Z wizytą u Arabelli cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Z wizytą u Arabelli cz2

Post »

Lucynko też taką wieść przeczytałam i strasznie się cieszę bo to jednak jest nasza rodzina to całe forum, nawet jak do kogoś się nie zagląda to czasami mija w jakichś wątkach. ;:4 :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majka właśnie tak,jak napisałaś ;:4 Chcieli mnie rodziny pozbawić paskudy jedne :evil: Forum górą :!:
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Lucynko masz bardzo dobrego nosa: wiosna będzie zaraz a w ogóle to szaleję ze szczęścia bo jest forum.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko dopiero dotarłam :( mam nadzieję, że jutro już nie będzie żadnych niespodzianek z forum

kolorowych ;:19 ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko poradź,jaką odmianę kupić do sadzenia w gruncie.Chciała mieć pomidory duże i smaczne, dotychczas kupowałam w ciemno i nie miałam najlepszych plonów. pozdrawiam Irena ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Lucy coś dziś zaspałam...dziś już kawka ,forum-tak jak lubię.J adziś posieje kilka pomidorków "Lubań",potem wsadzę je do tuneliku na wcześniejszy zbiór
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko najlepiej ,jak skorzystasz z akcji nasion. Odmiany też są opisane więc na pewno na coś się zdecydujesz. Ja wysiewam pomidorki potem wsadzam do szklarenki,a to co zostanie idzie do gruntu :)
Marzenko ja dziś wstałam o godzinie 8.30 byłam na spacerze ,bo pogoda cudna. Świeci słońce,zero wiatru i -1 na termometrze.
Potem pojechałam rowerem do nasiennego i kupiłam ziemię do pikowanie 50l,substral do pomidorów i nasiona ogórków śremski i Julian :D
Brakuje mi jeszcze tylko fasoli i fasolki szparagowej,ale to dopiero w marcu kupię i wsio :D
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

ARABELLA pisze:Obrazek

Piękność...

Super masz tą działeczkę..A jakie fuksje wyhodowałaś ;) Świetne..I w ogóle dużo masz różnych extra kwiatków..Białe drobne chryzantemki też mi się bardzo spodobały..
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wczoraj tez już wysiałam pory i parę ziarenek pomidora . Będziemy testować i na razie nie zaprzątajmy sobie głowy,że zamkną nam FO . Zobaczymy co będzie ja jestem pełna optymizmu ;:196 . Dzisiaj wsadziłam begonie zobaczymy co wyrośnie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Lucy jak pomidory pikujesz w ten substral do pomidorow to czy je potem zasilasz? i czym?
X_Ro-a

Post »

Z sianiem warzyw poczekam do wiosny i posadzę flance które jak co roku kupię za bardzo niewielkie pieniądze od zaprzyjaźnionego ogrodnika.Natomiast chętnie dowiem się jakie siejesz Lucynko, buraczki,ogórki,pietruszkę i marchew.Może masz sprtawdzone gstunki :?:
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romko buraczki to czerwona kula i podłużny opolski,ogórki śremski i julian,marchew koral i carotka,a pietruchę tylko na natkę uprawiam,bo coś korzeniowa mi nie rośnie :(
Marzenko moje flance dopóki nie są wsadzone do ziemi nie zasilam niczym dopiero,jak znajdą się na miejscu stałym to podlewam substratem do pomidorów i gnojówką z pokrzyw.W tym roku dodatkowo dam głębiej do dołka granulowanego obornika kurzego ,bo ziemia już w szklarni wyjałowiona troszeczkę.
Jadziu por urośnie na pewno,a po 2-3 krotnym strzyżeniu zmężnieje i będzie ok :) Forum mam nadzieję przetrwa.
Agnieszko ta chryzantema zimuje bez problemu w gruncie :D Fuksje hodowałam po raz pierwszy i się udało :wink: Kwiatków nie mam aż tak wiele,ale co roku coś przybywa :D
X_Ro-a

Post »

Lucynko! co to znaczy por po trzykrotnym strzyżeniu :?: ja mam zawsze taki byle jaki ;:223
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Romciu Lucynka obcina cieniutkie niteczki pora żeby część siedząca w ziemi sie wzmocniła i nabrała porządanej grubości . Potem dopiero pikowanie . Lucynko chyba dobrze wytłumaczyłam Romce tylko nie ;:14 ;:196 . W tym roku też tak wypraktykuję
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dobrze myślicie :) Kiedy por ma jakieś 8-10cm przycinam go pierwszy raz,a potem jeszcze dwa razy tak na czuja :) Wtedy nie jest taki cieniutki tylko mężnieje :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”