Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mówiłaś, że nic nie kwitnie i że wiosna u Ciebie przychodzi na samym końcu. A tu tyle pięknych kwiatów.
No to szykujemy się do wysyłek. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I do Ciebie, Izko przyszła wreszcie wiosna .. wprawdzie małymi kroczkami, ale za to będzie trwała dlużej, niż u mnie.
Ale podbiału u mnie jeszcze nie widać :shock: . Jako miłośniczka ziółek masz chyba specjalne względy ;:2
Jeszcze parę dni, a te piękne kwiatki pokażą pełnię swoich możliwości .

Najważniejsze, że jesteś już zdrowa i możesz buszować w ogródku - życzę duuużo słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

kogra pisze:A mówiłaś, że nic nie kwitnie i że wiosna u Ciebie przychodzi na samym końcu. A tu tyle pięknych kwiatów.
No to szykujemy się do wysyłek. :wink: :lol:
Bo przyszła Grazynko na końcu. U innych krokusy dawno przekwitły i kwitną tulipany i narcyzy :D
Za to pięknie mi rośnie szczypiorek :lol: (na przedostatnim zdjęciu).

Aniu, podbiał chyba wie, ze go lubię ;)
Jeszcze wczoraj po powrocie z ogródka rozbolała mnie głowa i sie trochę wystraszyłam, ale dziś było tak ciepło i pięknie, ze czuję sie całkiem zdrowa :D
Zwłaszcza, ze zdążyłam posadzić róże, które przyszły po południu. Jedna z nich, to Papa Meilland ;:87
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Izo wiosna przyszła do Ciebie chyba nie na samym końcu, bo u mnie jeszcze dzisiaj śnieg leżał. O sadzeniu czy plewieniu nie ma mowy :(
Krokusy niby kwitną, ale takie bidulki.

A gdzie kupiłaś Papa Meilland?
Widziałam na allegro i też się do niej przymierzam :P
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Na Allegro kupiłam Halinko, dzięki Hani, która dała namiary :D
To ciekawe, ze u Ciebie jeszcze snieg lezy :shock: U mnie było dzis ok. 20 stopni. Przy tej temperaturze żaden snieg nie ma szans :lol:
Moze mieszkasz w jakiejś kotlinie, gdzie chłód dłużej się utrzymuje?
Ale nie martw się, teraz ma juz być coraz cieplej :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

No no kwiatków nie ma a to co takiego fiołeczki , krokusy i taki malutki to psi ząb nie jest :shock: ma takie same wymiary jak mój tak na oko chyba nie pomyliłam się bo są podobne do tulipanów dopóki kwiatków nie wypuszczą ....a ta rozetka z tyloma liśćmi to co to bo nie jestem pewna ...jak ja zazdroszczę tych prac w ogrodzie ja muszę się ograniczać i z bólem patrze na tulipany w zielsku - ciekawe czy zakwitną bo cebulki były mizerne :?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, krokuski są, ale to zadna rewelacja, bo u innych juz przekwitły, a fiołki zakwitły tylko niewielką kępką przed domem. Te w ogródku jeszcze nie zamierzają :(
Psi ząb jest chyba o połowę mniejszy niż Twój, tylko wydaje się większy, bo duze zblizenie.
Cieszę się jednak, ze w ogóle jest :D
Nie martw się tulipanami, jak maja zakwitnąć, to i w zielsku zakwitną :D
Jeżeli to kłopoty zdrowotne jeszcze zatrzymują Cię w domu, to zyczę Ci zdrówka!
;:168
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Izuniu u Ciebie, jak zwykle pięknie, zdrowo i tłoczno. :D
Nie jedna encyklopedia przy Twoim wątku wypada blado, serwujesz bardzo szeroki wachlarz porad. Z jednego skorzystam , pietrowe nasadzenia, to jest rewelacja. :wink:
Mam pytanie, czy Twoje kotki nie niszczą szafirków? U mnie jakieś stworzenie doszczętnie zniszczyło dorodną kępe szafirków .
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Dorotko :D A jaką encyklopedię masz na mysli? ;)
Jak się ma ciasno, to każdy pomysł wart jest wypróbowania, zwłaszcza, ze ja nie mam garażu, jak Gucia :D Mam nadzieję, ze jak Ty tez wprowadzisz piętrowe nasadzenia, to się pochwalisz?
Moje kotki Dorotko wylegują wszystko, co moze im służyć za poduchy, ale szafirkom raczej daja spokój. Kładą się najczęściej na goździkach pierzastych :lol:
Jeżeli jakieś koty goniły się u Ciebie, to mogły to i owo poniszczyć :?
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Pięknie u ciebie Izuniu :lol: .
Bardzo podobają mi się te kępy krokusów wokół iglaczka :shock: , wygląda to superowo :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Wiosna

Post »

Izuniu u Ciebie też już widzę piekną wiosnę.Powiedz mi co to za roślinka na 9 zdjęciu ma takie małe pączki kwiatowe,Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, zapomniałam :oops: Pytałaś o " rozetkę z tyloma liśćmi ". Nie jestem pewna, ale jeżeli chodzi Ci o zdjęcie za psim zębem, to jest to kępa floksów wiechowatych :D

Jolciu, dziękuję! Mnie też się to podoba i zamierzam ten krzaczek przenieść razem z krokusami i szafirkami, bo jak przekwitaja krokusy, to zakwitaja szafirki i efekt utrzymuje sie dość długo :D

Witaj Halinko! Miło mi Cię gościć :D Na 9 zdjęciu jest żagwin. jestem zdziwiona, ze juz ma tyle pączków, bo wydaje mi się, ze w ubiegłym roku kwitł dużo później. Ale ta wiosna jest przecież znacznie wczesniejsza, niz poprzednia :D
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Witaj Izo,
Wiosna zawitała i do Ciebie! I będzie coraz bardziej widoczna :-). Rzeczywiście, będziesz się nią trochę dłużej cieszyć niż forumowicze z cieplejszych rejonów Polski, choć przyszło Ci na nią odrobinkę dłużej poczekać - tak jak i mnie :-).
Rozumiem dobrze Twoje rozterki - za co się złapać w pierwszej kolejności :-). U mnie rano padał deszcz, a teraz przez okno widzę, że się wypogadza więc zaraz lecę na dwór bo pracy przede mną huk. A że jestem sama w domu to nikt mi nie będzie przeszkadzał la, la, la, la. :-))))
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Kasiu! :D jestem odrobinę zdziwiona, ze jest jeszcze ktoś, kto musiał tak długo czekać na wiosnę jak ja :wink: :lol:
U mnie pochmurno i dopiero ma padać :twisted: , ale jest duzo zimniej niz wczoraj :(
Moze jednak coś zdołam zrobić. Od przyszłego tygodnia, mam nadzieję, będzie już dość ciepło, zeby można było pracować bez przeszkód :D
Przyjemnej pracy w ogrodzie ;:333
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Izo, nie jesteś odosobniona w czekaniu na wiosnę. U mnie też, jak na razie kwitną jedynie krokusy - i to też nie wszystkie. Kilka kępek tych kwiatuszków jest jeszcze w pąkach. Do następnych kwitnących u mnie jeszcze dłuuuuuga droga :wink:
Po zdjęciach widzę, że u mnie roślinki w podobnej fazie rozwoju jak u ciebie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”