Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

:D Lidko...dzięki. ;:196 . To jest cyklamen purpurowy. Kiedy go nabyłam był koniec listopada. ;:224 . Wsadziłam gdzie popadnie aby tylko zimował w gruncie. ;:108 . Wiosną przesadziłam z bryłą ziemi na docelowe miejsce i widać mu to nie zaszkodziło. Bulw jest tam więcej. :D. Korci mnie aby znów go przesadzić w bardziej widoczne miejsce. :;230
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne wiosenne kwiaty , już nie długo znowu będziemy je oglądać w ogrodzi ,,. Też mam kilka kolorów ostróżek i sporo posianych na jesieni , nasionka dostałam i jestem ciekawa jak mi powschodzą i jakie będą kolory .. Sporo ich było więc jakby ładnie powschodziły będą na wymianę ..
Zeniu ja też się piszę na ciemiernika .. Zrobiłam im teraz podwyższoną rabatkę więc nawet w razie dużej wody już nie wymiękną .. Będę miała do wymiany orliki , nie wiem tylko jakie kolory ale mają być pełne ,, nawet ładnie powschodziły ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

ooo kurczę, nie spodziewałam się że aż tak dużo ich masz..., ja miałam w listopadzie problem z nornicami, wyczaiłam 2 norki dałam papu i dopóki śnieg nie spadł nie zauważyłam już żerowania. Mam nadzieję że nie napatoszyły się kolejne i nie żerują pod śniegiem :evil:
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różowa azalia przepiękna :shock:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko..jeśli tylko moim ciemiernikom nic się nie stanie, masz jak w banku. Ja raczej nic nie wysiewam bo coś do wysiewów nie mam ręki. :wink: . Wysieję jedynie kapustę ozdobną, bo już kupiłam nasionka, choć nadzieje na rozsadę mam raczej nikłe.

Elizko..z nornicami mam odwieczną udrękę. ;:223 . Może do tej pory wypowiadałam im walkę mało skuteczną. Po mimo że do wiosny jeszcze troszkę czasu, kupiłam do walki z nornicami co tylko możliwe. Papu nie powinno im zabraknąć a także brzęczyków co by ich uszy rozbolały tak, aby poszły i więcej nie wróciły. Gorzej ja moje uszy tego nie wytrzymają.. :;230 . Przy okazji zaopatrzyłam się w nawozy a także różne środki na mrówki. Takie to małe a jakie upierdl... ;:14

Dawidzie...dziękuję. U ciebie także widziałam te piękne zmiany. ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Zeniu kupiłaś niezły arsenał :) Dużo nawozów widzę i środki na mrówy :)
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Co do mrówek to się zgadzam w stu pięćdziesięciu procentach . Też ganiam za nimi jak terminator :pogon :mrgreen: a i tak wychodzą tylko w innych miejscach ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Zeniu, widzę że wypowiadasz wojnę nornicom na dobre :D Ja chyba tez muszę zacząć. Nie wiem czy to był kret, czy nornica, ale koło płotu miałam pobojowisko zeszłej wiosny. Aż boje się co zobaczę w tym roku :?
No ale wracając do weselszych tematów... Twoje zdjęcia są przeliczne...tyle różności...kolorów... przepięknie ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Zeniu, konkretne zakupy zrobiłaś. Człowiek tak tęskni do wiosny, że chociaż zakupy ogrodnicze porobi ;:108 Za chwilę będą jak znalazł, a ten czas mrozu i śniegu trzeba jakoś zagospodarowac.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Zeniu trzymam kciuki za Twoją WOJNĘ Z NORNICAMI, stopery do uszów i daj im popalić. Piękna działeczka, roślinki jeszcze piękniejsze.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ooo faktycznie cały arsenał kupiłaś :D a czy mrówki w jakiś sposób negatywnie wpływają na rośliny??? bo u mnie też była ich cała masa ale jakoś nie zwróciłam uwagi na to czy szkodziły kwiatom no i wkońcu nic z nimi nie robiłam...
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu
Dawno mnie tu nie by ło bo miałam problemy z komputerem i bardzo mało czasu . Więc pozdrawiam bardzo serdecznie byłam kilka razy na działeczce przed mrozami i teraz w sobotę , była świetna pogoda troszkę nawet posiedzieliśmy na słoneczku , Merry się wychasała i tylko był problem bo ktoś przechodził przez nasz drewniany płot i poodczepiał deski więc chłopcy musieli naprawiać . A poza tym tegoroczny problem na mojej stronie działek kretowiska , ale nic z nimi nie zrobilyśmy bo były zamarznięte .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko...ten arsenał jeszcze się powiększył. :;230 . Teraz już wystarczy..nie tylko roślinki będę dokarmiać, nieproszonych gości także. :pogon . Ty jesteś dobra w zamawianiu pogody...poproszę o troszkę śniegu. ;:108 . Obawiam się że jak tak dalej będzie u mnie bezśnieżnie i do tego dość duże mrozy nie zużyję tego mojego arsenału, bo nie będzie do czego. ;:223

