Comciowe zmiany ogrodowe
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Comciowe zmiany ogrodowe
Krysiu , jutro masz "wyjście " i nie nadstawiaj się Marioli
, to niebezpieczne.

Dzień dobry 
Pomidorki już wysiane, tak szybko? Też mnie "korci", braki zielonego koloru za oknem dokuczają mi ostatnio.

Pomidorki już wysiane, tak szybko? Też mnie "korci", braki zielonego koloru za oknem dokuczają mi ostatnio.
Pozdrawiam Sylwia.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Już siejesz?
Ja się dopiero w lutym po nasiona wybieram
Ale u mnie na parapetach nic się nie udaje więc mam czas

Ale u mnie na parapetach nic się nie udaje więc mam czas

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariola ja tam jak co roku trzymam kciuki za Twoje wysiewy
W tym roku byłaś moja inspiracją - dzięki Tobie wysiałam heliotropy, koleusy i pelaśki.
Tez nie mam pewności czy nie ukatrupię, bo czasu mi brakuje na sen a co dopiero na doglądanie roślinnego przychówku, ale... gdyby pelasie nie wyszły to ukorzeniam jeszcze szczepki od mamy, podzielimy się

W tym roku byłaś moja inspiracją - dzięki Tobie wysiałam heliotropy, koleusy i pelaśki.
Tez nie mam pewności czy nie ukatrupię, bo czasu mi brakuje na sen a co dopiero na doglądanie roślinnego przychówku, ale... gdyby pelasie nie wyszły to ukorzeniam jeszcze szczepki od mamy, podzielimy się

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Iza jak wytrzymujesz z zakupami do lutego? Ja już 2,3 dni po sylwestrze latam po sklepach i wkurzam się czemu nasionek jeszcze nie mają bo za oknem przeciez prawie wiosna 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Podziwiam was dziewczyny za wysiewy warzywnicze,ja jednak jestem juz stara i wygodna.Wolę iść na stragan kupic.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Małgosiu , to ja już też jestem stara.......
-
- 1000p
Dziewczyny o jakiej starości Wy mówicie
? Stary jest człowiek który już nic nie robi,chociaż jeszcze ma siły-Wy działacie jak szalone w ogrodach(moje koleżanki są"stare" bo nic nie robią,a mogłyby).
Gosieńko wiem,można kupić,ale ja tyle kwiatów lubie miec ,ze jakbym miała to kupić to z torbami bym poszła

Gosieńko wiem,można kupić,ale ja tyle kwiatów lubie miec ,ze jakbym miała to kupić to z torbami bym poszła
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Miałam wczoraj po pracy wpaść do swojego ulubionego ogrodniczego i .. zapomniałam.
Chcę kupić nasiona pora, bo tylko tego mi brakuje.
Nawet nie powiem ile i jakie mam nasionka bo Krysia znów będzie się ze mnie nabijała.
Prawie wszystko przez internet, bo leniwa jestem, a poza tym zimą czytałam dział upraw warzywniczych i powybierałam sobie co chcę mieć.
Nawet w moim ulubionym sklepie nie mam co liczyć na to, że dostanę dokładnie to co chcę.
Choć w zeszłym roku namówiłam ich by sprowadzili nasiona koleusów i heliotropów.
Za to oni mnie namówili na wysiew nasion klonika pokojowego.
Wysiałam, ładnie wszystko powschodziło, zaniosłam na działkę, nawet ładnie kwitły ale oczywiście zostawiłam na zimę.
Nic to, wysieję znów.
Chociaż dzisiaj gdy za oknem jest -6 wydaje mi się dziwne, że coś mi już na parapetach rośnie.
Pomidorki wysiałam eksperymentalnie 6 nasionek, we właściwym czasie wysieję resztę.
Na razie zbieram kubki po śmietanie i jogurtach i tak sobie myślę, dlaczego ja głupia co roku je wyrzucam ?
Magda - pelargonie wzeszły wszystkie, całe 8 sztuk.
Jeśli przeżyją moją "opiekę" to się podzielimy.
Powinny być białe jak śnieg.
Z tymi wysiewami parapetowymi to jest tak, że później mi przechodzi i zaczynam z coraz większym zainteresowaniem oglądać torebki nasion, gdzie jest napisane "wysiew wprost do gruntu".
Chcę kupić nasiona pora, bo tylko tego mi brakuje.
Nawet nie powiem ile i jakie mam nasionka bo Krysia znów będzie się ze mnie nabijała.

Prawie wszystko przez internet, bo leniwa jestem, a poza tym zimą czytałam dział upraw warzywniczych i powybierałam sobie co chcę mieć.
Nawet w moim ulubionym sklepie nie mam co liczyć na to, że dostanę dokładnie to co chcę.
Choć w zeszłym roku namówiłam ich by sprowadzili nasiona koleusów i heliotropów.
Za to oni mnie namówili na wysiew nasion klonika pokojowego.
Wysiałam, ładnie wszystko powschodziło, zaniosłam na działkę, nawet ładnie kwitły ale oczywiście zostawiłam na zimę.

Nic to, wysieję znów.
Chociaż dzisiaj gdy za oknem jest -6 wydaje mi się dziwne, że coś mi już na parapetach rośnie.
Pomidorki wysiałam eksperymentalnie 6 nasionek, we właściwym czasie wysieję resztę.
Na razie zbieram kubki po śmietanie i jogurtach i tak sobie myślę, dlaczego ja głupia co roku je wyrzucam ?
Magda - pelargonie wzeszły wszystkie, całe 8 sztuk.
Jeśli przeżyją moją "opiekę" to się podzielimy.
Powinny być białe jak śnieg.

Z tymi wysiewami parapetowymi to jest tak, że później mi przechodzi i zaczynam z coraz większym zainteresowaniem oglądać torebki nasion, gdzie jest napisane "wysiew wprost do gruntu".

-
- 1000p
Mariolko a jakie nasionka sobie zamówiłaś?nie bądż taka zdradż nam tę tajemnicę(jak ja lubię słuchać tego co planują inni wysiewać,może jeszcze coś dokupię...)
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Mariola ja mam za to pelargoniowego miksa ;) Wczoraj podejrzałam, że spęczniały. Ponoć bardzo szybko kiełkują, Tobie drugiego dnia, więc zaglądam z niecierpliwością do moich. W moim opakowaniu było nasionek około 15.
-
- 1000p
Pelargonie szybko kiełkują pod warunkiem że świeże-zawsze takie miałam.W tym roku trafiłąm n syf jakiś bo 4 nasionka dalej się kąpią w ciepłej wodzie i nawet nie napęczniały
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Alez Cie przypililo z wysiewami,pewnie chcesz zalozyc ogrod domowy
Widocznie nie moglas juz zdzierzyc zawieszenia sezonu ogrodowego
Ale tak to jest gdy ma sie dosc wyczekiwania wiosny
Mnie tez juz nosi,moze wysieje jakies ziarnko na uspokojenie,bo moge pypcia na "paluchach" dostac
Pozdrawiam Markus

Widocznie nie moglas juz zdzierzyc zawieszenia sezonu ogrodowego
Ale tak to jest gdy ma sie dosc wyczekiwania wiosny
Mnie tez juz nosi,moze wysieje jakies ziarnko na uspokojenie,bo moge pypcia na "paluchach" dostac
Pozdrawiam Markus
-
- 1000p
Markus bo koniec stycznia to już każdego łapki swędzą... 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01

pozdrawiam Ewa W