Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

ŻYCZĘ WSZYSTKIM POMYŚLNEGO ROKU
Widzisz Andrzej jak żywa reakcja na Twoje zdjęcia ? dzięki wielkie, od razu ogród wypiękniał :wink: Bałam się że inną różę pokażesz Dziękujemy Wam bardzo ;:196
tylu miłych gości :) witajcie, rozmawialiśmy ...o wyjeździe też, teraz tylko czekać. Do maja szybko zleci, trzeba tylko bardziej nagłaśniać we wszystkim wątkach, bo myślę ze nie wszyscy jeszcze wiedzą o zlocie

Edyta1 - zdaje się, że się spotkamy już niedługo :wink: już się cieszę, Edytko ogród jest duży, ale nie mam ani ładnych kompozycji ani ciekawych roślin. To zwykły ogród do odpoczynku, ale jest na forum dużo ogrodów z których można czerpać pomysły, w innych podglądać nowinki ogrodnicze :)

ewamaj66 - Ewa, to jest zdjęcie z tego roku, ale z ubiegłej zimy, ja tęsknię za śniegiem. Spisz swoje róże wpadnę zobaczyć

malgocha1960 - witaj, ogrodów na forum jest coraz więcej i trudno wszędzie zajrzeć, ale jak już jesteś to zapraszam częściej, dziękuję za miłe słowa, muszę się tylko bardziej postarać żeby było co oglądać

aguniada - witaj, róże...zawróciły mi w głowie i przewróciły mój ogród do góry nogami, rabaty przekopane, pozmieniane, żle rozplanowane, klapa kompletna. Spać nie mogę :;230

gosia07 - a widzisz? są nowe zdjęcia :wink: tylko poprosisz i już. Gosia a zlot? wolne zaplanuj !

MonaeS - Aniu dziękuję i wzajemnie, wszelkiej pomyślności Ci życzę. Nie wiem co Ci odpisać, tak mi się miło zrobiło, że nie będę zaprzeczała :wink: ale myślę dlaczego mi to napisałaś

ibizaa - a..to gratuluję, no w takim wypadku Cie nie namawiam, ale jak dacie radę to byłoby bardzo miło :) a jeśli nie to w przyszłym roku, pewne jest,że macie dużo spraw na głowie, pozdrawiam Cię serdecznie i Twojego Lubego
elsi pisze:Nutkajski pendula zawsze mi się podobał, on taki trochę omdlewający, nawet po deszczu :wink: .
Elu - lubię takie omdlewające formy :) kupiłam jeszcze jeden, myślę jeszcze o buczku penduli. Dobrze radzą sobie ze śniegiem, nie są łamliwe, nie zajmują dużo miejsca, tak to ten sam co na poprzednim zdjęciu. Przed nim rosły dwa cyprusy, niestety wyłamane ubiegłej zimy przez śnieg, teraz pendula widoczna w całej okazałości.

Jolu, czekamy :) w lecie jakoś Ci do nas bliżej, prawda? maj już niedługo, niektórzy już robią nalewkę na drogę. Będzie wesoło :)

Tajka - Teresko bardzo brakuje Twojego wątku, kiedy otworzysz? cieszę się ze do mnie zajrzałaś, czy wybierasz się na zlot?

Ula - jak zobaczysz to zmienisz zdanie, nie ma czego zazdrościć, ile tu pracy :roll:
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hihi wisz, w każdym z ogrodów jest masa pracy :) u mnie także szczególnie, że zaczynam:)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

majka411 - a co Ty myślisz o zlocie? przecież trzeba o tych różach pogadać, wpisuj się na listę

:wit Urszulko, dopiero dotarłam do twojego wąteczku. Nie wiem gdzie ten czas mi ucieka :;230
Ja nic nie myślę, bo do tak odległych dni trudno mi się ustosunkować. Można wsiąść i dojechać, nocleg nie koniecznie. To tak na szybko co pomyślałam. :;230
Jak patrzyłam na zdjęcia Twojego ogrodu, uwierz mi jak bym patrzyła na swój tylko 3 lata temu. Z małym wyjątkiem zamiast tuj były jałowce kolumnowe. :;230
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

