Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

Tylko ten cukier niepotrzebny, bo marchewka sama w sobie jest słodka, a ja robię bardziej "na gęsto".
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Na pewno cukier niepotrzebny, ale bez tej odrobiny cukru to już nie ten smak :D

Fenomen szkodliwego glutaminianu sodu jest w słono-słodkim smaku. Jak przestałam kupować jarzynki z glutaminianem to mąż mówił, ze niedoprawione. Zaczęłam obok soli dodawać odrobinkę cukru (do rosołu :;230 ) i od razu stwierdził, że znowu jest smaczne.
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teraz można kupić wiele przypraw bez glutaminianu sodu. Jarzynki i nawet przyprawę sojową w płynie firmy Tao Tao. Fakt trzeba więcej lać żeby poczuć. :wink: Ja bardzo unikam cukru jeśli już to trzcinowy i mogę polecić wam super przyprawę lubczykową do rosołu. Niestety dostępna wysyłkowo. Wcześniej kupowałam w sklepiku, który zakończył działalność, ale można kupić tutaj.

http://nazdrowie.net.pl/przyprawy/326-p ... a-65g.html
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Muszę się przyznać, że doprawiając zupy, czy też inne potrawy często dodaję odrobinę cukru. Nie wiem na czym to polega, czy cukier pomaga wydobyć smak potrawy? Sama się sobie dziwię, bo kawy nie słodzę i nigdy nie słodziłam, herbaty też nie, chyba, że z cytryną to dodaje odrobinę cukru.
Marchewki oczywiście nie dosładzam :;230
Dzisiaj doszłam do wniosku, że muszę zwiększyć porcję ruchu. Po codziennych spacerach poczułam się wyśmienicie. Jak do tego dołożyłam godzinne szuflowanie mokrego śniegu, to moje mięśnie zaczęły ostro protestować, nie wspominając o kręgosłupie.
Wniosek? Ruszać się kobitki, ruszać!
Ogród Heleny cz.3
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helios pisze::wit
Muszę się przyznać, że doprawiając zupy, czy też inne potrawy często dodaję odrobinę cukru. Nie wiem na czym to polega, czy cukier pomaga wydobyć smak potrawy? (...)
I o tym własnie mówię ;:138
Przykładem jest "sos słodko-kwaśny" do nabycia gotowy w słoiczkach, albo odrobina soli lub kwasku do potraw słodkich i odrobina cukru do potraw kwaśnych, ostrych...
Awatar użytkownika
hiacynta
200p
200p
Od: 15 lis 2010, o 23:01

Post »

No przyznać muszę, że niezłe diety trzymacie :D
Marcheweczka na masełku z cukrem, kawka z 3 kostkami cukru, jeśli to był cukier trzcinowy nieoczyszczony, to wychodzi brown sugar, a to już brzmi groźnie :D hyperreal się kłania :D
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie była dieta :;230 To wspomnienia dzieciństwa i realia gotowania dla szczupłego męża z dobrą przemianą materii.
x-k-k

Post »

Geniu jakoś mało się udzielasz w swoim wątku. Bardzo Ci kibicuję. Jak się czujesz, jak dieta?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu jakoś nie mam ochoty ,ale beze mnie też toczy się wątek ;:108 , zapraszam dyskutujcie ;:108
Diety przestrzegam , ale coś czuję że jak nie pójdę basen to nie wiele schudnę , zważę się w przyszła sobotę więc Wam napiszę ile schudłam .

Pozdrawiam
X_Ro-a

Post »

Geniu kochana, ale to już nie jest to samo :cry: Ty zawsze taka podtrzymująca na duchu, uciekasz gdzieś w cień, Twój ogrodowy wątek zamknięty i nie ma gdzie sobie z Tobą pogadać :cry:
x-k-k

Post »

e-genia pisze:Alu jakoś nie mam ochoty
Geniu, kiedyś mądry lekarz (tacy też bywają :D ) powiedział mi, że leczenie nie może być gorsze od samej choroby. Do kitu taka katorżnicza dieta, która pozbawia Cię radości życia. A i dla zdrowia tak ogromna rewolucja nie jest wskazana, wszystkie "radykalne" diety mogą być powodem występowania różnych chorób, a z tego co wyczytałam, jesteś w grupie ryzyka. Skonsultuj to jeszcze z jakimś Lekarzem, ale przez duże L, nie z biznesmenem prowadzącym ośrodek odchudzania, a z pracownikiem naukowym, który Ci wytłumaczy, jaki wpływ na rozwój różnych chorób ma radykalna zmiana sposobu odżywiania.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Każda dieta obniża nastrój niezależnie od tego co jemy. Wynika to z tego, że gubiąc kilogramy uwalniamy duże ilości toksyn, które były zmagazynowane w tkance tłuszczowej i nasze układy wydalnicze muszą mieć czas i siłę na ich wydalenie, stąd spada reaktywność organizmu, bo całe siły trzeba kierować na oczyszczenie. Do tego jeszcze środek zimy, obniżona ilość światła i witamin i czujemy się byle jak. Ale to minie. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
ninkas
200p
200p
Od: 23 sty 2011, o 23:27

Post »

Ale ruch i kontakt z ludźmi poprawiają nastrój więc tak naprawdę nie trzeba czekać aż samo minie.
Alicja
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Kochani bardzo się cieszę że Was mam ;:196 ale wybaczcie ,to minie i będę znowu jak kiedyś.Na spacery wychodzę co dzień , chyba że pada deszcz .

Genia :wit
X_Ro-a

Post »

oprócz spacerów i diety masz jeszcze Geniu obowiązek wobec nas i proszę się z niego wywiązywać należyci :D Ja mimo choroby, starałam się zaglądać na forum choć przychodziło mi to z wielkim trudem. Rano w poniedziałek odbieram moją dietę i wtedy się zacznie :evil: Będę potrzebowała Twojego wsparcia i nie ukrywam, że na nie liczę.
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”