Moje małe królestwo
- kogra
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj   

Świetnie, że postanowiłeś dołączyć do tego forum. Czekam na dalsze zdjęcia z ogródka. Pewno wiosna i u Ciebie się już zameldowała. Masz ładny ogródeczek - jak jest duży ?
Czy możesz napisać co już rośnie a co zamierzasz posadzić / oprócz lilii i liliowców / i jakie masz plany ?

Świetnie, że postanowiłeś dołączyć do tego forum. Czekam na dalsze zdjęcia z ogródka. Pewno wiosna i u Ciebie się już zameldowała. Masz ładny ogródeczek - jak jest duży ?
Czy możesz napisać co już rośnie a co zamierzasz posadzić / oprócz lilii i liliowców / i jakie masz plany ?
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- leosta
- 500p 
- Od: 29 sty 2008, o 08:43
Witaj Emilu. Bardzo mi się podoba Twój ogródek. Szczególną uwagę zwrócił ten podłóżny skalniak i  jego naturalny charakter. Podoba mi się to że nie jest zrobiony pod sznurek i nie jest wyrażnie oddzielony od trawnika. Masz kawałek prawdziwej natury w ogrodzie. W takim, moim zdaniem, najlepiej się odpoczywa. Pokazuj większe  fragmenty swojego królestwa bo wtedy widać jego charakter.  
Pozdrawiam Leszek. 

Pozdrawiam Leszek.

Witam serdecznie!   

Grażynko Ogród na początku wydawał się olbrzymi, a teraz robi się ciasny A ja zawsze upoluję coś ciekawego ,co koniecznie musi u mnie rosnąć
 A ja zawsze upoluję coś ciekawego ,co koniecznie musi u mnie rosnąć   

W tym roku postawie też na jednoroczne. Już kupiłem dwie paczuszki ostróżek, opakowanie dziwaczka, ratibidy, czerwonego lnu, ketmi południowej, ozdobnych dyni... w poniedziałek jadę po miłka letniego...
W kietniu szykuje się kiermasz roślin ozdobnych w Krakowie więc na pewno wróce z niego obładowany roślinami 

Tylko gdzie to wszystko posadzić 

Leszku Dziękuję za miłe słowa 

Wolę mieć ogród " na pół dziko" niż placyk z kostki brukowej i parę iglaków, bo dla mnie takie założenie jest nudne... Staram się żeby rośliny czuły się u mnie dobrze, a nasadzenia do siebie pasowały. Cy mi się to udaje, czy też nie - to już kwestia gustu

Grażynko Ogród na początku wydawał się olbrzymi, a teraz robi się ciasny
 W tym roku postawie też na jednoroczne. Już kupiłem dwie paczuszki ostróżek, opakowanie dziwaczka, ratibidy, czerwonego lnu, ketmi południowej, ozdobnych dyni... w poniedziałek jadę po miłka letniego...
W kietniu szykuje się kiermasz roślin ozdobnych w Krakowie więc na pewno wróce z niego obładowany roślinami

Tylko gdzie to wszystko posadzić

Leszku Dziękuję za miłe słowa

Wolę mieć ogród " na pół dziko" niż placyk z kostki brukowej i parę iglaków, bo dla mnie takie założenie jest nudne... Staram się żeby rośliny czuły się u mnie dobrze, a nasadzenia do siebie pasowały. Cy mi się to udaje, czy też nie - to już kwestia gustu

- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Miło powitać kogoś nowego na tym forum. Emilu i ty piszesz, że u ciebie miejsca brak - zajrzyj do mnie - co ja mam powiedzieć. A tu tyle nowości, które chciałoby się mieć - tylko, że niestety ogród nie z gumy, a sąsiad nieodstąpi swojego i klapa.
świetenie wyglądają u ciebie te kamienie - super wkomponowane pomiędzy roślinki.

świetenie wyglądają u ciebie te kamienie - super wkomponowane pomiędzy roślinki.

- 
				hanna_1962
- 500p 
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Emilu! Przepiękne roslinki! Nie zdawałam sobie sprawy, ze pantofelnik moze byc tak uroczy. Jak dobrze móc zobaczyc czasem roslinki w prawdziwym ogrodzie, na zdjęciach zrobionych ręką miłosnika roslin, a nie kupca  Dopiero wtedy mozna docenić właściwie ich piękno. Bardzo mi odpowiada Twoja wizja ogrodu
 Dopiero wtedy mozna docenić właściwie ich piękno. Bardzo mi odpowiada Twoja wizja ogrodu   Zdjęcia, które pokazałeś zaostrzyły mój apetyt ;) Czuję, ze będę tu wracać z wielka przyjemnością
  Zdjęcia, które pokazałeś zaostrzyły mój apetyt ;) Czuję, ze będę tu wracać z wielka przyjemnością 

Dopiero wtedy mozna docenić właściwie ich piękno. Bardzo mi odpowiada Twoja wizja ogrodu
 Dopiero wtedy mozna docenić właściwie ich piękno. Bardzo mi odpowiada Twoja wizja ogrodu   Zdjęcia, które pokazałeś zaostrzyły mój apetyt ;) Czuję, ze będę tu wracać z wielka przyjemnością
  Zdjęcia, które pokazałeś zaostrzyły mój apetyt ;) Czuję, ze będę tu wracać z wielka przyjemnością 

- może jutro zacznie sie topić ? Na pewno jeszcze zajrzę do twojego ślicznego ogródka . Pozdrawiam
  - może jutro zacznie sie topić ? Na pewno jeszcze zajrzę do twojego ślicznego ogródka . Pozdrawiam  

i sympatyczny "szkodnik"
 i sympatyczny "szkodnik"