Ania i znowu.. róże :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ania i znowu.. róże :)

Post »

Aniu, ;:180 ;:180 ;:180 dla Ciebie,za te cudne róże.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Trochę mnie pocieszyło, że i Twoje róże potrafią być nieforemne ( bo na to nie wygląda na zdjęciach...)
Hermosa nie duża.... to znaczy, że się zmieści... gdzieś :roll:

Red Eden Rose i Eden Rose... Jak dla mnie... to nic ich nie łączy... Red Eden próbuje się wypromować ... No... szpetny nie jest :wink:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Jakie duże kwiaty ma Swany, wygląda jak małe białe pomponiki. Piękne zdjęcie Polki - mam maleńki krzaczek wyhodowany przez Jadzię z patyczka - patyczek pobrany od Basi. Wsadziłam ja pod wierzbę mandżurska - chciałabym by po niej się pięła
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Aniu, zajrzyj do mnie. Może rozpoznasz tą piękność!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Kolejne piękności obejrzałam u Ciebie..fantastyczną masz kolekcję... ;:138
re;Tak Aniu to Chopin;)
Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Piękne róże, w większości nieznane mi wcześniej zawsze u Ciebie zobaczę.
Teraz wpadła mi w oko COlibri -śmieszna różyczka, wygląda trochę jak aksamitka.
Podoba mi się chociaż jest zupełnie nie w moim stylu
Pozdrawiam Ida
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

witaj Aniu !!!!! pospacerowałam po Twoim różanym królestwie .piękne jestem pełna zachwytu.Ja też ostatnio złapałam "chorobę" różaną.Zresztą zawsze sympatyzowałam ale teraz............
mam skromne pytanie gdzie kupowałaś np. cherry meidiland może - odst. patyczki za.....
Swany - biała i fellowship, indygo będziesz pamiętać ??????
Ja jesienią zaopatrzyłam się z firmy "rosarium i rosa ćwik kilka np.eden rose,rosanna,aleksadra i jeszcze inne na które z kwiatem czekam w tym sezonie.
zachwycałam się różą która jakby objęła kwiatem filar domu coś pięknego.
zapraszam do mojego ogrodu. ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aniu, jestem tu ciągle, oglądam i czytam :D Podziwiam piękne róże. Tak się już przyzwyczaiłam u Ciebie , że zawsze nas informowałaś, którą różyczkę najbardziej ;:167 . Zdradź nam, która tym razem zawładnęła Twoje serduszko. ;:196
Czy jest jakaś angieleczka, której nie masz, a marzysz o niej?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Aniu, cieszę się, że znowu jesteś. ;:167 I jak zwykle - nie tylko pięknie, ale i pouczająco. U mnie Szekspir był b.zdrowy, ale oddałam,
bo mi kolor nie pasował.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, zachwycające te francuskie róze.
Andre mnie oczarowała ;:167
Doszłam własnie do wniosnu, że mam bardzo mało "bladawców". A tak mi sie podobają ;:108 Nie mam pojęcia jak to sie stało :lol:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Znowu .... róże.... Reszta jak zawsze :wink: A ja poproszę - jeśli można- o zdjęcie Szanownego Pana Brytyjczyka.
Zatęskniłam...
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Aniu różyczki jak zwykle pięknie zaprezentowane i to same cudeńka, chyba masz jakiś profesjonalny sprzęt do robienia zdjęć i super oko bo efekt końcowy boski pokazuj dalej to dobrze robi w te mrożne dni,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu, :lol: przypomniałaś mi jeszcze o ... Hanabi, jeszcze jedna, upragniona. ;:223
:wit
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Aniu, Krystyno. Przypomniałyście mi Hanabi, różę z którą wiązałem wielkie nadzieje. Po roku jej posiadania muszę stwierdzić, że ....jestem zawiedziony. Po Heidi Klum, to właśnie Hanabi była drugą różą, z czarną plamistością, wzrost słaby 60 cm., a miała być prawie pnącą. Pierwsze kwitnienie dość dobre, ale te kolejne, po tych lipcowych deszczach, były naprawdę kiepskie. Wiem, że to dopiero pierwszy sezon, który o niczym nie przesądza, ale moim zdaniem rokowanie na przyszłość co do tej róży, jest niepewne. Mimo to nie skreślam i w dalszym ciągu wierzę, że pokaże jeszcze swoje zalety, a zgubi dotychczasowe wady.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Joasiu, nie mam profesjonalnego sprzętu. Owszem, zdjęcia w większości robię lustrzanką, ale obiektywem kitowym, bez żadnych wynalazków. Na moje potrzeby ogrodowe to wystarczający sprzęt :wink:

Izabelko ;:196
A świątecznie może być ;:224 :;230

czekam na ładną, słoneczną pogodę, żeby porobić zdjęć Romusiowi 8-) .

