Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

Majeczko ,jak tam ? Lepiej się czujesz? Nie żałuj,że siedzisz w domku,bo na dworze paskudnie zimno ja przemarzłam okropnie ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak chyba juz randki sie zaczely, bo u mnie tez glosnawo sie wieczorowa pora robi :wink: Kurcze i znowu tyle malej biedy bedzie chodzic :roll: dobrze ze w zeszlym roku tragicznie nie bylo z drobnica.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko dziękuję, jak bym mogła to ;:167 dała bym właśnie Tobie ;:196 .
Masz wspaniałe pomysły, godne naśladowania ;:224
Nie mam możliwości posiać kwiatuszków koło moich iglaczków, bo mam je od lat wykorowane. Próchnica jak się tam zrobiła nie ma nic wspólnego z ziemią. Pozostają mi tylko donice.
Zdrówka Ci życzę. ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wszystkim dziękuję za troskę, jutro idę do lekarza po jakieś silniejsze środki a paskudę pożegnam z radością. Jestem trochę alergikiem ale jeszcze nigdy takich silnych reakcji nie miałam, chyba że to na starość się pogarsza. :roll:

Ewa wlazł na chwilę do domu i znowu go gdzieś poniosło, już od kilku dni taki niespokojny, tyle tylko że on takich maluszków nie zrobi. :lol:

Lucyna ;:196

Jula tylko że mnie się taka drobnica nie przypada, już od kilku lat nie mam młodych kotów bo Edul terroryzuje okolicę. :lol:

Majka to było z ;:167 do ;:167
To pod tymi iglaczkami powsadzaj drobne cebulowe, też ładnie wyglądają takie kępki krokusów czy innych drobniutkich.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jest tego troche. Ja wiem ze koty na wiosce sa potrzebne ale co za duzo to nie zdrowo :wink: Pozniej mamy tylko z sasiadkami niepotrzebnie zasowke z karmieniem, nie mowiac o tonach lekarstw ktore zakupuje - bo to-to pochorowane, zaropiale z kocimi katarami i takie tam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko współczuję choróbska, mam nadzieję, że szybko pójdzie precz a Ty poczujesz się dobrze ;:196
Azalia prześliczna, to prawdziwe złociste słoneczko....ciekawa jestem jak azalie i rh przetrwają obecne mrozy, które przyszły nagle po takich wysokich temperaturach....nie liczę na piękne kwitnienia :(
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju życzę powrotu do zdrowia,pozdrawiam.Ja wybierm się na działke napalić w piecu mróz nie odpuszcza,żal mi moich doniczkowych.
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Edul to prawdziwy pies ogrodnika :;230 Może jaśmin wydziela niezwykle uczulające pyłki i każdy alergik przy kontakcie z nim musiałby się rozchorować?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasmin w pylku ma olejki eteryczne i nie wszyscy sobie z tym rade daja.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka to było ;:167 z do ;:167
To pod tymi iglaczkami powsadzaj drobne cebulowe, też ładnie wyglądają takie kępki krokusów czy innych drobniutkich.

Majeczko, pomysł wspaniały gorzej z tym jak zrobić dołek w tym twardym wykorowanym miejscu.
Jak kupiłam Pape Meilland z przeznaczeniem wkopania jej koło huśtawki, ale właśnie w miejscu gdzie mam wykorowanie bo rosną iglaki, to wykopanie jednego dołka, wykarczowanie korzeni, zabezpieczenie blachą, żeby nowe nie przerastały zajęło mi 2 dni. Uwierz mi prawie padłam. Powiedziałam sobie, że była to pierwsza i zarazem ostatnia róża wsadzana w miejsca wykorowane.
Jak czytam na forum o wykorowaniu rabat różanych, to zawsze widzę, co się z tym dzieje po kilku latach. Ja bym swoich róż nigdy nie wykorowała.
Także Majeczko mam donice, a w nich kwiatuszki. Trochę muszę zadbać o własne zdrowie, bo nadwyrężenie nadgarstka i łokci mam już za sobą. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szukałam zdjęć żeby pokazać Majce a tu tylu gości. ;:7
Cebulowe pod iglakami.
Pod tą jodłą kalifornijską kwitną przebiśniegi
Obrazek

pod kosodrzewiną kwitną krokusy i cebulica tunbergena
Obrazek

pod jodłą koreańska i cyprysikiem japońskim kwitną krokusy
Obrazek

Obrazek

jeszcze może być puszkinia

Obrazek

Majka pod cebulowe nie trzeba wielkich dołów kopać. Jak sobie kupisz taką sadzarkę do cebulowych to będzie łatwo. :uszy

i cebulica syberyjska

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety Maju to przypadłosci ogrodników jak słyszałam . Też czasem mnie chwyta ,ale smaruje i jakoś idzie do przodu . Nie mogę narzekać przed M jak sama tego chcę :;230 Dzisiaj już byłam chyba ze 3 razy w ogrodku to pięknie zaglądające do okna ;:3 mnie tam ciągnie :;230 Majka nie masz innej drogi ,żeby się trochę dotlenić . Kurcze przez te ciągłe przemeblowania u mnie ciekawe gdzie te wszystkie moje okazy zakwitna :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, jesteś kochana. ;:196 Mam sadzarkę do cebulowych. Patrzę na miejsca gdzie twoje kwiatuszki powsadzałaś i widzę dużo ziemi, no trochę tam kory jest. U mnie jest sama przekompostowana kora. Sadzarki nie wsadzisz w tą powiedzmy ziemię. Próbowałam można sobie ręce nadwyrężyć. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula wiem coś o tym bo bywały lata gdzie podrzucano mi dość sporo kociąt, czasami całe mioty. Od kilku lat już tego nie ma więc pewnie u nas świadomość trochę wzrosła, mieliśmy w mieści akcje sterylizacji z dopłatą. ;:108

Aga dziękuję już troszkę lepiej. ;:196
Może być ciężko z kwiatami choć moje stare jeszcze nigdy nie przemarzły, boję się o azalie wielkokwiatowe. :roll:

Irena pal w domku bo przy takich mrozach to może nie być wesoło. :roll:

Ewa masz rację ale on nawet tę jedyną staruszkę goni, na jego terenie nie może być żaden futrzak. I takim sposobem mam wszędzie myszy a kotów brak. :(

Jula to widocznie ten olejek tak mnie dobija, choć przyznam że nic nie czuję, żadnego zapachu. :roll:

Jadzia do tej pory to jak mnie chwytało to właściwie tylko troszkę pokichałam i było spoko. To jest jak dla mnie bardzo silny alergen. Jak mi go jutro owinie agro to aby na troszkę będę mogła wyjść.

Majka bo moja kora ciągle się miesza z ziemią przy ciągłych przemeblowaniach. A teraz znowu wszystko albo już przemeblowane albo będzie w tym roku. :;230
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Majka 411, to co Ty mówisz o tej korze? Takie twarde podłoże się z niej robi? To po co wszyscy tą korą wysypują na potęgę? Owszem, estetycznie wygląda, ale skoro na dłuższą metę taki kłopot, to już nie wiem, czy warto....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”