" Moje oczko w głowie "cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: " Moje oczko w głowie "cz.2

Post »

Teresko takie różne cudeńkowe bazylie wypuściła na rynek firma PlantiCo-są np w OBI,czekam aż wywieszą świeże,bo bazylia w 2,3 roku już słabo kiełkuje.aha-jest jeszcze mini-grecka,taka z drobniutkimi listkami,chyba jedna z ładniejszych,zerknij może na stronę firmy PlantiCo ,daj znać co podejrzałaś
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teresko - jak widzę samotność Ci nie grozi, w ciągu kilku dni przybyły Ci 3 strony, więc masz z kim "gadać" ;:224
A zaszyłam sie w domku, i korzystając że na ogrodzie nie da sie robić :;230 dziergam i pergaminuje ;:108 odsapka od ziemi dobrze mi zrobi, wiosną jak wpadnę to wszystko będzie fruwać :heja ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marzenko :wit Dziękuję bardzo , będę po niedzieli w Kielcach to może podjadę do Obi i sobie nabędę nasionek . Wieczorkiem wejdę na ich stronę i dam znać :roll:
Agusia :wit Ja też trochę dziergam na drutach i odpoczywam od ziemi , ale już nie mogę ,nie wiem jak długo wytrzymam - chcę zanurzyć pazurki w ziemi :;230 :;230
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Dalie są śliczne.Terenia zapomniałaś powiedzieć,że pół dnia rozmawiasz ze mną ;:14 :;230 ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ;:196 Dziękuję . Agusia no rzeczywiście często z Gosią rozmawiam :;230 Ale o kwiatkach :!: :D :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tereniu,uwielbiam dalie,a ty masz sporo pojedyńczych.Ja mam tylko żółta nie dosyc wysoka,ale ma piekne ciemno brazowe liście.Dzisiaj patrzyłam w garazu,te bulwy sa takie miękkawe,nie wiem co to znaczy.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu :wit Ja też kocham dalie , te pojedyncze są z sianych ,a reszta to bulwy . Z ciemno brązowymi liśćmi są piękne . Ta że bulwy są trochę miękkawe to może masz za ciepło w garażu i zwiędły - czy masz je przysypane ziemią ???
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Witaj Tereniu! Od kilku lat dalie przechowuję w dużych workach na śmieci na nieogrzewanej klatce schodowej. Robię w folii kilka otworów, żeby oddychały.
Taki zestaw kolorowych bazylii kupiłam w ubiegłym roku w Castoramie. Mieli tam sporo ciekawych nasionek. W tym roku jeszcze nie zaglądałam, ale jak sprawdzę dam znać.
Tereniu, mam pytanie, w jakich szkółkach się zaopatrujesz?

Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Ja się muszę do czegoś przyznać :oops: , jak jeszcze nie interesowałam się ogrodem i kwiatami, Teściowa na działce miała m.in piękne dalie i ismeny, wykopała je na zimę, a mój M zapomniał je zabrać z tego domku działkowego i niestety wszystko przemarzło, wcześniej pomyślałam przemarzło to przemarzło, a teraz mi bardzo szkoda :( .

Piszcie dziewczyny gdzie w świętokrzyskim kupujecie kwiatki, to też się może kiedyś wybiorę.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Pamiętam jak w czasach liceum jezdziłam na praktyki do Świętosławia(PlantiCo) -przywoziłam stamtad bulwy mieczyków(ogromniaste były-szły na handel za granicę...),przed zimą schowałam je do piwnicy w domku na działce-do tego dalie i inne kwiatki-wszystko zmarzło jak nigdy-żal było jak diabli a roboty żeby to posprzątać...teraz wybieram piwnice w bloku :wink:
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Nie było mnie 10 dni i 10 stron przeleciało :shock: Wpadłam z rewizytą, bo mi wstyd, że nawet w tak zwanym martwym sezonie nie można znaleźć czasu na normalne wizyty. Serdecznie Cię pozdrawiam Tereniu. Do wiosny już tak niedaleko ;:138
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Mnie coś się zdaję,że jeszcze około miesiąca takiej pogody będzie,obserwuję zwierzaki-niektóre zaczynają linieć,kreciki nie śpią...,najwyżej sie pomylę :roll: :oops:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ;:196 Witaj :wit Ja wszystkie kwiatki przechowuję w piwnicy w bloku - ciemna bez okienka .
Dalie wkładam do skrzynek i zasypuję cienko piaskiem lub ziemią co mam , niektóre te na wierzchu czasami zwiędną - to ich trochę wodą pokropię i tak zawsze mi przeżyły . Tylko mam trochę ciasno nie ma się gdzie ruszyć - mąż się śmieje że wywoła trzecią wojnę światową . Gdzie się zaopatruje - wszędzie :;230 w Kielcach na Jagielońskiej i na dawnej Buczka w centrum ogrodniczym w Obi , na targach i w każdym mieście gdzie jestem to tylko parzę za sklepami ogrodniczymi :;230
Bardzo żałuję ze nie mam blisko np. biedronki czy jakiegoś większego sklepu ogrodniczego ;:223 ;:223
Czekam na wiadomość o nasionkach .
Kamila ;:196 Teraz to już nie żałuj - za późno , już się nie wróci . Już masz pięknie i tyle rożnych kwiatów .
Dziewczyny słyszałam że na Warszawskiej czy Domaszowskiej jest centrum ogrodnicze dobrze zaopatrzone - nawet można sobie roślinki zamówić , jakie się chce i za ile się chce - ale sama tam nie byłam , bo mi nie po drodze .
Marzenka ;:196 Dziękuję . Ja też wszystkie kwiatki zimuję w bloku w piwnicy .
zaraz idę czytać o (PlantiCo )
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oster Witam Cię serdecznie :wit Mówisz martwy sezon - ale nie u Ciebie :;230 :;230 :;230 Ty ciągle pracujesz .
Ja na razie odpoczywam i się kuruję , myślę że do wiosny już nabiorę sił do pracy . Jak mi się chce pogrzebać w ziemi ;:14 ;:14 Kolcowój na lekarstwo potrzebny - jest wspaniały ;:108
Aby do wiosny ;:196
Marzenko myślę że te kreciki to nas wyrobią w tym roku - cały czas pracują :;230 :;230
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

A niech wyrobią,ale to dobrze bo pozżerają wszystkie pędraki i "turtucie obiadki" jak mawiała moja córka w wieku 2lat :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”