Moja działka
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka
Karolu piękne masz te kalle. To dla mnie nowość, że biała zimuje w gruncie. Muszę też spróbować w tym roku część kłączy zostawić w gruncie pod okryciem. Byłabym zainteresowana tą Twoją żółto bordową. Czy będą jej bulwki do kupienia? Robię powoli listę roślin, które by mnie interesowały.
Ewuniu te piękne zdjęcia kalli to nie moje, a Karola. Ja mam o wiele skromniejsze. Może dziś pokażę.
Basiu też bym chciała mieć takie piękne.
Ewuniu te piękne zdjęcia kalli to nie moje, a Karola. Ja mam o wiele skromniejsze. Może dziś pokażę.
Basiu też bym chciała mieć takie piękne.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
LIdeczko przeczytaj ten post http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=50503
Pozdrawiam Hala
- slila1
Jurku przeczytaj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=50503
Na wszelki wypadek mój mail slila1@interia.pl
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Lidziu dziękuję za info . czy naprawdę zamkną forum ;:99
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu dziękuje za wpis, mam nadzieje że ja też dam rady komputerowi. Teraz to wszystko jest problemem.
Oby naszego Forum nie zamkneli! Pozdrawiam Irena 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie wszedłem na forum i przeżyłem szok.Mam nadzieję,że do tego nie dojdzie.W razie czego będziemy w kontakcie.slila1 pisze:Jurku przeczytaj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=50503
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Lidko i ja dziękuję za info, ale wygląda to coraz lepiej i jest szansa, że forum nie zostanie zamknięte. Chyba trochę za dużo paniki się zrobiło.
Piękne kolorki na Twoich zdjęciach.
Piękne kolorki na Twoich zdjęciach.
- slila1
Halinko dziękuję za informację i oby do tego nie doszło.
Zosiu mam cichą nadzieję, że nie zamkną.
Irenko na początku też miałam sporo problemów, ale wszystkiego można się nauczyć. Bądź dobrej myśli.
Jurku mam nadzieję, że będziemy w kontakcie, mam przecież dla Ciebie nasiona słonecznika bułgarskiego. Wiosną chcę Ci też przesłać sadzonkę krwawnika ptarmica.
Remi dziękuję, że dajesz nadzieję na dalsze istnienie forum.
Zosiu mam cichą nadzieję, że nie zamkną.
Irenko na początku też miałam sporo problemów, ale wszystkiego można się nauczyć. Bądź dobrej myśli.
Jurku mam nadzieję, że będziemy w kontakcie, mam przecież dla Ciebie nasiona słonecznika bułgarskiego. Wiosną chcę Ci też przesłać sadzonkę krwawnika ptarmica.
Remi dziękuję, że dajesz nadzieję na dalsze istnienie forum.
- slila1
Witaj Lilu, zauwazyłam u Ciebie nowy dla mnie kwiatuszek o nazwie ixiolirion. Poszukam coś w necie na jego temat.
A wielosił błekitny znalazł u mnie przypatkiem, w kupionej innej roślince był wysiany. Dobrze, że go nie wyplewiłam, mój ma biały kolor. Jak go rozmnażasz, z wysiewu, czy z podziału.
driakiew natomist przypomina mi polne kwiaty z dzieciństwa zbierane na łąkach. Może to była polna driakiew.
A wielosił błekitny znalazł u mnie przypatkiem, w kupionej innej roślince był wysiany. Dobrze, że go nie wyplewiłam, mój ma biały kolor. Jak go rozmnażasz, z wysiewu, czy z podziału.
driakiew natomist przypomina mi polne kwiaty z dzieciństwa zbierane na łąkach. Może to była polna driakiew.
Pozdrawiam Krystyna
- slila1
Krysiu, jak się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Mój ixiolirion, to ixiolirion tatarensis, roślina cebulowa pięknie kwitnąca końcem wiosny. Wielosił jest łatwy do rozmnożenia, bo sam się rozsiewa. Natomiast moja driakiew, to scabiosa caucasica i jest rzeczywiście podobna do tej rosnącej na łąkach, tylko ma większe kwiaty.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lidziu , ja mam w swym ogrodzie Adonis amurensis , w tamtym roku nie mógł nawet pokazać na co go stać . Muszę go potraktować dolomitem , a Adonis vernalis nie mam , fajne ma koperkowe liście .slila1 pisze:miłek wiosenny
Same ciekawe rośliny u Ciebie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- slila1
Jagódko nie podsypuj miłkowi amurskiemu dolomitu, bo on lubi glebę lekko kwaśną. To jeden z najpiękniejszych wczesnowiosennych kwiatów, sama bardzo chciałabym go zdobyć, może w tym roku się uda. Miłek wiosenny to prawdziwy klejnocik mojego ogrodu. Szkoda, że dotychczas nie udało mi się go rozmnożyć z nasion.
- slila1
Halinko bardzo dziękuję. Zgadzam się, że miłek wiosenny to unikat, więc bardzo jestem zadowolona, że go mam, szkoda tylko, że tak trudno go rozmnożyć