Ogródek EdytyB - 2
Re: Ogródek EdytyB - 2
U mnie już byłaś, teraz wracaj i pokaż coś u siebie... bodaj przedogródek... może jakiś pomysł się znajdzie? może dobre słowo, których zawsze odczuwamy niedobór...
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edytko wspaniale sobie poradziliście z zagospodarowaniem działeczki. I te piękne róże. Kilka mi się podoba, ale w "Heidi Klum" zakochałam się. Pozdrawiam Mirka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No zeszły się dwie Mirki po kolei
Edytko,ja wertuję pierwszy wątek i zamierzam zapoznać się dokładnie,jak doszłaś do dzisiejszego stanu
Startowałaś od przysłowiowego zera.Ale jestem ciekawa 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zaglądam dopiero teraz, gdy minął już przedświąteczny szał
Zwierząt w domu mam dużo i zgadzam się z tym, że bez nich nie byłoby tak wesoło. Mieszkają u mnie koty-szkodniki
Robią spustoszenie na parapetach, ale za nic nie oddałabym ich nikomu. Sezon zaczynam w lutym, sieję różne rośliny w doniczkach, przesadzam begonie bulwiaste i niecierpliwie czekam na wiosnę 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Edyto!
W rewizycie zawitałem na Twój wątek aby poznać nową twarz tego forum.Twój wątek jest miły mimo,że dziurawy ale wiadomo życie się toczy nie zawsze jakby się chciało.Przypadkiem dowiedziałem się jak to babki kształcą swoich M,zobaczyłem Twoje kwiaty i o to chodzi. W chwili wolnej odwiedzę pierwszą część Twojego ogródka,ciesząc się,że poznałem nowego zapaleńca piękna ogrodów.
Pozdrowienia Edward
W rewizycie zawitałem na Twój wątek aby poznać nową twarz tego forum.Twój wątek jest miły mimo,że dziurawy ale wiadomo życie się toczy nie zawsze jakby się chciało.Przypadkiem dowiedziałem się jak to babki kształcą swoich M,zobaczyłem Twoje kwiaty i o to chodzi. W chwili wolnej odwiedzę pierwszą część Twojego ogródka,ciesząc się,że poznałem nowego zapaleńca piękna ogrodów.
Pozdrowienia Edward

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Edytko, dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam noworocznie
Życzę spełnienia wszystkich ogrodniczych marzeń w Twoim wspaniałym ogrodzie

Życzę spełnienia wszystkich ogrodniczych marzeń w Twoim wspaniałym ogrodzie

- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
No i dotarłam do mojej imienniczki i kolejnej kociary.
Wiesz, że ja też tak mam z tą Beatką?
Do tej pory nie potrafię tego zrozumieć, myślałam, że może niewyraźnie się przedstawiam, ale chyba nie w tym rzecz, bo w rodzinie też czasem ktoś się przejęzyczy.
Posiadasz piękne róże w swojej kolekcji. Moim się w tym roku zbyt dokładnie nie przyglądałam, zdjęć też nie mam, więc nawet nie wiem, na jaki kolor kwitnie większość z nich.
A oleander to coś, co musi się u mnie znaleźć, moje zeszłoroczne tarasowe odkrycie - doniczka już jest, teraz tylko muszę się dowiedzieć, gdzie jakiegoś można kupić.
Wspominałaś o daturach, masz jakieś zdjęcia? Uprawiasz je w gruncie, czy może w donicach? Niech Cię zimowa aura nie przytłacza, podziel się z nami swoimi planami.
Zdjęć ja też teraz za dużo nie robię, bo zimno. 

Posiadasz piękne róże w swojej kolekcji. Moim się w tym roku zbyt dokładnie nie przyglądałam, zdjęć też nie mam, więc nawet nie wiem, na jaki kolor kwitnie większość z nich.

-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Ogród śpi,Edytka śpi...
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj t,ogród masz śliczny.Też mam kociaki 2 ,a trzeciego oswajam dał mi się pogłaskać ale do domu nie chce wejść zobaczymy dzisiaj może się uda go przekonać bo to chyba jest ten kotek co mi zaginął szkoda mi go .
,a Twoje kociaki są super 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Edytka czeka nam na wiosnę 

- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Witam kochani 
Tak pospałam trochę
Teraz za to mocno się powstrzymuję przed zakupowym szaleństwem. Pod wpływem chwili i słabości na allegro kupiłam kilka nasion, róż itp.
Już w głowie pozmieniałam nasadzenia (pewnie jeszcze ze 100 razy to zrobię).
Chyba nigdy nie doczekam się pięknych okazów roślin, ciagle je przesadzam i zanim odchorują zmianę miejsca to ja już z łopatą nad nimi stoję.

Tak pospałam trochę

Teraz za to mocno się powstrzymuję przed zakupowym szaleństwem. Pod wpływem chwili i słabości na allegro kupiłam kilka nasion, róż itp.
Już w głowie pozmieniałam nasadzenia (pewnie jeszcze ze 100 razy to zrobię).
Chyba nigdy nie doczekam się pięknych okazów roślin, ciagle je przesadzam i zanim odchorują zmianę miejsca to ja już z łopatą nad nimi stoję.
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A jakie róże, jakie? 

- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Takie, które już sa w większości ogrodów:AniaDS pisze:A jakie róże, jakie?
CHIPPENDALE, FIOLETOWO-PURPUROWA (bez nazwy), PINK PEACE , CASANOVA, MAINZER FASTNACHT, SZEKSPIR SHAKESPEARE .
Połowa mojego ogrodu to jeszcze patelnia więc powinno im tam być dobrze, ciepło, słonecznie, przewiewnie.
teraz kombinuję nad ich świtą. Ponieważ lubię kolory od jasnego różu po ciemny niebieski - tak więc szukam w tych odcieniach.