Ja w niej jestem zakochana od dawana. Czyli , to nie Duet. Bo razem z Annes mam jej szukać.

Dyskrecja pisze:Jadziu, to niesamowite, że mnie tu znalazłaś i że akurat też miałaś tą samą rózyczkę.
Przeglądnęłam Twój cały wątek z 2010r. i jestem pewna , że Twoja abigaile, to moja NN.
Powiedz mi tylko skąd wzięłaś tą nazwę, czy miałaś taką etykietę, czy gdzieś była oferta tej róży, bo szukałam po necie i niestety róża o tej nazwie na stronie rosyjskiej nie była podobna do naszych. A może masz jakąś stronkę w necie na jej temat.
Znalazłam też tu, na naszym forum, dyskusję na temat tej róży, bo ma ją jeszcze jedna osoba,http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=252.
Nawet Rose-Marek zabierał głos i raczej wskazywał na nazwę Duett, Kordesa.
Ja swoją kupiłam w Castoramie w 2009r. a przy okazji jeszcze dwie inne, też piękne zaraz dołączę ich pączki, bo dopiero się rozwijają.
Dotąd męczy mnie niewiedza co to za piękności. Ile się naszukałam po rozmaitych stronach różanych i nic mi nie pasowało.
Są to róże o bardzo mocnych, sztywnych pędach,długo i obficie kwitną, kwiaty pozostają długo w pąku. Zapach raczej b.słaby. Wysokość z 60 cm.
![]()
![]()