Mój wiejski ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród.

Post »

Małgosiu, bodziszki kilka lat temu były moim okropnym chciejstwem, tak że te z pól i łąk także przytachałam do siebie. Wyrzuciłaś bodziszki, a teraz będziesz przepraszała się z nimi ? :;230

Lidziu , lubię wszystkie szałwie, ale lekarskiej chyba nie znam

Marzenko, czasami z rozpędu i "chciwości "kupuję rośliny, które są piękne, w innych ogrodach. Ale już o tym wiem

Danusiu, mam dodatkowe błękitne irysy, bo jeżeli coś mi się bardzo podoba to mam przymus dzielenia tego (zwiększania liczby rzeczy pięknych :;230). Umówmy się wiosną, dobrze?

Alanko, napisałaś o boskich tulipanach, byłyby naprawdę boskie, gdybyś Ty je sfotografowała, a tak zamieszczając je tutaj płakałam, o tak ;:98

Elu, oglądam ciekawe oferty Xipe od kiedy odkryłam forum. Zawsze jest fajnie recenzowany. Ale irysy trudno chyba sfotografować, albo ja nie mam umiejętności ich postrzegania. Chciałabym wybierać je na żywo, byłoby mi dużo łatwiej. Nie wiem, czy wybrać cały zestaw i cierpliwie czekać, czy nie wybrać jedynie kilku, za to zwiększyć ich ilości :?:Zazwyczaj nie miałam takich wątpliwości, a teraz wydaje mi się, że atrakcyjnych ofert jest za dużo :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

My też ciierpliwie czekamy na wiosnę. Zimno, nie chce się nawet nosków wyściubić z domu

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irminko cudna ta ostróżka, a kociusie słodkie, proszę pogłaskać ode mnie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

:oops: Kochana ,ja nie chciałam sie narzucać ;:108 Ale one takie piekne :tan
Jak będziesz mogła to chętnie sie na coś wymienię ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

irminka pisze:Małgosiu, bodziszki kilka lat temu były moim okropnym chciejstwem, tak że te z pól i łąk także przytachałam do siebie. Wyrzuciłaś bodziszki, a teraz będziesz przepraszała się z nimi ? :;230
Powyrzucać to bym nie zdołała z tej dżungli, którą tu mam do dyspozycji, więc na szczęście dużo jeszcze zostało. Tu wszędzie wyłażą z ziemi jakieś potwory, a ja tylko męża pytam, co to jest i robię notatki w głowie, ale czasem mi je wiatr wywiewa. Wiadomo - wiatry na Pomorzu bywają porywiste :)
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irminko, pokazujesz takie piękne, kwitnące zdjęcia. ;:167 Kociaki śliczne, kto by chciał marznąć w taką pogodę. ;:185 Jeden z moich leżakuje od dłuższego czasu na kaloryferze. :lol:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
MaGorzatka

Post »

Irminko, wkopujesz jakieś obrzeża rabat, czy tylko odcinasz szpadlem? Śliczny zakątek z paprociami....
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, jesteśmy umówione :!:

Gosiu, rabaty okopuję super ostrym szpadlem weteranem, który ma z 15 lat i na którym w tym roku odkryłam mało widoczny napis firmowy, przynależny renomowanej firmie, która ma pomarańczowe elementy w swoich wyrobach (ale utajniłam markę). Mam też półokrągłe narzędzie specjalnie przeznaczone do obrzeży, ale rzadko używam. Podglądam wszystkie pomysły na obrzeża, niektóre bardzo udane, ale to wszystko pasuje do zadbanych ogrodów.

Dyshio, przepadam za kotami, ciagle o tym muszę mówić. Masz ładny awatarek. Dzisiaj pójdę poszukać kotów w Twoim wątku :)

Gosiu, też mnie nie zawiedź w sprawie kota, sesja sypialniana była nastrojowa :)

A to złocień różowy, już go chwaliłam, w sprzedaży jest krótko, około 2 tygodni, więc staram się go nie przegapić

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irminko, energetyczne kwiatki.
Szkoda tych pięknych tulipanów :(
Już się cieszę na twoje plany fotograficzne w ogrodzie. Masz nam sporo cudności do pokazania ;:108 .
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, ja wrzucam te zdjęcia ze świadomością ich brzydoty, ale chociaż "obiekty" piękne i jak piszesz - energetyczne !!!Poprawię się, naprawdę :oops: U Małgosi pokazałaś różowego bodziszka, jego wnętrze, może ja na swojego różowego patrzyłam jedynie z boku? Twój kwiat jest duży, czy wiesz jak się nazywa?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irminko, bez fałszywego słodzenia ;:108 bardzo mi się podobają twoje rośliny i kompozycje.
Nie znam się na sztuce fotografowania i nie mnie ją oceniać...
Podziwiam rośliny, bo na nich się skupiam, a że lubię takie zakątki, to ;:180
Bodziszek, który pokazałam Małgorzacie, jest podzielny ;:108 :)
Dar z sąsiedzkiej wymiany. Bardzo ekspansywny-łatwo zadarnia, nie kwitnie długo (może dlatego, że rośnie na słonecznym stanowisku) ale dosyć obficie i ma sporej wielkości kwiatki.
Podejrzewam, że to bodziszek korzeniasty ( Geranium macrorrhizum -różowy ).
MaGorzatka

Post »

irminka pisze: Gosiu, rabaty okopuję super ostrym szpadlem weteranem, który ma z 15 lat i na którym w tym roku odkryłam mało widoczny napis firmowy, przynależny renomowanej firmie, która ma pomarańczowe elementy w swoich wyrobach (ale utajniłam markę). Mam też półokrągłe narzędzie specjalnie przeznaczone do obrzeży, ale rzadko używam. Podglądam wszystkie pomysły na obrzeża, niektóre bardzo udane, ale to wszystko pasuje do zadbanych ogrodów.
Irminko, doskonale wiem, jaką firmę utajniłaś, bo pomarańczowy, to mój ulubiony kolor :)
A co do tych obrzeży, to mam takie samo zdanie i również szpadlowe technologie widzę jako najbardziej u mnie odpowiednie.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaczeńce

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”