Ula fajnie że jedziesz ,zimy miewaliśmy fajne Twoja wygląda pięknie.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Januszu :) w kannach jesteś ? nawet nie oglądam żeby mnie nie kusiły, za dużo pracy wymagają, wkopywać, wykopywać... A co z wątkiem? trzeba czasem się odezwać, bo wiosną będzie jeszcze mniej czasu. Prosimy o nowy wątek ;:180 Czy wybierasz się na zlot? a na spotkanie lubelskie w styczniu? może nie zasypie..
x-U-ie
---

Post »

Majeczko przyjedziesz mam nadzieję, fajnie będzie się zobaczyć w realu.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka to prawda,że termin trochę daleki, ale jeśli nic Ci nie wypadnie to przyjedziesz, prawda? A wiesz jak mi to pochlebia? mieć taki ogród jak Twój ;:196 to jeszcze trzy lata? to mi to zajmie pewnie sześć, ale poczekam. Jak Ty byś mi się przydała z Twoim doświadczeniem i radami..

kamma - dobrze, że mamy co wspominać, ja lubię śnieg, chociaż na forum wolę głośno o tym nie mówić :wink: ciekawe czy zima jeszcze będzie. Długo Cię nie było i nie zaglądałam do Twojego wątku
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

.. o zimie nie wolno głośno mówić, bo jeszcze się obudzi . tu więcej jest wielbicieli ciepła niż zimy :(
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Pewnie, że jak mi nic nie wypadnie, to przyjadę.
Ula masz piękny ogród wcale nie porównuj go do mojego. Twój, jest super, a że robisz zmiany, to normalne. Po pierwsze my same dążymy do udoskonalania go, a po drugie on nam się zwyczajnie rozrasta inaczej starzeje. Musimy do korygować, albo zmieniać nasadzenia.
Przeceniasz mnie, ja tylko wiem tyle ile z doświadczenia mi pozostało.
Ula na takim spotkaniu, to jest rajcowanie i ;:136 , a gdzie tam o radach można gadać. Trzeba się wygadać i poznać.
Ula czekam na odsłonę rabatki różanej, tej z krzesłem obrotowym pośrodku. :;230
Awatar użytkownika
AniaSz
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 1 lip 2011, o 22:28

Post »

Witaj Ulu, piękny masz ogród;... ja, podobnie jak Ty, staram się tworzyć swój ogród w objęciach dojrzałych drzew. Kocham hortensje, co nie ułatwia mi zadania, one tak dużo wody potrzebują... Chętnie wymieniłabym się doświadczeniami, gdyż podobnie jak Ty zachwycam się rabatami różanymi. Obecnie raczkuję z łatwiejszymi odmianami historycznymi. Czy Twoje rabaty różane mają zmienne oświetlenie? Ciekawi mnie jak zachowują się Twoje angielskie róże w naszym lubelskim klimacie.
Pozdrawiam Cię serdecznie Ania
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie dam rady spisać swoich róż, będzie ich już ze sto :D Nie starczyłoby mi miejsca w poście :;230 Przymierzam się do inwentaryzacji, ale dopiero w lutym. Na razie szukam miejsc, gdzie mogłabym kupić nowe 8-) Masz piękny ogród z dużymi drzewami. Myślę o kupnie jakiegoś pendulowatego drzewa, ale to dopiero wiosną. Spotkań forumowych zazdroszczę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Uluś no troszke na glowie bedzie, ale wstepnie sie zgodzil jechac i z noclegiem :tan ale przed wpisaniem sie na liste jeszcze dla upewnienia zapytam sie w weekend czy oby na pewno :lol: :heja
x-U-ie
---

Post »

Uleczko ale będziesz 22 stycznia?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Na jakie spotkanie się wybierasz? Na to w Sulejowie?
Czy raczej na lubelskie?
Dla mnie też jakoś róż jest za mało. Nie mam już gdzie sadzić, ale kupuję. Najwyżej doniczki obsadzę
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Urszulo fragmenty Twojego ogrodu uchwycone w kadrze przez Andrzeja /lubelskiego/ są bardzo ładne, na taki efekt trzeba czekać długie lata.
Spóżniona zima nadchodzi, dobrze że ostatnie opady śniegu przykryły choć trochę ziemię gdyż najbliższe noce mają być dość mrożne z temp. do -18 *.
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”