Witaj paprotki masz super oczywiście reszte kwiatków też.Ja mam taki kwietnik jak Ty ale w taj chwili zdemontowany i zastanawiam się czy go nie zamątować znowu jednak tak jak piszesz dużo roślinek się na nim mieści
kari nie wiem czy to na pewno begonia- według mnie tak, ale pewności nie mam . Rośnie bardzo dobrze, nie sprawia mi żadnych kłopotów, mam ją jakieś 1,5 roku- dostałam małą sadzonkę od sąsiadki.
Masz piękne kwiatki, takie zadbane, ale paprocie są wręcz oszałamiające, a wiem z doświadczenia, że nie są łatwe w hodowli: albo im wszystko odpowiada, albo nie. Paprocie cudowne
Stefanotis kupiłaś za 2 zeta?Normalnie przeprowadzam się do Poznania!
Dendrobium...gdybyś kiedyś je przesadzała to może mogłabym uśmiechnąć się o sadzoneczkę?Czy to w ogóle da się tak rozmnożyć?
basga żeby rozsadzic dendrobium każda sadzonka musi się składac z co najmniej 3 psb. Moje na razie jest jeszcze za młode. Ale będę o Tobie pamiętała w przyszłości .
OK...Zapytałam tak przy okazji.A swoja drogą,nie wiedziałam,że begonia tygrysia tak kwitnie,aż powiększałam fotkę bo myślałam,że te kwiatki to z doniczki obok no ale kaktus tak nie kwitnie! :P
Ta begonia (dowiedziałam się, że tak się nazywa z tego forum ) kwitnie mi nieprzerwanie prawie przez cały rok, jest mało wymagająca w uprawie- przynajmniej ta moja
Wszystkie kwiatki cudowne, ale mam pytanko odnośnie 4 zdjęcia, chodzi mi o tego kwiata który z samego środka wypuszcza kwiata, ponieważ mam coś podobnego, tzn inny kwiat ale rośnie na tej samej zasadzie. Mój już jakiś czas temu przekwitł i tego kwiata ze środka dosłownie wyciągnęłam, teraz w doniczce są ponieważ wypuścił odrost i teraz sa tej samej wielkość, i tu moje pytanko czy tego kwiata można doprowadzić do kwitnienia w warunkach domowych?