Moje storczykowo - Jeanne
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój jeszcze kwitnie, już ponad miesiąc
a drugi kwiat kwitnie od początku marca
i też ciekawi mnie co zrobić z łodygą bo niby są dwa kwiaty na niej ale on chyba nie jest z tych "seryjnych"
zobaczę co się będzie działo jak przekwitnie, może łodyga sama uschnie
Ja zaraz się zabieram za przesadzanie mojego białego phalaenopsisa, listek wypuszcza i nowe korzonki, więc powinien przeżyć
ale część ma zgniłych więc chyba sprawdzę co też tam w nim siedzi ;:207 oby nic z 

Ja zaraz się zabieram za przesadzanie mojego białego phalaenopsisa, listek wypuszcza i nowe korzonki, więc powinien przeżyć

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Dzięki za podpowiedzi, mimo wszystko mam nadzieję że nie tak prędko mi przekwitnie 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Składam wszystkim życzenia zdrowych, spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, pogody ducha, sił i duuuużo słoneczka na codzień
oraz oczywiście wspaniałych storczykowych kwitnień

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Dziś zrobiłam sobie małą wyprawę do Auchan w poszukiwaniu sabotka seryjnego
I chyba miałam szczęście bo sabotków było mnóstwo
stałam przy tym regale i sie zastanawiałam dłuuuugo, bo były takie śliczne białe z marmurkowymi liśćmi jak ten Soni, tylko że kwiaty miały mniejsze, no i pinocchio żółte i różowe, sabotkowy zawrót głowy
ostatecznie mój wybór padł na takiego pana (stał sobie jako jedyny egzemplarz w swoim kolorze w samym środku regału 8) ):
ma jeszcze jeden pączek i o ile mnie oczy nie mylą spod tego pączka wyrośnie kolejny

To chyba nie jest pinocchio, choć chciałabym żeby należał do seryjnych sabotków
ale obiecałam sobie że za jakiś czas zrobię jeszcze jedną taką wyprawę po żółtego lub białego sabotka
Póki co musiałam go nieco reanimować, tzn doniczka była zagloniona więc wysadziłam go z niej i umyłam doniczkę, korzenie wydają się w porządku więc dosypałam tylko trochę nowego podłoża nie naruszając bryły korzeniowej i mam nadzieję że będzie mnie sobą długo cieszył

I chyba miałam szczęście bo sabotków było mnóstwo

ma jeszcze jeden pączek i o ile mnie oczy nie mylą spod tego pączka wyrośnie kolejny

To chyba nie jest pinocchio, choć chciałabym żeby należał do seryjnych sabotków

Póki co musiałam go nieco reanimować, tzn doniczka była zagloniona więc wysadziłam go z niej i umyłam doniczkę, korzenie wydają się w porządku więc dosypałam tylko trochę nowego podłoża nie naruszając bryły korzeniowej i mam nadzieję że będzie mnie sobą długo cieszył

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31