Jaką glebogryzarkę wybrać?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
orzech12321
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 gru 2011, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Jaką glebogryzarkę wybrać?

Post »

Cześć. Jestem nowy na forum. Chciałbym się dowiedzieć jakie glebogryzarki polecacie. Potrzebna mi ona będzie głównie do kopania pod 3 dużymi foliami i np do spulchnienia ziemi np po uprawie kapusty po wyrwaniu głąbów. Oczywiście musi być to spalinowa myślę coś o tych o mają 6-6,5 konia, ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii o nich. Polecicie jakieś konkretne?
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 23:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jaką glebogryzarkę wybrać?

Post »

Ja latem kupiłem Viking, taka 3.5 konia mechanicznego. Do ogródka 6 KM to zdecydowanie zbyt dużo. Moja muszę Ci powiedzieć spisuje się idealnie na jakiejś powierzchni 2000m2. Kosztowała trochę, jakieś 2200 PLN ale naprawdę mogę polecić. Ujeżdżałem nią jakieś 3-4 dni non-stop po 8 godzin i zgasła tylko raz, bo zbyt ja przydusiłem a glebę mam naprawdę ciężką, gliniasta. Naprawdę dobry model, no i ze stajni Stihla. Oto link

http://www.stihl.pl/Produkty-VIKING/Gle ... B-585.aspx

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kairu
100p
100p
Od: 12 lut 2009, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miał ktoś może doczynienia z glebogryzarkami:
-Musstang B&S 6,5km
-Agroma B&S 6,5km
-Oleo Mac Mh180R

Za wszelkie odpowiedzi, spostrzeżenia, bądź wasze propozycje będę wdzięczny.
Malesa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 sty 2012, o 17:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Najlepiej wybrać taką do jakiej będzie blisko serwis w okolicy. Ja polecam Hondę.
mateusz21m
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 5 lut 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam. ja mam osobiście glebogryzarkę spalinową z agromy 6,5km b&s w tamtym roku kupowałem i dałem za nią chyba 1700zł. w tym czasie przekopałem ok 2tyśm2 i zero problemów.a dodam że to nie były tereny gołe były to ziemie porośnięte trawą albo miałem przypadek że perzem... trochę wtedy dostała w kość działkę 400m2 glebogryzowałem non stop 8godzin...i ładnie sobie poradziła... perz bardzo duży mocno rozrośnięty... Ale dostałem po tym nauczkę i zakupiłem kose spalinową... ponieważ przy wyższych trawach i powojach bo też tam były to się okręcały wokół zębów. Ale człowiek uczy się na błędach... ogólnie mogę z czystym sumieniem polecić ją...pali tak samo jak nowa od pierwszego pociągnięcia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”