Romku- już się u Ciebie spowiadałam z ambrowca... Ale tak jak sugerujesz, jeszcze przemyślę temat... Hosty ucieszyły się z mokrego poprzedniego sezonu i pokazały, że i na piasku hosta potrafi... Płotek fajny... ale nie należy się do niego przywiązywać, bo wiklina w ogrodzie... łatwo ulega biodegradacji

Kwiaty w ogrodzie... no... jak dla mnie muszą być... a jeszcze lepiej ogród w kwiatach
Grażynko- może nie koniec, może ... początek... może zmiana oblicza...
Maju- widzisz. taki ze mnie bałaganiarz... po maju akurat sierpień...
Joluś- no... tak sobie myślę, że irysy pryskałam tym samym fungicydem... to chyba pasują

Patrząc po fotkach to nałożą się kwitnieniem... może nie idealnie... Hm... pewnie zależy od sezonu... Odmian... Spróbować nie zaszkodzi! Kardynał- na pewno w ofercie M. Spasówki... ale skoro znalazłaś Viridoflorę... to reszta to betka... pestka... pikuś...
Goś- no... tak słyszałam, że wymiotło u Ewy różyce.... Myślę, że Gardentraume jest na tyle atrakcyjna, że pojawi się w ofercie sprzedaży. Odstresowacz... czerwiec - się robi
Ewo- hm.. te notatniki... niekończące się listy... No i te zakupy w realu pod wpływem impulsu... nijak mające się do zapisków

Tak sobie przypomniałam Twoją irgę Zabela - przeniosła się do nowego ogrodu?
Haniu- przyznam... zaglądnęłam wczoraj i jak zobaczyłam Twój wpis to... zamurowało mnie. Twoje słowa sprawiły mi wielką przyjemność i ... spuchłam z dumy

Takie słowa od mistrza.... bezcenne
Martuś- ano puchnę... Co do clemaisów, to wiesz, że ten z pokręconymi płatkami zaczyna kieliszkiem w dół i dopiero później się przepoczwarza w wiatraczek? No... to jak u Ciebie z tymi kieliszkami? Pełne hojek? Bo słoiki - mnożarki właśnie u Ciebie widziałam... Och, a jeśli i Ciebie hoje porwą w swój świat, jak porwały Hanię???
Grażynko- oj... spotkał zaszczyt i jego cenę znam
No dla relaksu - czerwiec w ogrodzie... Dużo zdjęć w czerwcowym folderze... To będę miłych gości przez czas jakiś zabawiać czerwcem w ogrodzie. Wklejam więc zdjęcia jak leci... Czyli początek czerwca...
Dalej prym wiodą róże historyczne
Pąki na nowoczesnych: Augusta Luise i Barok
Pięknisia .... Cornelia
Dziarska Angielka - Mary Rose
Munstead Wood ( właściwie nie liczy się... kupiony kwitnący w donicy) i porównanie rugosy i Viridiflory
No i takie nie różane preludium czerwcowe...