Gosiu..u mnie w zeszłym roku mrówek było bardzo dużo. Nawet w trawniku co się wcześniej nie zdarzało w takim nasileniu. To prawda że w jednym miejscu się zlikwiduje ,w innym wylezą. ;:14 . Mam jednak cichą nadzieję im więcej rozsypie tego specyfiku po całej działce, tym będzie ich mniej.

Małgosiu...coś trzeba robić z tymi podziemnymi. Był czas że próbowałam je już zaakceptować, nie dało się. Rozpanoszyły się po całej działce. Kiedyś gdy było ich mniej, zajeżdżając na działkę najpierw robiłam obchód kwiatowy. Ciekawość gdzie co wypuściło, co nowego zakwitło. ;:224 . Ostatnio najpierw latałam po działce i sprawdzałam jaki następny obszar został zaatakowany przez podziemnych. :twisted:

Kasiu...każdy zakup cieszy, zwłaszcza o tej porze gdy tak bardzo brakuje działeczki. Niestety jak do tej pory żadnych zakupów kwiatowych nie zrobiłam a na to także już najwyższy czas aby coś zamówić. :roll:

Zosiu..dziękuję. ;:196 Kciuki na pewno się przydadzą bo z tymi podziemnymi nie taka łatwa sprawa. Cwane bestie. ;:224

Elizo..mrówki u mnie w trawniku robiły sobie malutkie gniazda po których robiły się żółte place na trawniku. Z tego co wiem uwielbiają rosę miodową mszyc. Można by pomyśleć fajnie bo zjadają mszyce. A jednak nie. :twisted: . Aby zapewnić sobie to smaczne żarełko, opiekują się mszycami. ;:223 . Robotnice potrafią wygryzać dziury w pąkach kwiatowych które wydzielają ich smaczny przysmak. ;:108

Sylwio..cieszę się że zajrzałaś do mnie. ;:196 . Także na działce już dawno nie byłam a przydało by się zajrzeć i sprawdzić czy wszystko w porządku. Teraz na działkach pusto, laba dla złodziei. Najgorsze to że czasem więcej szkód narobią niż wezmą. O kretach to nawet nie chcę myśleć.. mam już nornice i to w nadmiarze.

W oczekiwaniu na wiosnę i na piękne ;:3 ..moje tulipanki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ojjj to w takim razie od tego sezonu i ja będę walczyć z tymi mrówkami, bo miałam ich dużo na daliach, koło astrów i innych kwiatów :?

-- 31 sty 2012, o 00:36 --

a tulipanki prześliczne - poproszę jeszcze o dokładkę, o ile masz więcej tych pięknotek :tan
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Zeniu, normalnie rozpieszczasz nas tymi tulipanami, podczas gdy za oknem pewnie z minus 10 stopni. ;:108
Nie miałam pojęcia, że są tak piękne ich odmiany, bo w mojej świadomości tulipan, to ten czerwony, który dawało się w PRL-u na dzień kobiet. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”