Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Szpital domowy się powiększył, bo i ja z anginą do niego dołączyłam, ale mam nadzieję, że przepisany antybiotyk dość szybko mi pomoże.
Wczoraj mi zakwitł rzekomy niebieski hiacynt dreft blue i czuję się oszukana, bo jest jasnoróżowy :twisted:
Trudno, będę mieć hiacynty białe i różowe, no chyba, że coś się jeszcze zmieści w skrzyni, to dokupię, ale jaką mam pewność, że ten będzie niebieski. :?
Sorki, że nie wstawiam zdjęć, ale czuje się usprawiedliwiona przez choróbsko. Chętnie bym poleżała, ale przy chorych potworkach, to ciężka sprawa.
Zeniu, wstyd się przyznać, ale jasny bluszcz od ciebie tez poległ w tej kompozycji. :( W ogóle zraziłam się strasznie do bluszczy, bo jakoś nie radzą sobie u mnie. Może ewentualnie na balkonie coś wysadzę. :roll:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 Jaga - dużo zdrówka. Kuruj się szybko i skutecznie. Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój jasny bluszczyk odpukać się jeszcze trzyma..pozostałe kwiatki także w nie najlepszej kondycji ;:224 . Ale co..nasza wina, przecież dbamy o nie. Już tak nie ubolewam nad każdym padniętym kwiatkiem. Jagódko..niedługo wiosna a i ryneczek wróci do łask. :;230 . Znów się zacznie ;:65 za kwiatkami, zawsze coś tam ładnego wypatrzysz. ;:108
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Nie trzeba było ganiać do biedronek i innych ;:224 . teraz kuruj się i swoje dzieciaczki.;:16
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i na forum ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

oj nie ;:223 i jeszcze Ty położona ;:147 mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz bo pewnie dzieciaki na jakieś sanki by chciały ;:224
u nas śniegu trochę napadało :heja nawet już z niego skorzystałam ;:224 i to nie poprzez wywinięcie orła na chodniku :;230 chociaż wywinięty orzeł był ;:108

opowieści stomatologiczne przednie :uszy :;230

p.s. i jak to jest, że człowiek czasem raz od okazji kupi jakiś fajny sprzęt - typu kwietnik ;:224 a potem to wycofują ze sprzedaży choć nie powinni i zastępują innym badziewiem ;:223 a my siedzimy patrzymy i zazdrościmy, że u kogoś się uchowało ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, dziękuję wam wszystkim ;:196
Dziś miałam taki moment, ze naprawdę chętnie bym się położyła, ale przy moich potworkach to marzenie ściętej głowy.
mniodkowa, oj nieprędko na te sanki wyjdziemy, bo może i dzieciaki się częściowo wykurowały, ale ja to jeszcze z tydzień szaleć nie będę, zresztą mam antybiotyk na 7 dni.
Kwietnik każdy ma swoje zalety. Ten starszy jest taki trochę delikatniejszy i bardziej nowoczesny od tego kutego, ale jednak jeśli chodzi o pojemność, to nie ma startu. ;:108
Marylo, gdybym wiedziała, ze się rozchoruję, to bym nie ganiała. :lol:
Zeniu, ja myślę, że ten bluszczyk załatwił własnie pobyt w kompozycji. No ale jak to mówią mądry Polak po szkodzie. ;:108
kociaro dziękuję. :)
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagodo wracaj szybko do zdrowia ;:108 , bo tak bez zdjęć, to nie uchodzi :wink: .
A do sklepów, to jeszcze zdążysz sobie pobiegać - te wszystkie zielone przecież co jakiś czas się powtarzają :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Jagoda nie jesteś sama u mnie najpierw dzieci chore a teraz ja chodzę kicham, prycham i tylko czekam co dalej będzie ;:147
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stwierdzam, że współczesne leki naprawdę maja potencjał: po trzech tabletkach z 14 gardło prawie przestało mnie boleć. :shock:
Skoro czuję się lepiej, to wrzucam moje hiacynty, a ten najmniejszy różowy, to długo oczekiwany przeze mnie dreft blue ;:14
Obrazek

Wczoraj podlałam moje kwiatuszki śniegówką ze śniegu zebranego na balkonie we wtorek. :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ależ piękne zdjęcie i kwiatuszki na nim ;:167 ;:108

Jagoda - czy te hiacynty kupowane w ziemi w sklepach to się przesadza w domu do nowych swoich doniczek? bo widziałam w sklepach, że one tam w takich małych.. aż korzonki wychodzą dołem :roll:

A o co chodzi z tą śniegówką??? bo w życiu na taki pomysł nie wpadłam ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny masz bukiet i do tego pachnący. Dobrze że już Ci lepiej, ale po co wychodzisz na balkon i zbierasz śnieg, skoro jesteś w trakcie choroby ;:223
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Bukiet hiacyntowy cudowny, a Ty, Kochana, właź do łóżka i kuruj się, a nie wietrz się na balkonie. ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj dziewczyny, śnieg na śniegówkę zbierałam, jak jeszcze byłam zdrowa :wink:
Zabawne, że z ponad 10 litrowej miski śniegu wyszły ze dwa litry wody i to tak brudnej, że potem tę miskę szorowałam, ale to wina wszechobecnej sadzy, bo tu wszyscy w piecach palą.
Podobno deszczówka i śniegówka są najlepsze do podlewania, ale deszczówkę zebrać, to masakra. Kiedyś w ulewę miskę wystawiłam i tam się może zebrał na dnie z centymetr wody. :lol: Szkoda zachodu, śniegówka lepsza. ;:108
mniodkowa, ja swoje przesadzałam, te z LM, które akurat kwitły, przesadziłam po kwitnieniu, a ten z Lidla jeszcze przed. Oczywiście swoje cebule dałam do takiej doniczki, że jest akurat i nic nie wystaje. :wink:
Marylo, kociaro, dziękuję wam :)
Dziś dostałam paczuszkę z książeczkami i kwiatach. O jednej z nich pisała Stokrotkania w wątku o książkach, a że mam podobną o kwiatach balkonowych, to zapragnęłam tej książeczki. Oczywiście oferta wydawnictwa mnie odstraszyła, bo nie dam 20 zł za taką broszurkę, a tyle z wysyłką kosztuje. Poszperałam w necie i znalazłam księgarnię, w której za dwie książeczki o kwiatach:"Kwiaty w każdym domu" i "Przebojowe doniczkowe" łącznie z wysyłką zapłaciłam 10,90. :tan
Najzabawniejsze, że babcia prowadzącej to kuzynka mojej mamy, u której nawet raz byłam z rodzicami w dzieciństwie. No i powiedzcie, czy ten świat nie jest mały? :wink:
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

10,90 to naprawde niewiele jak za dwie książki :shock:
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest jeszcze "Ogród na balkonie" są to tematy z 2009r i wtedy szt.kosztowała 3,90 w kiosku.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”