W moim zielonym świecie... - dorcia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To już zagadka dla bardziej wdrozonych, może znajdziesz coś tutaj http://filodendrony.webpark.pl/
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna monstera Dorciu
Taka ogromniasta! A filodendron pnący miodzio! Zawsze mi się marzył taki pnący po ścianie...Poprosiłam ostatnio pana w kwiaciarni, żeby właśnie takiego mi przywiózł i przywiózł...ale takiego wielgachnego i za taką cenę, że odmówiłam zakupu
Prosiłam o malucha, bo takie się łatwiej przyjmują, a on zaszalał 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, tak, aby tych punkcików kolorowych z dnia na dzień było coraz więcej.
To moja hoja po odmłodzeniu (część zimą uschła) i przesadzeniu w nowe podłoże, mam nadzieję, że zakwitnie w tym roku:
oraz nowo posadzona skalnica rozłogowa, którą już kiedyś miałam, ale opanowały ją chyba mszyce i zamarła, wreszcie udało mi się ją zdobyć:
A to moja nadzieja na fiołeczek:
A to roślina, którą mam już dość długo, ale nie znam jej nazwy (nie wiem, dlaczego zasychają jej końce liści):
:P
To moja hoja po odmłodzeniu (część zimą uschła) i przesadzeniu w nowe podłoże, mam nadzieję, że zakwitnie w tym roku:

oraz nowo posadzona skalnica rozłogowa, którą już kiedyś miałam, ale opanowały ją chyba mszyce i zamarła, wreszcie udało mi się ją zdobyć:

A to moja nadzieja na fiołeczek:

A to roślina, którą mam już dość długo, ale nie znam jej nazwy (nie wiem, dlaczego zasychają jej końce liści):