Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

Witam wszystkich w bardzo mroźną sobotę. :wit
Zimno ale bardzo przyjemnie, słoneczko świeciło i nawet bez rękawiczek nie zmarzłam. A poszłam okrywać róże. No i sumienie mnie ruszyło i poowijałam Westerlanda i Sympathie bo było mi ich żal. Mam nadzieję że jeszcze nie zmarzły, pączusie wyglądały na żywe. Teraz stoją dwa słomiane chochoły. :lol:

Aga to co wzięłaś za trawkę to jest floks szydlasty i raczej nie nadaje się do leżenia, no ja bym raczej nie chciała, wrażenie podobne w dotyku do niedźwiadka. :;230

Obrazek tak wyglądał w czasie kwitnienia.

Irena najważniejsze żeby się odciąć od ciekawskich. Bardzo cierpiałam dopóki mi żywopłot jałowcowy nie wyrósł na tyle że częściowo odgrodził mnie od ulicy. Teraz tylko słychać rozmowy przechodniów. Ale w części ogródkowej jałowce jeszcze są małe i ciekawskich spojrzenia zaraz wędrują do ogródka. :cry:

Ewa widzę że też jesteś entuzjastką tytoniu, od kiedy dostałam od znajomej kilka siewek chyba kilkanaście lat temu mam go zawsze i w tak różnych kolorach że chyba nie powtarzają się wcale. :lol:

Jadzia tytoń na pewno się rozsiał tylko on bardzo późna wschodzi więc uważaj żebyś go nie wyplewiła. Ja muszę sobie kupić te fioletowe bo one są mniej trwałe i z czasem giną. Mary jest moją ;:167 A jak Ty, zamówiłaś sobie imienniczkę :?:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka, przypomniałam sobie, że różyczek masz sporo. Ciekawa jestem, czy którąś poleciłabyś mi do posadzenia w rządku? Chodzi o kilka najchętniej jednakowych, ale niekoniecznie, mają rosnąć w rządku wzdłuż opaski pod oknem. Co do wysokości, chętnie nawet do 1,5 m, albo i 2, jeśli nie będą się pokładały... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Na razie nic nie zamawiałam no chyba ,że powojnik wielkokwiatowy królowa Jadwiga biały . Posadzę go niedaleko RU ,ale to jeszcze nie teraz . Byłam dzisiaj w ogródku zabezpieczyć moją 1 pienną różę . Opatuliłam ja agro i Chopina równiez . Jak zauważyłam one sobie nic nie robią z tych minusów [jak na razie ]Najgorzej wygląda pnąca kupiona na wystawie . Nie wiem czy coś z niej będzie ;:224 Ona zaczęła już wegetację i to chyba dlatego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Edulkotku, właśnie jestem na tym samym etapie dobierania towarzystwa dla rożyczek. Jak na chwilę do mnie wejdziesz, to się przekonasz.
Czytam o żółtej smagliczce. Mam ją i faktycznie można by nią podsadzić niektóre różyczki. Wezmę to pod uwagę. Może pod Westerlandem?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

edulkot pisze:Witam wszystkich w bardzo mroźną sobotę. :wit

Obrazek tak wyglądał w czasie kwitnienia.
:wit Majeczko, bajka, to co widzę, to tak zwyczajnie bajka.
W słońcu jest bardzo ciepło, ono ładnie grzeje. Roślinki również, a w lutym będzie mocniej dogrzewało.
Już nie długo wiosna, Tosia nas co dziennie informuje ile dni nam do wiosenki zostało. :tan
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ten floks skrzydlasty, to odlot 8-)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem Wam jedno, mam wszystkiego dość. Dość długo byłam na dworze, cieplutko na słoneczku było a teraz znowu kicham i parskam na wszystko w koło. To chyba niemożliwe żeby ta gadzina w taki mróz pyliła :? ale co innego by mnie tak uczulało :? jak nie idę na dwór to mi nic nie ma. :roll: A rano łykałam tabletkę, co prawda inną niż przedtem miałam ale jakąś na alergię.

Aga byłam u Ciebie i tam napisałam. ;:108

Jadzia moje róże też jak na razie wyglądają dobrze ale jak ten mróz będzie trzymał ze dwa tygodnie to nie wiadomo co może być. :roll:
Jadwiga z RU będą do siebie pasowały.

Wanda żółta smagliczka kwitnie wiosną, maj - czerwiec więc z różami nie za bardzo się zgra. Ja pod Westerlandem miałam w tamtym roku nagietka ale mój Westerland nie chciał kwitnąć drugi raz. Może jakieś fiolety. :roll:

Majka bo to jest bajkowy domek w bajkowym ogrodzie. :;230
Niech już przyjdzie ta wiosna bo najchętniej już dziś wykopałabym tego Jaśmina w ch...ę. :twisted:

Jula on tak sobie rośnie wokół tej jodły kalifornijskiej.

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jodła stoi sobie jak królewna :D Nie sądziłam, że Twoje uczulenie będzie nadal trwało i to podczas brania tabletek. Czyżbyś czas do wiosny miała spędzić w domu? :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam takie jakieś dziwne tabletki jak teraz doczytałam to muszę je łykać 2 razy dziennie i pewnie dlatego. Muszę iść do lekarza żeby mi przepisał tamte co mi się skończyły. Czuję się jak więzień, tylko przez okno patrzeć. :(
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W taki mróz lepiej jednak siedzieć w domu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tak mi przypadnie. Po niedzieli do lekarza i do domowego więzienia. Szkoda mi tylko wnuka jak przyjedzie za tydzień i będzie się dusił. :(
Ledwo widzę na oczy, idę ;:41
Jeszcze tylko troszkę się pomęczyć i będzie wiosna.

Obrazek
;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA u,,,,we to to. Dzisiaj była super pogoda w południe . W słonku nie czuło sie tego mrozu, bo byłam opatulać moje pienne. Oby szybko przyszła ta wiosna i krzaczek pójdzie do Tosi wtedy pozbędziesz sie tego paskudztwa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, zdrowiej, bo wiosna nam już powolutku się zbliża.
Kolejne bajkowe ujęcie ogródka pokazujesz.
Kwiatuszki przy jodle kalifornijskiej, ja bym na to nie wpadła, a mam je dwie. :;230
Ależ pomysłów od Ciebie można ściągnąć, opłat licencyjnych nie pobierasz ??? :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam niedzielnie. :wit
Siedzę w domu i usiłuję się jakoś trzymać. U nas było dzisiaj -14 st.C. Zimnica okropna a Edul nawet nie nocuje w domu, teraz teraz go nie ma, czyżby zaczęły się kocie zaloty. :?:
Dzisiaj już troszkę lepiej ale każdy następny atak alergii jest silniejszy. Syn obiecał owinąć paskudę agro żeby się nie rozsiewała, może to trochę pomoże.
Jadziu dziękuję za troskę, tak było wczoraj ślicznie że z przyjemnością pracowałam kilka godzin. ;:3
Majeczko usiłuję zdrowieć, dzięki. Tobie gratuluję serduszka. ;:196
Jodła jest dość dobrym drzewem żeby pod nim sadzić kwiatki, gorszy jest świerk ale też czymś tam można go podsadzić.
Opłat za moje pomysły innowatorskie nie pobieram, każdy może je sobie ściągnąć. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje mądre koty nocują w domu :D Najchętniej na kaloryferze. Owinięcie siewcy pyłków powinno choć trochę pomóc, bo alergia jest niebzpieczna, jeśli wywołuje tak silne objawy. Męczyliśmy się z dziecięcą alergią syna :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”