Dziś miałam Ekg wysiłkowe , wytrzymałam tylko nie cale 7 minut na bieżni , przerwali badanie bo miałam zbyt duże tętno .
Kardiolog zalecił mi ćwiczenia w basenie , a z tym to gorzej bo na miejscu nie mam.
Geniu w szkole 26 na Rubinkowie ( przy manhattanie ) jest a przynajmniej był aerobic w wodzie...kiedyś chodziłam..było super..zajęcia były w poniedziałki i piątki o 19..można było wykupić karnet albo bilet jednorazowy......prowadzłla je bardzo fajna instruktorka p.Ewa...były to zajęcia dla odchudzających się....
Gieniu powolutku. Nie wszystko na raz.
Jak daleko masz do Torunia? Ja też mieszkam na wsi i łączy się z tym wiele utrudnień o czym na pewno wiesz. Na wiele badań jeżdżę do W-wy (60 km).
Zdrowie jest najważniejsze i jeżeli ćwiczenia w basenie mogłyby pomóc, to po prostu trzeba zrobić
Musisz wykrzesać u siebie trochę optymizmu i nie dołować się tak bardzo.
Bądź częściej na forum, tu Ci wszyscy dobrze życzą i chcą wspierać. Głowa do góry
___________ Helena
Gieniu basen jest wspaniały i na wszelkie bóle kręgosłupa...zwłaszcza pływanie na plecach o ile pływasz
tzw żabka nie jest wskazana...mnie bardzo brakuje basenu już od 6lat mam przerwę odczuwam to bardzo...
gieru96 pisze:czy marchew gotowana na rosole jest bardzo kaloryczna? nie lubię surowej marchwi i cały czas jem gotowaną na rosole
Nie znam kaloryczności.
W różnych dietach podkreśla się, że marchew surowa ma niski indeks glikemiczny, a gotowana wysoki. Poczytaj więcej o indeksie glikemicznym.
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Grzesiu pewnie, że nie rezygnuj, marchewka gotowana ma wyższy indeks glikemiczny niż surowa......ale na pewno nie utuczy....utuczyłby schabowy na smalcu z ziemniakami Najpyszniejsza jest marchew gotowana na parze, taka chrupiutka i słodka....pycha i co najważniejsze witaminy nie są wypłukiwane do wody, ale pozostają w warzywku
Moja mama bardzo często robiła marchewkę gotowaną w małej ilości wody z masełkiem, solą i cukrem. Smak jak marzenie. Wodę się wypijało bez zagęszczania śmietaną czy zasmażką - obecność tłuszczu uwalnia witaminę na oczy
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."