Dorotko, ja za to bladawców mam najwięcej, one mnie uspokajają, ten kolor kojarzy mi się z elegancją i lekkością. W moim małym ogrodzie jest potrzebna taka lekkość.

Adrianno, a większość osób uwielbia ten kolor, nie patrząc na to, czy pasuje do reszty ogrodu, czy nie. Podobnie i ja mam :;230 .

Majeczko, moją wymarzoną różą była ostatnio The Wedgwood Rose.
Po prostu, jak zobaczyłam te kwiaty... I kolor i sposób, w jaki się rozwijają. Ach ;:167
Nie przeszłoby mi nawet przez myśl, że mogę tak szybko mieć u siebie tą odmianę. Przywiozła mi ją Danusia Młoźniak, mam pamiątkę z jej wycieczki do szkółki Austina :D .

Największe różane marzenie już mam, teraz myślę intensywnie o Fighting Temeraire i Brother Cadfael (znowu bladawiec ;:224 ).
A teraz czekam na Wollerton Old Hall, która ma ponoć niesamowity zapach. Jest jedną z najbardziej pachnących odmian wśród róż angielskich. Zobaczymy.

Witaj Marysiu, dziękuję za tyle ciepłych słów ;:196
Cherry M. przywiozłam z Warszawy, ale nie pamiętam dokładnie gdzie to było, bo byłam tylko pasażerem nie znającym okolicy a skaczącym po wszelakich sklepach ogrodniczych :;230 .
Chciałabyś patyczki z tych 4 róż?
Nie ma sprawy, zapisałam sobie w 'podręcznej pamięci', nie powinnam zapomnieć. Ale w razie czego daj znać wiosną, bo różnie to bywa z tymi moimi pamięciami.

Iduś,
faktycznie na tym zdjęciu Colibri przypomina aksamitkę. Wcześniej tego nie skojarzyłam. I wielkością krzaczków też dużo od siebie nie odstają.

Reniu, piękny jest ten Twój Chopin.

Tosiu, już byłam.

Iwonko, Swany ma niezbyt duże kwiaty, do 6 cm. Polka widzę, że każdemu się przyjmuje z patyczków :uszy .

Małgosiu, Annes ;:196

Majeczko, moje sprawdzone róże pnące to Giardina i Barock. Obie pięknie mi kwitną i szybko rosną. Dużo osób chwali sobie także Rosarium Uetersen, Pirouette, Schneewittchen.

Joasiu, moje złocisto-morelowe kompozycje powinny dopiero w tym sezonie wyglądać, jak trzeba. Bardzo na to liczę. W tamtym roku na tej morelowej rabacie spisały się tylko floribundy. A za nimi, w tyle mam posadzone angielki (Janet, Charles Austin, Summer Song, Lady Emma, Grace, Tea Clipper). Te róże mają stworzyć żywopłot. Kiedyś... I dać tło dla niższych roślin na tej rabacie.

Kasiu, też myślałam, że biały wszędzie pasuje. Bo rozluźni, bo odświeży, doda lekkości. Ale w tych morelach robi mi tylko białe plamy, które rozdzielają ciepłe tonacje. Rabata jednak ma być spójna, więc bez podziału.

Witaj Agatko, miło Cię widzieć. Ja też dawno nie zaglądałam do Ciebie, uciekł mi wątek.

Tabi, Podokienna to bardzo dobra miejscówka dla takich róż.

Gosiu, możliwe, już nie pamiętam z której szkółki była ta róża.

Jarko, zawsze spostrzeżesz to, co trzeba. Ja też uważam, że ogród powoli dojrzewa, ale w żadnym wypadku nie jest jeszcze na ukończeniu. Wciąż widzę swoje błędy, wciąż je poprawiam i widzę następne. Ta morelowa rabata, o której się rozpisałam będzie właśnie połączona z różami historycznymi. Plan mam taki, że za ogrodzeniem, przy siatce posadzę róże stare, silnie rosnące, a od strony ogrodu angielki. Przed nimi jeszcze małe rabatówki. Wszystko w ciepłych, morelowo-żółtych barwach. Urok tych wszystkich róż będą podkreślać niebieskie byliny, czyli ostróżki, dzwonki itp.

Zaraz poszukam jakiejś dokumentacji.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”