Działeczka Ewy W
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka Ewy W
Krewnego wpuść do warzywnika
Masz kompostownik? Przy dodatku ziemi kompostowej plony na pewno się poprawią.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo,Sonia cudowna.Poszalałaś trochę z nasionkami tak jak większość z nas przez tą zimę.Czy daleko masz do Boguszowic?Myślałam,że masz działkę w ogródkach działkowych,gdzie moja kuzynka,ale na zdjęciach widzę,że to inne miejsce.
- ewamaj66
Ćwiczenie czyni mistrza
Szkoda tylko, że to nie zdjęcia wspomnieniowe. Piękna zima, ale ciepła się pragnie o tej porze roku. Twój pies przyjął pozycję prawdziwie kocią-to naczy królewską. Nie każdy to potrafi (mnie na przykład nie udało się to nigdy
).

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Witaj Ewo-zdjęcia zimowe piękne,nastrojowe ale pies bardzooo mi się podoba
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gosiu wiem gdzie są Boguszowice bo urodziłam się tam i mieszkałam blisko 30 lat
ok 14 km od centrum Rybnika.
Ta rasa zawsze ma piękną postawę
Ewo piszesz kocią... mmmm... może przejął ją od naszego drugiego futrzastego domownika.
Kocham collaki i koty i wszystkie futrzaki i kolcowe stwory/jeże/ i gdybym miała inne możliwości to ho, ho

to Pazurek znajdka, którą przygarnęliśmy ze 3 lata temu, wybaczcie zdjęcia zazwyczaj robię telefonem

Ta rasa zawsze ma piękną postawę

Kocham collaki i koty i wszystkie futrzaki i kolcowe stwory/jeże/ i gdybym miała inne możliwości to ho, ho

to Pazurek znajdka, którą przygarnęliśmy ze 3 lata temu, wybaczcie zdjęcia zazwyczaj robię telefonem

-
- 200p
- Od: 27 lis 2011, o 19:36
Witaj Ewo.
Śliczny psiak i kociak.
Opanowałaś pionowe zdjęcia.

Śliczny psiak i kociak.

- ewa w
witaj Feluś
witaj, zapraszam do mojego nieprofesjonalnego jeszcze nie-ogródka i ogladania nieprofesjonalnych zdjęć

moja nostalgiczna Sonia

moj Pazurek asystuje mi przy napełnianiu butelek wody na działkę

figle...kto kogo

moja nostalgiczna Sonia

moj Pazurek asystuje mi przy napełnianiu butelek wody na działkę

figle...kto kogo

- ewamaj66
Zwierzaki zabójczo piękne
W ogóle nie pasuje do nich powiedzenie:"Żyją jak pies z kotem". Bardzo dużo zależy od właścicieli.

-
- 200p
- Od: 27 lis 2011, o 19:36
Fajne masz zwierzątka. Twój ogródek jest cudny! Ja to mam bajzel! Do czasu... 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewciu
Widzę, że mimo przeszkód starasz się zagospodarowywac swój kawałek zielonego szczęścia
To wożenie wody na działkę - strasznie kłopotliwe... i chyba nie uciekniesz od konieczności załatwienia tej wody...
W trybie awaryjnym (jak zabrakło mi wody w studni) ratowałam sie... zakupem wody od sąsiadki - umówiłam się , że zapłacę jej za wodę, której mi użyczyła ( z wodociągu) - myślałam, że mnie to trochę szarpnie po kieszeni - podałam obficie wszystko w ogrodzie, bo sucho było strasznie) - a tymczasem okazało się, że zużyłam 1-2 m3 - czyli około 6 zł... może to jest takie rozwiązanie tymczasowego również dla ciebie - zaprzyjaźnij się z sąsiadem - i zaproponuj taki "zakup wody" ? zamiast targać ją w butlach rowerem...

Widzę, że mimo przeszkód starasz się zagospodarowywac swój kawałek zielonego szczęścia

To wożenie wody na działkę - strasznie kłopotliwe... i chyba nie uciekniesz od konieczności załatwienia tej wody...
W trybie awaryjnym (jak zabrakło mi wody w studni) ratowałam sie... zakupem wody od sąsiadki - umówiłam się , że zapłacę jej za wodę, której mi użyczyła ( z wodociągu) - myślałam, że mnie to trochę szarpnie po kieszeni - podałam obficie wszystko w ogrodzie, bo sucho było strasznie) - a tymczasem okazało się, że zużyłam 1-2 m3 - czyli około 6 zł... może to jest takie rozwiązanie tymczasowego również dla ciebie - zaprzyjaźnij się z sąsiadem - i zaproponuj taki "zakup wody" ? zamiast targać ją w butlach rowerem...
- ewamaj66
Znalazłam zdjęcie ze słonecznikami, ale róży pnącej nie widzę
Może zdjęcie nie pokazuje całej rośliny.

- ewa w
witaj Ave,
no...podejmowałam próbę pożyczenia wody u sąsiada ale spełzło na 1 razie gdy była koniecznie potrzebna do zrobienia fundamencików przy ogrodzeniu. Ja jestem taka harda
nie lubię się prosić poza tym jest to jednak kłopot dla innych gdyż muszą rozwijać węża a każdy ma dosyć roboty przy swoim.
Feluś a myślisz, że ja nie mam bajzlu na działeczce
mam chyba z 15 wykarczowanych pni i mnogo gałęzi i pełno porozwalanych butelek i pełno desek, które sukcesywnie zbieram i planuję porobić pergole na moje pnące róze których mam 4 szt. Ja ten bajzel tylko nie uwieczniam 

pokażę tylko raz :P
no...podejmowałam próbę pożyczenia wody u sąsiada ale spełzło na 1 razie gdy była koniecznie potrzebna do zrobienia fundamencików przy ogrodzeniu. Ja jestem taka harda

Feluś a myślisz, że ja nie mam bajzlu na działeczce

pokażę tylko raz :P
- ewamaj66
Uwiecznij choć dla siebie, bo potem nikt Ci nie uwierzy, że z bałaganu powstał piękny ogród 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Ewa dobrze Ci radzi-potem za kilka,kilkanaście lat z rozrzewieniem będziesz wspominać początki swojego królestwa