No masz, ja szukam, gdzie Pirouette kupić, a u Ciebie sobie rośnie i kwitnie
To bardzo ładna róża 

- ewa w
Ewciu jeżeli wiesz jak ukorzeniać to mogę wysłać gałązkę wiosną 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
To ja Ci też mogę coś uciąć-po pierwszym kwitnieniu 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
witaj Ewcia w ten ziąb pieroński
Zwierzaki masz bprzecudne,ta fotka jak Sońka pozerakota superowe
też mam futrzaste, kuzynów Twojej Soni,bearded collie
i kociaste też
Moja mama za to zaprzyjażnione jeże,bo coś czytalam ,że lubisz
wiesz ,że w stanach hodują jeze jako zwierzatka domowe i sa cudne barwne odmiany tych kłujaczków,przepiekne
Róża cudna ,powiedz proszę czy u Tuszyńskich maja duzy wybór róż
,ja kontaktowałam się tel,bardzo mili ,wiem,ze dużo okrywowych mająi po nie się wybieram wiosną ,a inne też mają 

Zwierzaki masz bprzecudne,ta fotka jak Sońka pozerakota superowe

też mam futrzaste, kuzynów Twojej Soni,bearded collie

Moja mama za to zaprzyjażnione jeże,bo coś czytalam ,że lubisz
wiesz ,że w stanach hodują jeze jako zwierzatka domowe i sa cudne barwne odmiany tych kłujaczków,przepiekne

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Na all widziałamewamaj66 pisze:No masz, ja szukam, gdzie Pirouette kupić, a u Ciebie sobie rośnie i kwitnieTo bardzo ładna róża
Ewo, to masz co robić od wiosny

Będę podglądać

- ewa w
u mnie też -18 oC zamarzła rura z c.o. i rozgrzewałam ją suszarką do włosów
jeszcze zamarzła ruraz wodą od junkersa do kranów
oby nie popękała. Będąc w Szkocji widziałam wszystkie instalacje pociągnięte na zewnatrz domów na "zaplecznej" scianie. Jak oni teraz funkcjonuja gdy z roku na rok dopada ich coraz niższa temperatura i rury pękają? kurde nie mój problem
Moją różyczkę kupowałam w OBI nie była tania a po przecenie 60zł
Border colie są świetne . wybierając psa kierowałam się ślicznym wyglądem ale myślałam , że odstraszajacym/dla chuliganów/ wyglądem i łagodnym charakterem. Po czasie okazało się, że boja się go tylko babcie a chuligani nawołują -Lessi wróc-
a łagodna jest za bardzo, łączy nas wspólna niechęć do pijaków

aby nie trzeba było suszyć ja 3 dni

i co kobita ma zrobić z takim słabeuszem

Moją różyczkę kupowałam w OBI nie była tania a po przecenie 60zł

Border colie są świetne . wybierając psa kierowałam się ślicznym wyglądem ale myślałam , że odstraszajacym/dla chuliganów/ wyglądem i łagodnym charakterem. Po czasie okazało się, że boja się go tylko babcie a chuligani nawołują -Lessi wróc-

aby nie trzeba było suszyć ja 3 dni

i co kobita ma zrobić z takim słabeuszem

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Pieknu duet.Ja teraz nie żałuję,że przygarnełam Tosię,Melcia ma towarzystwo,a przy tych mrozach bez domu Tosia by zamarzła.
- ewa w
Ewo, to masz co robić od wiosny
Duży potencjał w tej działeczce widzę, słonka trochę też jest, ale dobrze, że i cień. W upały najbardziej można to docenić. Mój ogródek istnieje od wiosny ubiegłego roku, więc też świeży
. Sama się zastanawiałam, czy nie powinniśmy wybrać domku, gdzie ogródek jest cały czas w słoneczku. Przy pierwszych upałach byłam szczęśliwa, że tak nie zrobiliśmy, a umówmy się, że ostatnie lato nie było zbyt upalne
Będę podglądać
[/quote]
Lulka ale cień nie jest zły latem gdy trochę potrzebny ale juz bardziej po lecie gdy jeszcze by sie chciało złapać trochę słonca a wielkie domiszcze sasiada dokładnie zacienia od południa
No ale jak już pisałam widziały gały co brały.
Gdybym miała możliwość w każdej chwili zamieniłabym na słoneczną działeczkę na górce

Będę podglądać

Lulka ale cień nie jest zły latem gdy trochę potrzebny ale juz bardziej po lecie gdy jeszcze by sie chciało złapać trochę słonca a wielkie domiszcze sasiada dokładnie zacienia od południa

Gdybym miała możliwość w każdej chwili zamieniłabym na słoneczną działeczkę na górce

- ewa w
Gosiu Pazurek jest drugim kotem, którego przygarnęliśmy, wcześniej był czarny Cituś ale sąsiedzi nam go otruli
być może wkradał im się przez okno do mieszkania i zjadał smakołyki- dlatego teraz Pazurek jest bardziej pilnowany
Mieliśmy tez szczurka Adasia, był wspaniały przybiegał na zawołanie i pieszczotliwie podgryzał palce i zawsze usiłował coś zwedzić córce z talerza
Keetee te jeżyki o których piszesz są już hodowane w Polsce i kosztują w hodowlach 500zł lub poza ok300zł

Mieliśmy tez szczurka Adasia, był wspaniały przybiegał na zawołanie i pieszczotliwie podgryzał palce i zawsze usiłował coś zwedzić córce z talerza

Keetee te jeżyki o których piszesz są już hodowane w Polsce i kosztują w hodowlach 500zł lub poza ok300zł

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla mnie slonce jest najwazniejsze - no ale ja odzywam w temperaturach powyzej 25. a marzne juz ponizej 20.
Sasiedzi sie troche dziwia, jak tak sobie kopie, sadze itp a oni siedza w domach, bo cztery dychy w sloncu jest.
Cacany zwierzyniec masz

Cacany zwierzyniec masz

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
jezyki cudo...nie wiedziałam,że do nas dotarły
moja mam byłaby zachwycona....
do niej wiedzorami tuptają i na ganku jedzą kolacyjkę...są cudne,jak mialy maluchy to sie przykulały z malymi kuleczkami
cudne
moja mam byłaby zachwycona....
do niej wiedzorami tuptają i na ganku jedzą kolacyjkę...są cudne,jak mialy maluchy to sie przykulały z malymi kuleczkami